Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Hrana-Seks-Intimni-Odnosi-Zveza
Vpliv hrane na intimne odnose

četrtek, 13. julij 2017 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Partnerjev vonj oziroma okus ima predvsem pri intimnih odnosih pomembno vlogo. Tudi če se z nekom izjemno dobro ujamemo, nas lahko neprijeten vonj oziroma okus partnerjevega telesa odbije in ljubezenska zveza splava po vodi.

Seveda je lahko prijateljstvo in ljubezen med partnerjema dolgotrajno, toda želja po spolnih odnosih kmalu splahni. Pri vonju telesa je treba biti pazljiv na redno higieno in zmerno uporabo deodorantov. S parfumi ni treba pretiravati, saj lahko s premočno vonjavo dobesedno zadušimo partnerja. Ko govorimo o vonju telesa, ima nanj velik vpliv tudi prehrana, ki jo vsakodnevno vnašamo v organizem.

In kako lahko hrana vpliva na okus našega telesa? Pri razgradnji hrane med prebavljanjem se sproščajo kemijske snovi, ki vplivajo na okus in vonj sline, vaginalne tekočine, sperme, urina, znoj pa vpliva na vonj celotnega telesa. Šparglji, česen in čebula po navadi povzročijo kiselkast okus telesa in vonj po žveplu. Seveda pa je prisoten tudi zadah iz ust, ki je neizbežen spremljevalec pri uživanju česna in čebule.

Nekatera zdravila in vitamini, ki jih uživamo v obliki tablet, kot tudi alkohol, lahko povzročijo zelo grenak oziroma kisel okus telesa. Če je prehrana bogata s proteini in v njej ni veliko ogljikovih hidratov (drastičen primer je Atkinsonova dieta), v organizmu izgorevajo maščobe. Pri tem se tvorijo ketoni, ki telesnim izločkom dajejo grenak okus.

In katera hrana daje telesu prijeten okus? Sveže sadje in zelenjava ter veliko vode dajo telesu bolj "sladek" okus. Pri tem se najbolje obnesejo češnje in ananas, česar pa strokovnjaki ne morejo čisto pojasniti.

Ali se moramo zaradi prijetnega okusa in vonja svojega telesa popolnoma odreči uživanju mesa in mastne hrane? Ne, dovolj je le, da upoštevamo princip zdrave prehrane. Na našem jedilniku morajo biti vsakodnevno sadje in zelenjava, polnozrnata žita in pusto meso, uživati pa moramo tudi veliko vode.

Vir: http://www.24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Hrana-Seks-Intimni-Odnosi-ZvezaDomov
Powered By GeekLog