Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Moski-Zenske-Slovenci-Splet-Bancnistvo
Več kot polovica Slovencev uporablja bančne spletne strani, moški pogosteje kot ženske

torek, 1. julij 2014 @ 22:31 CEST

Uporabnik: Sonce

Kar 58,26 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov vsaj enkrat letno brska po bančnih spletnih straneh. Zanimivo je, da imajo moški pogosteje bančne opravke na spletu kot ženske. Objavili so tudi podatke o obiskanosti spletnih strani: 24ur.com je še vedno na vrhu.

Bodisi zaradi uporabe storitev tako imenovanih spletnih bank ali pa iskanja informacij več kot polovica Slovencev brska po bančnih spletnih straneh. Po zadnjih podatkih Merjenja obiskanosti spletnih strani (MOSS) je namreč 15,26 odstotka vprašanih spletnih uporabnikov odgovorilo, da tedensko ali pogosteje brskajo po bančnih spletnih straneh.

18,21 odstotka spletnih uporabnikov po teh straneh brska mesečno, 9,43 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov nekajkrat letno, 15,46 odstotka uporabnikov po bančnih spletnih straneh brska manj pogosto, 37,98 odstotka uporabnikov pa nikoli.

Moški pogosteje obiščejo bančne spletne strani
Med spletnimi uporabniki, ki so po bančnih spletnih straneh v maju 2014 brskali tedensko ali pogosteje, je bilo 92.819 žensk ter 125.811 moških. Med predstavnicami nežnejšega spola, ki brskajo po bančnih spletnih straneh tedensko ali pogosteje, je največ spletnih uporabnic iz starostne skupine od 45 do 54 let, moških uporabnikov pa je največ iz starostne skupine od 35 do 44 let.

Postregli so tudi s podatkom, da so spletni uporabniki, ki so brskali po bančnih straneh tedensko ali pogosteje, na spletu v povprečju preživeli 12 ur in 9 minut, opravili pa so nekaj več kot 93 milijonov ogledov strani ter nekaj manj kot 15 milijonov obiskov.

Vir: 24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Moski-Zenske-Slovenci-Splet-BancnistvoDomov
Powered By GeekLog