Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20230310212258704
Ali je naš um naš prijatelj?

nedelja, 12. marec 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: Breda Dular

4. pogovor iz dnevne sobe: Ali je naš um naš prijatelj?

Toplo pozdravljeni v naši dnevni sobi. Zunaj je mrzlo, znotraj je toplo. Postrezite si z lovorjem čajem in s krofi. Pa gremo skupaj na dogodivščino s prijateljem umom. Ste prebrali 3.pogovor? Če ste, boste lažje razumeli kaj je napisano spodaj.

Ali je naš um naš prijatelj?

Kako se počutimo s prijatelji? Mislim s pravimi prijatelji. Verjamem, da zelo dobro. Zato so tudi naši prijatelji. Kako se pa počutimo z našim umom? Ali um naredi vse, da bi se mi počutili dobro? Da bi bili mi srečni, zadovoljni, veseli, polni upanja, ustvarjalni in s kopico volje do življenja?

Kaj procesiramo v svojih glavah? Kako se počutimo? Že v 3. pogovoru smo ugotovili, da je naše počutje odvisno od tistega, kar spuščamo v sebe. Večina od nas uporablja samo pasivni um, pomeni, da spustimo v sebe čisto vse informacije brez da bi razločevali na dobro in slabo. Če bi bil naš um naš prijatelj, potem bi naš um uničil vse slabo in nam ponujal za procesiranje samo navdihujoče misli, ob katerih bi se mi počutili veselo.

Ampak to se ne dogaja. Zato naš um ni naš prijatelj, ker ne dela za nas (ali pa?). Um smo rekli, da je koncept, struktura informacij, ki jih dobivamo iz našega okolja. Brez razločevanja. Brez kritike. Samo sprejema in shranjuje. Na podlagi tega procesiramo, preoblikujemo, predelujemo. Oblikujemo misli, ki tvorijo besede in kasneje dejanja.

Torej je zelo pomembno, da se zavedamo, da um ni naš prijatelj. Um ne dela za nas. Sam od sebe nam ne bo ponujal rešitev, nas ne bo navdihnil, nam ne bo preoblikoval življenje. Ker o procesih v umu ne razmišljamo in se ne zavedamo njegove narave in moči, mislimo, da mi ne moremo vplivati na ta proces, ki se vseskozi dogaja v našem umu.

Mislimo, da ne moremo ustaviti toka misli, da si ne moremo spremeniti načina življenja, da ne moremo spremeniti svojega načina odzivanja. Mislimo, da smo nemočni, da nas življenje premetava neodvisno od nas in da je takšna naša usoda. Zakaj tako razmišljamo? Zato, ker nam ni še nobeden povedal, da je življenje v naših rokah, in da imamo v sebi spravljeno neverjetno moč preobrazbe.

Naš um ni naš prijatelj, ni pa tudi naš sovražnik

To je za nas odlična informacija. Um sam po sebi ne razločuje, samo obstaja z vsem kar je v njemu, čaka na nas in nam je ves čas na razpolago. Dokler je um pasiven, dokler ne razločujemo, dokler ne uravnavamo toka svojih misli, toliko časa se nam življenje dogaja samo do sebe. Toliko časa smo nemočni. Toliko časa smo žrtve. Toliko časa sledimo spontanim procesom, ki se dogajajo v naših mislih.

Kako lahko aktivno posežemo v proces življenja v 3.korakih

Se spomnite, ko smo govorili o dediščini naših staršev v 3.pogovoru? O uspešnih in ‘neuspešnih’ starših? To ne pomeni, da otroci uspešnih staršev aktivno posegajo v svoj um (tudi lahko), temveč da imajo že zapisan uspešen miselni vzorec po katerem živijo. Sedaj, ko je to malo bolj jasno, pa spoznajmo, kako lahko mi sami aktivno posežemo v naš um, kako lahko sami obrnemo svoje življenje, da bomo zadovoljni, nasmejani in srečni.

Ali bi bili raje uspešni in bogati? To je odvisno od tega kakšne prioritete imate v življenju in kaj je namen vaše duše v tem življenju. V končni fazi nič od tega ni pomembno, če ste uspeli v sebi vzpostaviti globok notranji mir, srečo in zadovoljstvo.

1. korak: pazljivo izbiramo družbo. V svojem življenju ne potrebujemo prijateljev, ki nas ponižujejo (ali pa?), ki se posmehujejo našim idejam, ki nas ne podpirajo pri naših odločitvah, ki nam lažejo, ki nas zavajajo, ki nas opravljajo, ki nas izdajo…. Se bojite, da boste sami? Brez skrbi, ko se odločite, da boste iz življenja spustili vse kar vam ne služi, bo prišlo novo.

Novi prijatelji zagotovo pridejo, vendar samo, ko smo popolnoma odločeni, da prijateljev, ki nam škodijo, ne potrebujemo v svojem življenju. Ko spremenimo svojo naravnanost, ko postanemo odločeni, takrat se naša frekvenca (energija) spremeni. Ta nova frekvenca bo poskrbela, da pritegne v naše življenje tisto, kar vibrira na podobni frekvenci kot smo mi.

