Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Ocistimo-Slovenijo-Projekt-Prostovoljci
Projekt Očistimo Slovenijo 2012

nedelja, 12. februar 2012 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

Še 41 dni nas loči od dneva, ko bomo čistili Slovenijo in začeli polletno čistilno akcijo planeta. V Sloveniji zaenkrat poteka vse po planih, prijavljenih je približno 55.000 prostovoljcev, organizacija akcije pa poteka v 170 občinah. Trenutno je v registru divjih odlagališč 14.000 lokacij.

O napredku sistemskega reševanja na tem področju od leta 2010 se bomo z vsemi deležniki na tem področju pogovarjali 14. februarja na posvetu na Brdu. Za odločnejše ukrepanje in pospešitev dela inšpektorjev pa smo se odločili sami. Državljane pozivamo, naj nam pošiljajo fotografije ali video gradivo divjega odlaganja.

Mi bomo prejeto gradivo datirali, objavili na naši spletni strani ter še isti dan prijavili inšpekciji in omogočili spremljanje procesa reševanja posameznih primerov širši javnosti. Ekokaravana, Ekokomiki in nagradna igra Ne smetim – dobim so začeli popotovanja po Sloveniji, na Smetovno povabilo prihajajo prva povabila, 15. februarja pa se pričenja tudi oglaševalska kampanja.

Ambasadorji se pridno soočajo z drugim izzivom, v katerem 14 dni ne smejo vzeti nove plastične vrečke, Vlado Kreslin pa že snema videospot za himno projekta.

Vir: www.ocistimo.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Ocistimo-Slovenijo-Projekt-ProstovoljciDomov
Powered By GeekLog