Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2022111211210562
Študent, tudi sam lahko pripraviš dober obrok

torek, 15. november 2022 @ 09:01 CET

Uporabnik: Sonce

Moja izbira = Veš, kaj ješ izbira: Študent, tudi sam lahko pripraviš dober obrok
Prvi kolokviji na fakultetah so že za študenti. Ob tem kljub stiski s časom, ne pozabite na ustrezni prehrana, Ta vpliva na splošno zdravje in počutje, s tem pa se poveča tudi naša delovna storilnost in motivacija za učenje.

Čeprav se študentje pogosto, tudi zaradi stiske s časom, prehranjujejo ne študentske bone, je priprava obroka doma lahko prijeten in koristen odklop.

Na ZPS so pripravili tri okusne in hranljive ideje za kosilo, malico ali večerjo s prijatelji. Da se tega podviga lahko lotivjo tudi vsi titsti, ki niso vešči kuhe, so na  ZPS skupaj z mladim kuharjem Tinom Hadžić Žoržem pripravili tri kratke video delavnice z recepti: piščančja stegna s paradižnikom in feta sirom ter pire krompirjem, enolončnico z lečo in špinačo ali testeninsko solato s pečeno zelenjavo. Tri okusne, malo drugačne recepte, ki bodo prijali poleti in pozimi najdete na povezavah in na infografiki spodaj.

Video recept za piščančja stegna s paradižnikom in feta sirom ter pire krompirjem: Naučil se boš kako pravilno speči piščančja stegna, da bodo ostala slastno hrustljava in kako pripraviti najokusnejši pire krompir. Za prijetno popestritev pa bo poskrbel dodatek feta sira.

Video recept za enolončnico z lečo in špinačo: Vsaj 2-krat na teden naj bo »brezmesni dan«, a vseeno moraš poskrbeti za drug beljakovinski vir na tvojem krožniku. Privoščiš si lahko to okusno lečino enolončnico, pripraviš jo lahko vnaprej ali jo ješ še naslednji dan.

Video recept za testeninsko solato s pečeno zelenjavo: Ideja za hitro pripravljeno malico je vedno dobrodošla! Ker je ta testeninska solata še boljša hladna bo odlična za malico s seboj kadar med predavanji nimaš časa za drug topel obrok.

Še več koristnih nasvetov in idej za zdrave obroke, najdeš na www.veskajjes.si.

Vir: www.zps.si/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2022111211210562Domov
Powered By GeekLog