Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/FengShui35Del
Feng Shui: Vprašanja in odgovori – 35. del

četrtek, 22. februar 2007 @ 05:02 CET

Uporabnik: Mirza FENG SHUI

Najbolj pogosta vprašanja oseb, ki jih zanima feng shui/fs in so bila na sledečih predavanjih: Mavrični soboti, Ezofestu, Vitafestu, Mostu sočutja, Altermedu, simpozijih, sejmih: Narava-Zdravje, Dom in Ezoterika Croatika; okroglih mizah, delavnicah, časopisih, tv in radijskih intervjujih, na forumih in seveda Sončevih pozitivkah. Vprašanja so bila preprosta, zanimiva, enostavna in aktualna.

76a. vprašanje:
Ali je staro hišo sploh mogoče energetsko tako očistiti, kot bi bila novogradnja?
S.

- Pozdravljena S.!
Ni možno staro hišo prav toliko kakovostno energetsko očistiti, da je harmonična in enaka z novogradnjo. Čeprav bodo tisti, ki se s tem ukvarjajo rekli približno to: možno jo je očistiti 95%, ali ne vem s kolikšnimi procenti in garancijo bodo stali za tem, kar je dovolj za normalno, zdravo in umirjeno življenje, vem pa, da so v tem uspešni. Ampak!

Rad bi povedal, da se je tehnologija čiščenja zaostalih in škodljivih energij v bivalnih prostorih toliko izboljšala, da je zelo prijetno življenje v tako očiščeni in po fs modrosti urejeni stari hiši, stane pa verjetno kar nekaj »cekinov« in zato tisti »ampak«.

Po drugi strani, prejšnji mesec sem šel z lastnikom podjetja, ki se ukvarja z nepremičninami, tako starimi kot novimi, ki jih zida in vse prodaja. Ko smo se peljali mimo ene stare kmečke hiše, ki jo je adaptiral je rekel, da je adaptirano prodal za 18 milijonov sit.
Potem smo se pripeljali do njegovega gradbišča treh večstanovanjskih hiš, zaradi ugotovitve energij Želve, Zmaja, Tigra in Feniksa ter drugih fs značilnosti nujnih za ubranost v stanovanju. In je rekel, da je cena novozgrajene hiše, ekvivalentne tisti adaptirani kmečki hiši, 16 milijonov sit, torej cenejša. Pa še to, kar je zelo pomembno: tista stara adaptirana kmečka hiša ni energetsko očiščena, ampak samo adaptirana!!? To praktično pomeni, da je ceneje kupiti novo hišo pa še bolj harmonična je, če jo popolnoma na novo zgradimo in upoštevamo fs načela, kot adaptirati staro hišo z nujnimi in dokaj dragimi procesi energetskega čiščenja.

Odgovor na vaše vprašanje je:

Možno je staro hišo zelo dobro energetsko očistiti, vendar to ima svojo konkretno ceno, ker zahteva zelo dobro in strokovno izdelan tehnološki postopek. Eto, upam zadovoljna.

76b. vprašanje:

Vidim, da ste res strokovnjak. Pa je čiščenje res tako drago? Kaj vse pa je potrebno storiti? Jaz namreč o feng shui niti ne vem tako dosti, za čiščenje energij pa vem iz splošne spiritualne izobrazbe.

- Vesel vaše pohvale in novega vprašanja.

Čiščenje stare hiše vsebuje posebne nove tehnološke postopke, ki so sestavljeni tudi iz bistvene faze, v kateri se po posebnem postopku vtisne v stare stene nova zdravilna snov, ki je poleg zdravilnih lastnosti tudi pomembna zato, ker okrepi same stene in s tem podpre nosilnost stare hiše, ki so oslabljene zaradi staranja in razpadanja materiala od raznih vplivov škodljivih bakterij, žuželk, insektov, ptičev ..., ki se ugnezdijo v stene in jih počasi, a zanesljivo uničujejo.

Sami rituali in obredi energetskih čiščenj niso tako zahtevni. Možno se jih je naučiti tekom rednega večletnega izvajanja, so uspešni tudi za zelo stare hiše, če je najprej narejen prav takšen dober strokoven poseg.

Vaše poznavanje čiščenja energij iz splošne spiritualne izobrazbe lahko obogatite, če osvojite nasvete in priporočila čudovite Karen Kingston, ki je naredila premik v svetovnem merilu s svojima dvema »draguljema«, knjigami, ki govorita o čiščenju na preprost, a zelo strokoven način, pa še razumljiv vsem. Tako boste združila in oplemenitila dosedanje vaše znanje in spretnosti o uspešnem čiščenju svojega stanovanja ali poslovnega prostora.

Mimogrede:

Jože Munih v svoji odlični in jedrnati knjigi »Geomantija v trikotniku«, govori o zelo dobri obliki starih kmečkih hiš v Sloveniji, ki jih je raziskoval. Ugotovil je za vse nas koristno in zelo pomembno sledeče dejstvo: če je tloris hiše v obliki dolgega pravokotnika, ki med hipotenuzo in dolgo kateto tvori kot med 22° in 25°, je takšna hiša ubrana, dobro vibrira in je harmonična ter je prijetno bivanje v njej. Morda je s svojimi ugotovitvami posegel v področje tako imenovanega "zlatega reza".

Temu bi lahko dodal samo še to: da je potemtakem v Sloveniji že stoletja prisoten in je na voljo, lahko mu svobodno rečemo, »domač feng shui«. Potrebno ga je ohraniti, vzdrževati in čuvati tisto, kar so predniki že vedeli, da je dobro in koristno za vsakdanje preprosto, ubrano in zdravo življenje.

Feng Shui: pogosta vprašanja in odgovori 24.del

Feng Shui: pogosta vprašanja in odgovori 1.del

www.mirza.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/FengShui35DelDomov
Powered By GeekLog