Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Kazenska-Ovadba-Tovarna-Lesonit-AAG
Izjava za javnost AAG - Ilirska Bistrica

petek, 2. januar 2015 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

ALPE ADRIA GREEN JE PODALA 29.12.2014 NA OKROŽNO DRŽAVNO TOŽILSTVO V KOPRU KAZENSKO OVADBO ZARADI NEUKREPANJA INŠPEKTORATA RS ZA KMETIJSTVO IN OKOLJE IN POLICIJE POLICIJSKE POSTAJE ILIRSKA BISTRICA V PRIMERU TOVARNE LESONIT D.O.O. V ILIRSKI BISTRICI

V Alpe Adria Green smo 3. 11. 2014  na Inšpektorat RS za okolje in naravo podali zahtevo za izvedbo meritev hrupa, ki ga povzroča tovarna Lesonit d.o.o. v Ilirski Bistrici, ki je zelo moteč za okoliške prebivalce in imajo zaradi hrupa že zdravstvene posledice. V odgovoru, ki smo ga prejeli od inšpektorata, se sklicujejo, da so bile opravljene meritve najmanj 1x letno, ki so pokazale, da hrup ne presega mejnih vrednosti, vendar so bile opravljene v letu septembru 2013.

Poleg  tega so naši člani AAG v Ilirski Bistrici večkrat prijavili prekomeren hrup policiji v Ilirski Bistrici, ki ni ukrepala. Zadnji prijave s strani naših članov zaradi povečanega hrupa so bile dne 27. 12. 2014, na tel. št. 112 na tel. št. 113. Kljub prijavi zaradi prekomernega hrupa se nihče ni odzval. V enem primeru je policija celo odložila slušalko.

Prekomerni hrup in ostale strupene emisije (formaldehid, metanol,…), ki jih povzroča dejavnost Lesonita d.o.o. negativno vplivajo na okolje in zdravje okoliških prebivalcev v Ilirski Bistrici. Prebivalcem Ilirske Bistrice, ki živijo v bližini tovarne Lesonit, je s tem kršena ustavna pravica do zdravega življenjskega okolja po 72. členu Ustave RS.

AAG zaradi malomarnega ukrepanja državnih pristojnih inštitucij v zvezi z emisijami hrupa iz tovarne Lesonit d.o.o. in zaradi neodzivnosti oz. arogance policije na klice prebivalcev Ilirske Bistrice, podaja kazensko ovadbo zoper Inšpektorat RS za kmetijstvo in okolje in Policijsko postajo Ilirska Bistrica.

V AAG zahtevamo, da se nehajo prenašati odgovornosti iz enega organa na drugega, da se neha sprenevedanje in da se zadeva razreši ter ukrepa proti odgovornim osebam.

Predsednik ALPE ADRIA GREEN:
Vojko Bernard

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Kazenska-Ovadba-Tovarna-Lesonit-AAGDomov
Powered By GeekLog