Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Domaca-Pizza
Odlična domača pizza

nedelja, 17. januar 2021 @ 16:00 CET

Uporabnik: Sonce

Sestavine:
2 žlički suhega kvasa
90 ml mlačne vode
pol žličke sladkorja
1 žlička soli
olivno olje
175 g moke (Najboljša je Farina univerzalna)
Konzerva paradižnikove kaše (Mutti polpa)
sveža paprika
sveži paradižnik češnjevec
šunka
olive...
ribani sir - mozzarela

Priprava:
V veliko posodo stresite moko, v sredino ji naredite jamico ter vanjo vsujte suhi kvas. Kvasu dodajte nekoliko sladkorja ter mlačne vode ter narahlo zmešajte tako, da poleg vmešate tudi malo moke. Pustite na toplem, da vzhaja okoli 15 minut. Na obod moke stresite sol, v sredino v vzhajan kvas pa vlijte preostalo toplo vodo ter žlico ali dve olivnega olja.

Vse skupaj zmešajte s kuhalnico, nato pa dobro pregnetite z roko. Dlje časa, ko boste gnetli boljše testo boste naredili. Za tiste, ki pa imate doma »kruhomat« pa svetujemo, da testo enostavno stresete vanj in ga priključite do takrat, da je testo lepo vzhajajo – tako si boste prihranili gnetenje z rokami.

Testo nato pustite počivati da naraste 2x količino. Nato namastite pekač z olivnim oljem, raztegnite na njem testo, ki ga namažite s paradižnikovo kašo. Malo jo solite in nato pokapljajte z malo olivnega olja. Nanjo porazdelite nariban sir, nanj razporedite nasekljano papriko, paradižnik, šunko, olive…

(Pazite, da bo pizza lahko »dihala«, ne pretiravajte s šunko in zelenjavo). Nato segrejte pečico na 240-250 stopinj celzija, ter porinite pekač vanjo. Ko bodo robovi pizze zapečeni, je pripravljena!

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Dobri-Recepti-Domaca-PizzaDomov
Powered By GeekLog