Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Astrologija-2012
Kaj pravi astrologija o letu 2012

ponedeljek, 5. marec 2012 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Piše: Bern Jurečič v novi številki Karme plus

Po Majih se bo 21. decembra 2012 končala 'era petega sonca'. Prerokb o tem, kaj naj bi to prineslo svetu, ne manjka, prav tako ne špekulacij in odličnih priložnosti za služenje denarja. Vsekakor se pričakujejo velike spremembe, povezane z določenimi kozmičnimi poravnavami med našo galaksijo in vesoljem v celoti. Nizozemski astrolog Jan Cornelis Weber je preštudiral mnoge knjige o tem fenomenu ter jih primerjal z astrološkimi parametri, izračuni in predvidevanji.

Majevska mitologija našo galaksijo dojema kot kabalistično drevo. V času zimskega solsticija 2012 bo naše sonce v konjunkciji s črno luknjo galaksije. Po Majih se je to nazadnje zgodilo pred 26.000 leti. V našem času je v trenutku zimskega solsticija Sonce natančno na 0° Kozoroga, to pa je blizu galaktičnemu centru, ki je na 27° Strelca.

Venera v majevski mitologiji ni bila posvečena ljubezni, ampak je bila 'prinašalka sporočil o nevarnosti'. Začetek dolgega koledarja se po nekih virih povezuje z rojstvom Venere. Posebej v vlogi zvezde jutranjice je Venera pogosto omenjena kot svarilo. Prehod Venere čez Sonce 6. junija 2012 naj bi imel vpliv na galaktično sinhronizacijo. Na ta datum Venera preide iz zvezde večernice v zvezdo jutranjico.

V letu 2012 bo prišlo do številnih pomembnih geokozmičnih premikov. Najprej sta tu (24. junija in 19. septembra) prva dva (od skupaj sedmih) kvadratov med Saturnom in Uranom, kar zagotavlja radikalne spremembe slike današnjega sveta. (Planeta sta namreč ponazoritev 'spopada generacij'. – op. prir.) Poleg tega bomo priča tudi retrogradnosti Marsa po znamenju Device (med 24. januarjem in 13. aprilom) in Venere v Dvojčkih (med 14. majem in 24. Junijem). Mars je akcija in v Devici bi lahko bil preveč uslužen. Venera si v Dvojčkih želi ljubeče komunikacije. Zaradi retrogradnosti v tem času bo to ponotranjeno, neizraženo, poleg tega pa bo Venera potovala čez obris Sonca; to se zgodi le na vsakih 115 let, in sicer vedno dvakrat zapored v razponu osmih let. Prehod 6. junija bo drugi v paru, kajti prvi je bil 8. junija 2004. (Naslednji par sledi v letih 2117 in 2124.)

Drugi datumi pomembnih energetskih sprememb v letu 2012 so naslednji: - 3. februarja Neptun prestopi v znamenje Rib, "lastno" znamenje, in bo tam ostal do januarja 2026; pričakujemo lahko, da bo ideal skrbne in pozorne družbe prejel nove impulze; - 11. junija bo Jupiter vstopil v Dvojčka in se pričakuje več pozornosti komunikaciji in edukativnim procesom; - 5. oktobra Saturn vstopil v Škorpijona, kjer bo ostal do Božiča 2014.
Med temi datumih ne najdemo 21. decembra?! To sploh ni presenetljivo, saj napovedi Majev ne kažejo na napetosti v medplanetarnih vzorcih znotraj našega solarnega sistema, ampak na dejstvo, da bo šlo za poravnavo celotnega sončnega sistema znotraj galaksije! Ko bo namreč Sonce (z njim pa tudi vsi planeti našega osončja) postavljeno v črto z galaktičnim centrom, naj bi bili tudi vsi planeti postavljeni na raven ekliptike. Če se bo to res zgodilo, bi morali biti vsi planeti blizu svojih položajev heliocentričnih presečišč ('zank'), v letu 2012 pa se to zgodi pri Merkurju (19. maja in 18. oktobra), Veneri (24. aprila, 6. junija, 21. julija in 29. decembra) ter Marsu (22. septembra).

V majevskih prerokbah imajo Venera, Jupiter, Saturn, Pluton in Luna pomembne vloge. Če pogledamo na horoskop zimskega solsticija 2012, nam v oči pade kar nekaj dejavnikov. Jupiter, Saturn in Pluton, vsi na 9° znamenj, in sicer Dvojčkov, Škorpijona in Kozoroga) tedaj oblikujejo konfiguracijo yod (imenovano tudi 'božji prst'), pri čemer se energija vpletenih planetov kanalizira skozi žarišče yoda, v tem primeru skozi Jupitra. Yoda med temi planeti na nebu ni bilo vsaj zadnjih 2000 let in vprašanje je, kdaj se bo to spet zgodilo.

Pluton in Saturn boste v tem času v tzv. medsebojni recepciji (Pluton v "Saturnovem" znamenju in obratno, Saturn v "Plutonovem"). Glede na izredno počasnost Plutona (Sonce obkroži le štirikrat v tisočletju) je takšna kombinacija izjemno redka. Za tak primer velja, da se planetarne energije obnašajo tako, kot da bi planeta bila v 'lastnih' znamenjih, kar astrologija smatra za pozitiven znak, ko bi lahko bile zastarele strukture zamenjane z novimi in temeljito preizkušenimi rešitvami, usmerjenimi v dobrobit človeštva.

Glede na predstavljena dejstva ni mogoče zaključiti, da nas na letošnji 21. december čaka kak usoden dogodek. Kar seveda ne pomeni, da to ni mogoče. Vsekakor primanjkuje kozmični zapis, ki bi ga kot neposreden dokaz, na kakršnega bi kazali dogodki na planetu, lahko spremljali z Zemlje. Toda to ne pomeni tudi, da nimamo 'ničesar v roki'. Veliko je znakov, da so pred nami velike in bistvene spremembe, le da se ne skladajo z majevskimi prerokbami. Vse kaže, da smo na poti v novo fazo zavesti. To je nedvomno potrebno za rešitev problemov na Zemlji. Čisto mogoče je, da nam interpretacija Jupitrovega položaja na 9° Dvojčkov nakazuje, v kateri smeri bi lahko dosegli to rešitev in obenem višji nivo zavesti.

Priredil Bern Jurečič

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Astrologija-2012Domov
Powered By GeekLog