Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Cesen-Cebula-Limona-Naravno-Zdravilo
Ta tri živila imejte vedno doma

četrtek, 31. avgust 2017 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Domača lekarna. Poskrbite, da vam teh treh živil nikoli ne zmanjka.
Limona, česen in čebula. Iz teh treh sestavin lahko pripravite naravno zdravilo za različne vsakodnevne tegobe.
 
Limona
Limona krepi imunski sistem, saj vsebuje veliko vitamina C, ki spada med antioksidante, ki se v telesu borijo s škodljivi prostimi radikali, ki med drugim lahko nastanejo zaradi zdravil, UV žarkov, izpušnih plinov … Pav tako pomaga odpraviti oksidativni stres, ki pospešuje staranje celic. Limona, še zlasti koža, vsebuje grenke snovi, ki zavirajo apetiti, znižujejo holesterol in se borijo proti bakterijam.

Česen
Česen deluje protibakterijsko, znižuje raven maščobe v krvi, preprečuje pa tudi nastanek krvnih strdkov. Kako učinkovit je česen v boju za bakterijami, lahko preveriti, ko boste naslednjič opazili mozolj. Česen prepolovite in polovičko podrgnite po mozolju. Že naslednji dan bo vidno manjši. Pravijo tudi, da česen lajša ušesne bolečine. Tudi v tem primeru prepolovite česen in polovičko za nekaj časa vstavite v uho.  

Čebula
Eterično olje čebulo deluje protibakterijsko, pomaga pa tudi pri izkašljevanju. Čebulo narežite na manjše delčke in jih ogrejte v mikrovalovni pečici. Nato koščke stresite na tanko krpo in jo položite na prsni koš ter vse skupaj z drugo krpo pričvrstite na telo. Pustite učinkovati, dokler se ovoj ne segreje.

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Cesen-Cebula-Limona-Naravno-ZdraviloDomov
Powered By GeekLog