Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Mladenic-Starec-Ucitelj
Čuden a pošten učitelj

sreda, 1. februar 2017 @ 05:02 CET

Uporabnik: Mirjan Mesiček

Avtor;

Včasih se vprašam, kako bi napisal kaj takega, kar bi vsem kaj dalo in pomagalo v življenju, nekaj takega kar bi človeku kot resničen kažipot v življenju služilo.

Od enostavnosti, da ne zapostavimo tega kar omogoča ljubezen v nas , kajti če ohranjamo in imamo to, ne bomo o ljubezni samo govorili ampak jo predvsem dajali.
Ali lahko Franček da kovanec lačnemu, dokler ga nima?
Tako je tudi z ljubeznijo, ne moremo je dajati, če je nimamo.

Zgodba
Mladost se pomika k starosti in starost k mladosti.
Nekega dne se srečata in iz tega nastane zgodba.
Mladenič je prišel k starcu in mu dejal; hočem biti dober ali mi daš kakšen nasvet?
Dovolj je tvoj lasten začetek in dober namen, da hočeš biti dober mu je le ta dejal.
Le pojdi v lastnih spoznanjih naprej.
Mladenič je z celim srcem sprejel to enostavnost.
Prihajal je k svojemu zaupniku, ter mu dan za dnem pripovedoval, kaj je novega spoznal o dobrem, medtem, ko sta se o tem sproščeno pogovarjala.
Druženje s starcem je bilo tako nevsiljivo, kot da je jima neka čudežna moč omogočala, da se ni nihče postavljal pred drugim kot moder, le o dobrem sta se pogovarjala in v ne-prenarejeni skromnosti, to skupaj koncipirala in soustvarjala v medsebojnem veselju.
Nekega dne pa mu je mladenič dejal; star si že in tako dober sogovornik, zakaj mi pa nikoli ne poveš nič takega, kar bi prekašalo mojo modrost in spoznanje, ter me bolje podučilo?

Ta se nasmehne in reče; zato, ker ti moja modrost na tak način ne bi prav nič koristila, tvoja lastna, če boš v njej zmeraj pošten in iskren do vsega in vseh, pa te bo zmeraj peljala po pravih poteh, prav do dokončnega spoznanja.
Nič ti ne bi pomagalo, če bi jaz z modrimi nasveti, ki jih ti še nisi doživel v božji biti, pri tebi zgradil in dosegel to, da bi imel vso vero vame, saj bi to kar bi te učil, vse skupaj le na zunaj razumel, ne bi pa imel celostnega, iz božje biti zavestnega temeljnega samostojnega spoznanja o tem.
Povedal pa ti bom nekaj splošnega:

"Le, na temelju resnične zavestne svetosti ljubezni v božji biti in takega lastnega spoznanja, boš popolnoma sebi zaupal, ter me videl kakor tudi vse ostalo, takšnega kakršen v resnici sem in tudi vedel ali mi je za zaupati ali pa ne"
Še več zmogel boš prav ravnati.
Zakaj tako, ga vpraša mladenič?

Spremembe v življenju so neizogibne, Če spoznamo do dna to, kar je resnično dobro, se med sabo razumemo kljub različnosti in spremembam, to pa ostane isto pri nas le, če to zavestnost v veseli radostni kreposti, zmeraj vsak v sebi ohranjamo.

Poglej ljudi; že male razlike v dojemanju bistva cilja in smisla življenja, ker na žalost v mnogih ni temeljnega spoznanja, povzročijo, da se med sabo ne ujemajo, ker pa je tako življenje že samo po sebi neke vrste prevara, zaradi nekih lastnih dobrih namenov eden drugega uničujejo,
Ljubezen združuje sovraštvo ločuje, to je star pregovor.

Le, če imamo in vedno ohranjamo vsak resnično svetost v sebi in venomer k temu stremimo, se po Božji volji blagodejno eden za drugega srečamo in v tej ljubezni spoznamo kot eno, le da smo do tega potrebovali vsak svojo različno pot izkušenj in spoznanj.
Edino po tem smo lahko skupaj srečni.
Mladenič je dejal; spoznal sem, da med resnično duhovnimi ljudmi, valovi neosebna brezpogojna ljubezen in to je darilo od vseh vsem, če je samovoljno ne spreminjamo, saj
brezpogojna ljubezen, je že po naravi taka, da ne more pripadati samo nekemu omejenemu krogu ljudi,
ampak pripada prav vsem.
Poznajo pa jo le tisti,
ki jo v srcu nosijo in jo ob tem ko se je popolnoma zavedajo, neprestano darujejo
Starec je dejal; hvala Bogu, ker sva jo prejela.
Mladenič; in z veseljem jo bova vsem dajala.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Mladenic-Starec-UciteljDomov
Powered By GeekLog