Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Mesecni_Horoskop_Januar_2016
Mesečni horoskop Januar 2016

ponedeljek, 4. januar 2016 @ 07:40 CET

Uporabnik: Sonce

Horoskop izdelali v Astrološkem društvu Slovenije, objavljeno v reviji Karma plus

Vaše zvezde v mesecu JANUARJU 2016

OVEN (21.3. – 20.4.)
V mesecu januarju boste imeli neprestano občutek, da nekaj zamujate, zato se boste trudili živeti nadvse intenzivno. V službi se boste grebli kot že dolgo ne, vendar rezultati tega ne bodo dohajali. Sicer pa bo Merkurjevo vračanje v Kozoroga prineslo, da se boste nekih nalog morali lotiti še enkrat. V odnosu do partnerja boste ta mesec precej površni, poleg tega boste polni pričakovanj, od sebe pa boste dajali bore malo.


BIK (21.4. – 21. 5.)
V tem času boste izgoreli v prepričanju, da bi morali doseči več. Ker vam ne gre kar samo od sebe, se boste jezili za vsako malenkost, s čimer pa svojega položaja seveda ne boste izboljšali. Samski Biki se boste skušali kar najbolj zabavati, še najbolj rojeni v tretji dekadi znamenja. Avanture vam bodo uspešno popestrile sivi vsakdan in vam obenem dajale samopotrditev, da ste še vedno zanimivi. O svojih financah se posvetujte s kom, ki mu zaupate in ki je v denarnih zadevah bolj vešč od vas.


DVOJČKA (22.5. – 21.6.)
Merkurjevi obrati bodo v tem mesecu v veliki meri krojili vaš vsakdan. Ker gre za vašega vladarja, ga je bolje sprejeti, kot pa boriti se proti njegovemu vmešavanju. Že na samem začetku bo videti, kot da bodo stvari odprle oziroma premaknile naprej, potem pa se bo obrnil in treba bo ubrati drugo, morda nekoliko bolj potrpežljivo pot. Januar tako za vas ne bo prinesel kakega napredka, je pa tak Merkur naravnost odličen za zaključevanje zadev in pospravljanje.


RAK (22.6. – 22. 7.)
Pri poslih in v službi boste prejeli možnost za samostojno rešitev naloge, pri kateri bodo prišle do izraza vse vaše sposobnosti. Ne lotevajte pa se zadev, pri katerih je potrebna velika mera inovativnosti, saj boste tam manj uspešni. Merkurjeva retrogradnost se bo pri vas še najbolj odrazila na področjih sobivanja in dogovarjanja, tam bo treba še marsikaj postoriti. Tudi za nazaj. V družbi se boste dobro počutili le ob ljudeh, ki jih poznate že od prej.


LEV (23.7. – 23.8.)
V denarnih zadevah boste v tem mesecu imeli kar precej sreče, zlasti rojeni v tretji dekadi znamenja. V službi si lahko spet enkrat nakopljete težave z nadrejenimi, recimo zaradi svoje malomarnosti ali pa poseganja v njihov resor, na primer v razporejanje. Na začetku meseca bo kazalo, da se bodo v partnerstvu stališča začela bližati. Pa se potem Merkur obrne … V drugi polovici tega meseca boste bolj sproščeni in spontani, marsikatera manjša težava pa se bo rešila kar sama od sebe.


DEVICA (24.8. – 23.9.)
Vse bolj so stvari odvisne od drugih in ne od vas. Zaželeli si boste, da bi lahko sami vlekli nitke svojega življenja, še posebej zato, ker boste v ponovoletnem času še bolj kot v prejšnjih časih čutili, da ste sami in da ne zanimate nikogar. Lahko začnete razmišljati o nakupu stvari, ki si jo že dolgo želite, pomembno je le, da se pri tem ne zadolžujete ter da se ne odločate v naglici in pod vplivom propagande. Osebi, na katero že dlje časa mislite, se ne boste upali približati.


TEHTNICA (24.9. – 23.10.)
Srečali boste kar nekaj takih ljudi, ki zelo ustrezajo vašim merilom, nakar se boste znašli v težavi, h kateri strani bi se priklonili. Poleg tega vas bo mučila tudi dilema, ali vam priložnosti nekako ne uhajajo iz rok. Tehtanje “za” in “proti”vam bo v tem mesecu močno presedalo. Poskusite se sprostiti in osvoboditi predsodkov, pa bo takoj laže. Najbolje se boste počutili doma in prepričani boste, da je vaš najbližji krog ljudi ta čas tudi najboljša družba.


ŠKORPIJON (24.10. – 23.11.)
Že kar na začetku meseca bo Mars vstopil v vaše znamenje, in ker se tu počuti kot doma, bo prinesel energijo, prodornost, tudi agresivnost, če bi jo potrebovali. Zaradi tega boste poudarjeno razdražljivi in boste na vsako malenkost reagirali skoraj hipno, od tu do konfliktov pa nikoli ni daleč. Od idej, ki se bodo porodile v vaši glavi, ne boste hoteli odstopiti za nobeno ceno, kar za partnerstvo in odnose doma ni najboljša možnost.


