Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Apiterapija-Cebelji-Pik-Multiplo-Skleroz
Čebele odpikajo multiplo sklerozo

četrtek, 8. februar 2018 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Piše: Franc Šivic v novih Misterijih www.misteriji.si

Zdravnica dr. Cristina Aosan prisega na čebelje pridelke
Na istanbulskem čebelarskem kongresu pod okriljem Apimondie je romunska zdravnica dr. Cristina Aosan, ki vodi Center za apiterapijo v Bukarešti, predstavila uspešno zdravljenje multiple skleroze s čebeljim strupom.

Besedilo: Vsakega bolnika, ki se prijavi na njeni kliniki, natančno izpraša o njegovih življenjskih navadah, o načinu prehranjevanja in stresnih situacijah, ki jih preživlja. Nato ga napoti na slikanje glave z magnetno resonanco. Ko nekoga sprejme pod svoje okrilje, se mora obvezati, da se bo natančno držal vseh njenih navodil. Vsakemu posebej določi, kaj lahko je, koliko časa naj spi ...

Natančno mu prepove vse razvade (cigarete, alkohol, ponočevanje …), določi pa tudi, koliko medu, cvetnega prahu, matičnega mlečka, trotovskega mlečka in propolisa naj užije dnevno. Šest dni v tednu mora jemati tri do deset čajnih žličk svežega ali zamrznjenega cvetnega prahu. Pri vsakomur preveri morebitno alergijo na čebelji pik.

Če bolnik ni alergičen, dobi dvakrat na teden injekcijo čebeljega strupa. Bolnike, ki živijo daleč od Bukarešte in bi bila vožnja v glavno mesto zanje prenaporna, pouči, kako naj si sami pomagajo s čebeljim strupom. Zdravljenje s čebeljim strupom se začne z enim pikom, nato pa se število pikov povečuje do dvanajst in tudi več na dan.

»BELE LISE« SO IZGINILE

Dr. Cristina Aosan pravi, da deluje čebelji strup predvsem protivnetno, da razstruplja in stimulira obnovo prizadetega živčevja ter da ima odločujočo vlogo pri uspešnem zdravljenju multiple skleroze. Glede na dosedanje rezultate imajo največ možnosti za ozdravitev bolniki, ki so mlajši od štirideset let in so bolni manj kot pet let.

V tej kategoriji so po enem letu apiterapije izginili ali so se zmanjšali najopaznejši simptomi te bolezni za 80 do 100 odstotkov. Tisti, ki so popolnoma ozdraveli, so se vrnili na delo in nadaljevali normalno življenje. Slikanje z magnetno resonanco po enem letu je pokazalo, da so se zmanjšale ali celo popolnoma izginile bele lise (ishemične lezije) na možganih in spremembe na možganskih žilah.

SLOVENSKI PRIMER

Da lahko apiterapija pomaga mlajšim bolnikom z diagnozo multipla skleroza, potrjuje tudi slovenski primer. Danes sedemdesetletni Tone Tome iz Tacna je zbolel za to zahrbtno boleznijo, ko je imel petindvajset let. Takrat je delal kot orodjar za strojem. Med delom je začel izgubljati ravnotežje in ni več dobro videl, zato so ga nadrejeni poslali na bolniško, preiskave v bolnici pa so potrdile sum, da gre za multiplo sklerozo.

Na srečo mu je tedaj prišel v roke referat nekega apiterapevta iz vzhodne Evrope, ki je leta 1978 predaval na mednarodnem simpoziju apiterapije v Portorožu. Podatki iz referata so mu vlili upanje, da bi morda premagal svojo bolezen z rednim uživanjem čebeljih pridelkov in s pomočjo čebeljih pikov. Nabavil si je nekaj panjev čebel in postal je čebelar. Med bolniškim dopustom je naredil kvalifikacijo za kontrolorja, se po šestih letih počitka vrnil na delo in se na koncu svoje delovne dobe redno upokojil.

Zdravje se mu je med tem ob pomoči čebel toliko izboljšalo, da je lahko brez težav oskrboval do sto čebeljih družin, jih prevažal na razne paše, kar je eno najtežjih čebelarskih opravil, in dolgo let kot predsednik vodil čebelarsko društvo Tacen. Med delom so ga čebele izdatno pikale, v zimskem času pa si jih je pogosto sam nalovil ter jih nastavil na akupunkturne točke svojega telesa, da so vanje zabadale svoja žela.

Danes o svojih izkušnjah rad govori ljudem, ki jih je prizadela enaka bolezen kakor njega in jim svetuje, naj gredo po njegovi poti. Žal pa se večina njegovih obiskovalcev ne odloči, da bi ga posnemali. Kar je razumljivo: vsak čebelji pik je boleč in težko se je odločiti za tako mučno terapijo.

Franc Šivic

Informacije: 041/613 183 (Franc Šivic)

Čebele si je pogosto sam nalovil in si jih nastavil na akupunkturne točke, da so vanje zabadale svoja žela.

Podpis k sliki:


Čebelo primemo za krila in jo nastavimo na mesto, kamor želimo, da piči.
Foto F. Šivic

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Apiterapija-Cebelji-Pik-Multiplo-SklerozDomov
Powered By GeekLog