Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Medgeneracijska-Solidarnost-Mladi-Starej
Obeležimo dan medgeneracijske solidarnosti

četrtek, 28. april 2011 @ 23:30 CEST

Uporabnik: Sonce

29. aprila je evropski dan medgeneracijske solidarnosti, ko želimo opozoriti na demografske spremembe, ki so rezultirale v vse večjem prepadu med mladimi in starejšimi. Ustvarjalci Festivala za tretje življenjsko obdobje so sklenili ta dan obeležiti s prav posebnim dogodkom, ki se bo  odvijal 5. maja 2011, na ploščadi pred Maximarketom.

Dan medgeneracijskega sodelovanja sovpada tudi s prvo obletnico ustanovitve Gibanja za medgeneracijsko sodelovanje, katerega pobudnik je Inštitut Hevreka! s svojimi partnerji. Gibanje k kateremu so pristopile številne vladne in nevladne organizacije, izobraževalne ustanove in posamezniki, se zavzema za obuditev sodelovanja med različnimi starostnimi skupinami, ki je bila v preteklosti glavni gradnik družbe, danes pa zaradi hitrega tempa življenja, zamira.

5. maj bo posvečen prav obuditvi sodelovanja med mladimi in starimi. Na številnih stojnicah se bodo predstavile različne organizacije, ki s svojimi programi skrbijo za večjo povezanost starejših in mlajših. Tako boste lahko spoznali delo Dnevnega kulturnega centra Ljubljana, Srednje zdravstvene in Srednje vzgojiteljske šole Ljubljana, Doma starejših občanov Tabor in mnogih drugih.

Med sprehodom med stojnicami se boste lahko okrepčali z golažem, prelistali revijo Vzajemnost in si ogledali zanimiv kulturni program na odprtem odru. Imena nastopajočih naj zaenkrat še ostanejo skrivnost, obljubljamo pa, da se bo prav za vsakega našlo nekaj zanimivega.

Za nakupovalce v Maximarketu smo pripravili tudi prostovoljsko akcijo »Ti meni zgodbo, jaz tebi vrečko«, kjer bodo mladi prostovoljci pomagali starejšim pri zlaganju in prenašanju nakupljenega do avtomobilov ali doma, starejši pa bodo v zameno delili z mladimi življenjske modrosti.

Pridite torej v četrtek, 5. maja med 10. in 17. uro na ploščad pred Maximarketom in se prepustite zanimivemu medgeneracijskemu dogajanju.

Vstop prost!

Več o dogodku na www.f3zo.si.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Medgeneracijska-Solidarnost-Mladi-StarejDomov
Powered By GeekLog