STRELEC (24.11. – 22.12.)
Pri poslih in v službi boste imeli nekaj koristi od preteklih akcij ali pa od svetovanja v pravem trenutku. Na začetku meseca boste veliko razmišljali o načrtih, ponudila se vam bo neka priložnost, ki pa ni nujno tudi najboljša. Splača se vam malo počakati, saj ne boste ničesar zamudili. V tem mesecu vam bo do denarja uspelo priti po nekoliko nenavadni poti, pri čemer vam bodo v veliko pomoč sorodniki ali sosedje, če drugega ne, s koristno informacijo.


KOZOROG (23.12. – 20.1.)
V službi ne silite v ospredje, saj se lahko s tem komu zamerite. Z nadrejenimi boste sicer dobro sodelovali, pomembno pa je, da v svojih izjavah ne boste preveč neposredni. Nikar ne posplošujte stvari in ne kritizirajte preveč. Po glavi vam bo rojil neki projekt, za katerega se sicer bojite, da je precej utopičen, a bi radi zanj pridobili še druge. Morebitna poslovna potovanja v tem mesecu bodo uspešna in se vam bodo v finančnem pogledu dobro povrnila.


VODNAR (21. 1. – 19.2.)
Potem ko se bo Merkur le za kratko ‘oglasil’ pri vas, bodo zrasla pričakovanja, a že po tednu dni bo spet po starem, na spremembe bo treba še počakati. Ne primerjajte se neprestano s tistimi, ki si lahko privoščijo več, in si ne dovolite manjvrednostnega občutka samo zato, ker zaslužite manj od njih. Obstajajo tudi druga merila. Prijatelji vam bodo pomagali pri izpeljavi nečesa, kar se bo kasneje tudi za vas izkazalo kot uspeh.


RIBI (20.2. – 20.3.)
Na roko vam bo šlo, da vas zaradi učinkovitosti in predvsem iznajdljivosti pri reševanju poslovnih nalog drugi že dobro poznajo in so vam pripravljeni stati ob strani, če bi jih potrebovali. V tem mesecu se bo tudi zgodilo, da se bo vaša pregovorna skromnost umaknila pred občutkom ponosa in samozavesti. Če ste praznike preživeli brez suše v denarnici, se bodo povečali tudi vaši apetiti. Poleg tega boste razmišljali o tem, kje bi zaslužili še kaj malega “za zraven”.


KAJ NAM PRINAŠA JANUAR 2016 

Kot vsak januar se bo tudi letošnji začel z občutkom praznine, ko se bomo iz sveta blišča, čestitk in nazdravljanja vrnili za delovne mize in v dnevno rutino, zazrti v denarnico in možnosti, ki ne bodo dosegali najavljenih pričakovanj. Merkur, ki bo v tem mesecu opravil prvo letošnjo retrogradno sekvenco svoje poti, nas bo kaj kmalu po praznikih umiril in spravil k razmišljanju o realnosti, tako da za obup ne bo pravega časa. Delo in običajna opravila nam bodo pomagala zastaviti trdne korake naprej, Mars, ki bo vtem že prestopil v ‘lastno’ znamenje, Škorpijona, pa bo našemu zagonu dodal še obilo prodornosti in težnje po dobrih rezultatih. Novosti se bomo lotevali precej manj hlastno, lahko bi rekli, da z več takta in potrpljenja, kot smo to počeli doslej.

Merkurjevo potovanje po Kozorogu bo prineslo razmišljanje o spremembah, ki bi jih veljalo vpeljati v strukture, dodobra omajane najprej s finančno, v drugi polovici 2015 pa tudi z begunsko krizo, ki je prinesla tudi širok dvom o vrednotah, na katere sicer še vedno radi prisegamo. Pogovarjali se bomo o tem, kdo, kdaj in kje je storil napako, zastavlja pa se vprašanje, ali je kaj takega sploh mogoče določiti, po drugi strani pa bo prisotnega vse preveč izogibanja odgovornosti (ki se je v zadnjem času razpaslo do neslutenih širin in v vse pore družbe), da bi lahko tako hitro prišli do kakega uporabnega konsenza. Najbrž bo treba počakati Sončev in zlasti Merkurjev prehod v Vodnarja (drugačnost mišljenja) in Marsa v Strelca (težnja k pravnim rešitvam), oboje bo na vrsti v februarju.

Neptunov vpliv na Saturna in Venero, ki sta oba v Strelcu, bo prineslo nova razmišljanja in spoznanja v zvezi z verstvi in vero, lahko da v obliki kakega novega razočaranja ali pa morda v obliki kakih predlogov, ki bodo dvignili prah, a le z namenom premakniti se z mrtve točke in doseči širše zadovoljstvo in mir množic.

Horoskop je napisal Bern Jurečič
kontakt: 031 577 407 ali bern@astrology.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Mesecni_Horoskop_Januar_2016Domov
Powered By GeekLog