Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Bazar_Zdruzenje_Mednarodno_Zensk
Dobrodelni bazar na Gospodarskem razstavišču

nedelja, 25. november 2007 @ 22:43 CET

Uporabnik: Andreja Cepuš

V soboto, 24. novembra je na Gospodarskem razstavišču potekal 11. dobrodelni bazar, ki ga vsako leto pripravi Slovensko mednarodno združenje žensk SILA.

To je prostovoljno, nevladno, neversko in neprofitno združenje. Njegove članice so tako soproge tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov v Sloveniji, kot tudi Slovenke.

Letos je na bazarju sodelovalo kar 32 držav, ki imajo veleposlaništva v Sloveniji. Za svojo promocijo so pripravile tipične izdelke in kulinarične dobrote svoje kulture, ki so jih tudi prodajale, ves izkupiček pa je nato, kot vsako leto, podarjen v dobrodelne namene.

Lanski izkupiček so namenili nakupu zabojnikov, ki bodo že letošnjo zimo nekaj brezdomcev rešili pred prenočevanjem na prostem, letošnji izkupiček pa je združenje SILA namenilo Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice, Društvu varnega zavetja Ljutomer, ljubljanskemu Zavodu za gluhe, kamniškemu Zavodu za invalidno mladino, Centru Dolfke Boštjančič, Zavodu za razvoj paliativne oskrbe, Dvojezični šoli, vrtcu in domu starejših v Lendavi ter organizaciji Rdeči noski, ki zabava otroke v bolnišnicah.

Lepa in dobra gesta združenja SILA pa je za svoje dobro delo izbrala morda nekoliko neroden datum. Sobota, 24. november, je bila namreč v znamenju Svetovnega dneva brez nakupov. A, če je bil dan kljub temu potrošniško obarvan, je bila dobra stran bazarja tudi ta, da je šel zbrani denar vsaj v dobrodelne namene.

Andreja Cepuš

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Bazar_Zdruzenje_Mednarodno_ZenskDomov
Powered By GeekLog