Saj poznate tisto: iste vrste ptice letajo vedno skupaj. Dokler se novi prijatelji ne pojavijo, se učite biti sami. Sam ne pomeni, da si osamljen. Obstajajo knjige, sprehodi, izleti, hobiji… Biti sam je izjemnega pomena na poti do osebnostnega napredka, o čemer bomo še govorili.

Družbe katere ne moremo izbirati, to je ožja družina, ne moremo pustiti za seboj ali zamenjati. Važno je, da se tega zavedamo, važno je, da se zavedamo, če nam delajo škodo. V tem primeru enostavno skrčimo obiske na minimum in poskrbimo, da se ne zapletemo v prepire. Če pa živimo s tako družino, potem pa počakajte na 15. pogovor v dnevni sobi.

2. korak: pazimo kaj slišimo, vidimo in beremo. Vedno se vprašajmo, če je ta informacija dobra za nas, kako bo to vplivalo na mene, ali je to resnično, ali je koristno, kaj se bom iz tega naučil? Čas je preveč dragocen, da bi ga zapravljali za nekoristne oddaje na televiziji, da bi brali knjige brez globokega sporočila, da bi gledali nasilje...saj vse to ostane v umu.

3.korak: najbolj pomemben del, da bomo sami aktivno preoblikovali misli v svoji glavi, da bomo mi odločali, kaj nam bo um posredoval skozi misli. Naš um je kot računalnik. To kar vnesemo, to procesira. Če mi ne delamo na pravi način z računalnikom, če ga ne usmerjamo, če ne klikamo pravih gumbov, če pritiskamo več gumbov naenkrat, enostavno ne bo rezultata. Šele ko vstavimo točno določen program, takrat šele dobimo želeni rezultat.

Zelo podoben proces se zgodi v našem umu. Naš um je bil naučen, da deluje na način, kot pač delujemo. Bili smo na avtomatskem pilotu in nismo aktivno posegali v ta proces. Sedaj pa imamo to možnost. Ste pripravljeni?

Kako lahko sprogramiramo svoj um, da bo delal za nas? Kako naredimo um aktiven?
Da ne bom preveč pisala. 2 leti nazaj sem posnela video točno o tem. Oglejte si ga na tem naslovu:
https://www.youtube.com/watch?v=m_Pu9bjVezE&t=653s

Še zanimivost o naših mislih, kar nismo vedeli. Se spomnite, da smo rekli, da je vse energija, vibracija, frekvenca (berite 1. pogovor)? Podobno vedno privlači podobno. Ljudje živimo skupaj, volkovi živijo v tropih, medvedje skupaj...to je vrsta energije, vibracija (spomnite se slike iz 2.pogovora). Privlačnost. Vse kar je podobno se privlači. Kriminalci se ne družijo z direktorji, če niso le-ti tudi kriminalci.

Kriminalci se družijo med seboj, slikarji med seboj, smučarji med seboj...podobno privlači podobno, govorijo ‘isti’ jezik. Vsaka še tako najmanjša stvar ima svojo vibracijo, svoj zapis, svojo energijo. Tudi besede nosijo zapis energije, vibracijo (o tem govori numerologija. Če vas zanima, vzemite v roke kako knjigo o numerologiji).

In sedaj na tisto, o čemer niste nikoli razmišljali: če ima vsaka beseda svojo vibracijo, zapis in če podobno privlači podobno….kakšno vibracijo bo v naše življenje potegnil stavek, ki ga izrečemo vsaj stokrat na dan: Nimam denarja. Ali to sploh rabim napisat? Upam, da ste ugotovili sami. Ali boste ta stavek še vedno veselo izgovarjali? Od mene tega sigurno ne boste nikoli slišali. Jaz vedno pravim, da imam veliko več denarja kot sploh potrebujem.

In ali boste še vedno izgovarjali stavke kot: ne znam, ne zmorem, nihče me nima rad, grd sem, debel sem, nimam prijateljev, sigurno bom zbolel….

Saj veste, vibracija. Frekvenca. To kar vibrira na isti frekvenci se privlači. Če daste magnet nad škatlo, kjer je spravljeno čisto vse bo magnet potegnil ven samo železo...isto frekvenco, isto vibracijo. Ne bo si mogel pomagati, ker tako deluje. In tako deluje celo stvarstvo, samo da mi tega ne vemo.

In to stvarstvo nam vedno izpolni vse želje, le da mi tega ne vemo. Ker enako privlači enako. Nimam denarja. Seveda ljubljeni moj, tukaj imaš frekvenco nimam denarja, ker vidimo, da si tega želiš, da to venomer izgovarjaš. To sem ti moral izpolniti, ker te ljubim, ker mi veliko pomeniš, ker vidim, da po tem hrepeniš, ker vidim, kako pogosto to izgovarjaš. Razumete?

Danes je čudovit dan. Danes se dogajajo sami čudeži.

Danes vse vesolje poje in pleše z menoj od sreče

Kaj boste pa vi danes premlevali v mislih? Kaj imate ali kaj nimate?

Breda Dular

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20230310212258704Domov
Powered By GeekLog