Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Negativna-Energija-Cakre-Muladhara-Koren
Aktivacija energije obilja

sobota, 1. december 2018 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Ali ste vedeli, da nošenje listov bazilike v žepu ali denarnici ali v blagajni pa prinaša bogastvo in privablja kupc? Že stari Grki so verjeli, da bazilika varuje pred negativnimi vplivi, uporabljali so jo za zaščito in odganjanje negativne energije. Bazilika je kot kraljica zelišč poznana tudi kot afrodizijak.

Vse zgoraj opisano pa so tudi kvalitete pravilno delujoče 1. čakre, ki med drugim daje občutek varnosti in pripadnosti. 1 čakra - Muladhara (pomeni korenina) je izjemno pomembna, ker z energijo prežema tudi ostale čakre, osnova za duhovni razvoj. Pomembna je za prizemljitev kreativnih idej in s tem uresničevanje ciljev in izpeljavo naših idej, ki nato obrodijo rezultate in pripeljejo do obilja (materializacija in denar).

Preveč ali premalo delujoča 1. čakra. Kako ugotoviti ali 1. čakra deluje pravilno? Če je prva čakra blokirana ali zaprta nam pokažejo telo in čustva in okoliščine.

Fizični pokazatelji nedelujoče 1. čakre
Opisujem nekatere znake premalo delujoče ali zaprte prve čakre: oslabljen imunski sistem, motnje hranjenja, previsoka ali prenizka telesna teža, težave v kardiovaskularnem sistemu, motnje v cirkulaciji, ki kažejo na previsok ali prenizek krvni tlak, hladne noge, slabokrvnost. Spolne težave in spolne bolezni, težave z ledvicami in mehurjem. Pomanjkanje energije, občutek utrujenosti in pomanjkanje volje do življenja, zagona, nespečnost. Težave s kostmi ali sklepi (artritis), osteoporoza, glavobol, težave z zobmi in dlesnimi, alergije, težave z debelim črevesjem, zaprtostjo…

Psihični pokazatelji nedelujoče 1. čakre
Pri premalo delujoči 1 čakri občutimo stanje brez volje in moči za naše cilje, ki na prvi pogled lahko izgleda kot lenoba, v resnici pa gre za pomanjkanje vitalne energije in volje. Šibkost in nezaupanje, ki ju po navadi spremljajo nemir, strah, sram, zavist, ki gredo z roko v roki z nezaupanjem in nezmožnostjo sprejemanja odgovornosti ali s prelaganjem le te na druge. Počutimo se nesprejeti, neljubljeni in iščemo občutek varnosti, pripadnosti. Borimo se za pozornost. Težko se prilagodimo in ne zaupamo vase in v življenje.

Kaj zapira 1 čakro? To čakro blokira cela vrsta strahov, ki dodatno izkrivljajo našo samopodobo in s tem oslabijo samozaupanje, občutek lastne vrednosti in okrepijo strah pred neznanim, strah pred neuspehom in nas s tem hromijo, da bi se odločno podali na poti do cilja. Pogostokrat obupamo še preden bi dokončali nalogo.

Torej, bodite pozorni na prepričanja in vzorci, ki se jih zavedamo ali ne. Zelo so pomembne tudi nerazrešene čustvene blokade.

Stik z zemljo, vrtičkanje, prekopavanje vrta in skrb za rastline je eden izmed načinov uravnovešanja delovanja 1. Čakre, ki sovpada z zdravo prehrano, če je možno lastno pridelano in razstrupljanjem telesa. 

Tudi majaron, bazilika, česen, sivka bodo prispevali k odlično delujoči 1 čakro. Ne bo težav v spolnosti. Vi pa boste trdni, mirni, stabilni, brez strahu in samozavestni boste uresničevali vaše cilje. Spremljal vas bo občutek samozaupanja, odgovornosti, varnosti, zanesljivosti. Imeli boste dovolj energije, trdni in stabilni, v svojem centru.

Polonca Čuda

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Negativna-Energija-Cakre-Muladhara-KorenDomov
Powered By GeekLog