Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Nevroni-Reprodukcija-Spolnost
Je normalno misliti ves čas na seks?

četrtek, 14. januar 2016 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Strokovnjaki pojasnjujejo, da imajo moški v možganih nevrone, ki imajo le to funkcijo, da jih opominjajo na reprodukcijo.
V mejah normale so pogoste misli na spolnost nekaj običajnega. Za to so krivi nekateri nevroni v možganih moških … Kje pa je ta meja, ko je to še normalno?

Moški mislijo pogosteje na seks, podobno je tudi pri samcih pri živalih. Na spolnost pomislijo v povprečju 19-krat na dan, kar je normalno …

Prioriteta je razmnoževanje 

To se dogaja celo črvom, ribam oziroma vsem živalim, ki se razmnožujejo s parjenjem. Obsedenost s parjenjem je do neke mere povsem normalna. Nedavno je raziskava objavljena v Nature pojasnila, zakaj je temu tako. Opredelili so zlasti skupino nevronov v možganih samcev, ki imajo samo to nalogo, da nenehno opominjajo na reprodukcijo.

Strokovnjaki so celo pri črvu Caenorhabditis elegans, ki ima malo nevronov, ugotovili, da se jim ob spolni dozorelosti obnašanje zelo spremeni. Samci črva namreč gledajo na parjenje kot na prioriteto in se tako tudi obnašajo.

Moški naj bi v povprečju na spolnost pomislili 19-krat na dan, ženske pa desetkrat. Moški sicer na hrano v povprečju pomislijo 18-krat na dan, 11-krat na dan pa na spanje. Na spolnost pomislijo še najpogosteje. Po mnenju strokovnjakov bi glede na te številke lahko določili, kaj je preveč in kdaj res prevečkrat pomislimo na seks. To naj bi bilo pri številki 50.

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Nevroni-Reprodukcija-SpolnostDomov
Powered By GeekLog