Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Clovek-Duhovno-Prebuja-Zavest-Siritev
Širitev zavesti onkraj vseh omejitev - transpersonalni jaz

petek, 5. maj 2017 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Sonce

Piše: Lea Ošabnik v reviji Karmaplus

Ko se človek duhovno prebuja in ozavešča svoje osebnostne vzorce in omejitve, prej ali slej pride do točke, ko preseže svoj osebnostni jaz in se njegova zavest zlije s poljem čiste zavesti, ki ne pozna omejitev, kakršne pozna naša človeška osebnost, ampak preprosto je, obstaja, ne presoja ničesar, samo žari v vsej svoji svetlobi in brezpogojno sprejema vse, kar obstaja.

Ko človek na svoji poti raste, dozoreva, se v tem procesu sreča z vsemi vidiki svoje osebnosti, od katerih so nekateri koristni in podpirajo njegov razvoj, nekateri pa ga lahko ovirajo pri sproščenem, svobodnem, spontanem izražanju sebe v življenju.

Osebnostni jaz vseskozi presoja, označuje, pogojuje in označuje dogodke za dobre ali slabe in več kot nosimo v sebi omejujočih prepričanj, slabša je kvaliteta našega življenja. Lahko si želimo veliko stvari, pa ne verjamemo, da smo jih vredni, da so nam dosegljive in jih bomo tudi dobili.

Po Božanski podobi smo popolni, vredni, sposobni, močni in v sebi nosimo vse, kar potrebujemo, da dosežemo želene cilje. Naš osebnostni jaz pa deluje po principu pogojenosti ter nam vsiljuje vzorce mišljenja in čustvovanja, ki nam preprečujejo napredek na vseh življenjskih področjih, zato je priporočljivo, da z raznimi tehnikami prečistimo svoje telo in duha ter s tem dosežemo zlitje svoje zavesti z Božansko zavestjo in posledično sebe dojemamo kot vrednega, sposobnega, močnega, varnega itd.

Naš transpersonalni jaz predstavlja zlitost našega duha s poljem čiste zavesti, Božanske svetlobe, enosti. Naša zavest se zlije z zavestjo celega stvarstva, ki v sebi nosi vedenje o brezpogojni ljubezni, pozna Božanski načrt naše duše, naše glavne izzive in lekcije v tem življenju in nasploh presega vse priučene in druge omejitve ter nosi v sebi intuitivno vedenje o človeški civilizaciji, pozna zakone stvarstva ter sluti, kakšen je namen človeške evolucije.

Transpersonalni jaz presega vse naše strahove in nepopolnosti (resnične in namišljene).

Če redno meditiramo, živimo zdravo, uravnoteženo življenje, razmišljamo pozitivno, poslušamo sproščujočo glasbo, smo veliko v naravi, beremo poučno literaturo ipd. s tem zelo dvignemo svojo vibracijo oz. nivo zavedanja. Tako postajamo vse bolj sproščeni, spontani, počutimo se prijetno v svoji koži. S tem prebudimo naš transpersonalni jaz in posledično sebe ter vse ostalo vidimo v pravi luči - razvijemo sočutje, brezpogojno ljubezen, pristnost, občutek varnosti, pristnost in radost, kakršne prej nismo poznali.

V nas se prebudi vedenje o poslanstvu naše duše, svoje želje in cilje pa vidimo kot uresničljive, ker vemo, da smo vredni in bomo v življenju dobili vse, kar potrebujemo, saj je bilo to določeno že pred našim rojstvom v fizično telo. Spoznamo, da smo brezmejni in da se naša zavest lahko širi neomejeno.

Ko začutimo in spoznamo to brezmejnost, pa - paradoksalno - v materialnem življenju stojimo bolj trdno na svojih nogah in postanemo vešči postavljanja zdravih meja, sebi in drugim.

Lea Ošabnik

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Clovek-Duhovno-Prebuja-Zavest-SiritevDomov
Powered By GeekLog