Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20210509085610275
736 ogledov Šest blagodejnih učinkov konopljinega olja na kožo

nedelja, 27. junij 2021 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Ste vedeli, da je konopljino olje prava zakladnica za zdravo, navlaženo, čisto in pomlajeno kožo?

Zadržuje vlago 
Konopljino olje je polno omega kislin 3, 6 in 9, ki pomagajo pri obnovi kožne bariere in na koži oblikujejo zaščitni sloj, ki zadržuje vlago. Olje konoplje je tudi bogato z nenasičenimi maščobami, te kisline pomagajo pri izboljšanju strukture kože, da zadrži vlago, kar ima blagodejni učinek na suho kožo.


Kožo nahrani z vitamini in minerali
Konoplino olje je bogato z antioksidanti, ki preprečujejo razvoj malignih celic, vitaminom E, karotenom (predhodnikom vitamina A), fitosteroli in številnimi minerali, med katerimi so najpogostejši kalcij, magnezij, žveplo, kalij, cink in železo. 

Ima blažilni učinek 
Konopljino olje lahko pomaga pomiriti draženje kože, vključno z aknami in nekaterimi boleznimi, kot je luskavica, hkrati pa kožo ohranja mehko in navlaženo. Konopljino olje vsebuje več omega-6 maščobnih kislin, ena od njih - gama-linolenska kislina (GLA) - ima močne blažilne lastnosti in zmanjšuje draženje z ustvarjanjem novih celic in pospeševanjem obnove kože. 

Blaži gube 
Poleg tega, da kožo olje vlaži in pomirja, ima tudi blagodejne lastnosti, ki delujejo proti staranju. Z njegovo uporabo lahko zmanjšate majhne gube in upočasnite razvoj znakov staranja kože. Vsebuje vitamin F in maščobne kisline, znane kot oleinska in linolna kislina. Te kisline igrajo pomembno vlogo pri upočasnitvi procesa staranja kože.

Nadzira količino sebuma
 
Olje je odlična izbira za vse tipe kože in znano je, da obnavlja naravno ravnovesje mastne kože in uravnava nastajanje sebuma. Čeprav obstaja veliko izdelkov za kožo, ki pomagajo pri teh težavah, ni enostavno najti takšnega, ki bi podpiral tako mastno kot suho kožo. Konopljino olje učinkovito deluje na obe vrsti kože, ne da bi zamašilo pore tistim z mastno kožo.

Je naravni vir vitamina D 
Konopljino olje je tudi bogat vir vitamina D in če niste vedeli, vitamin D pravzaprav ni vitamin, ampak hormon, ki vzdržuje ravnovesje kalcija, magnezija in fosfata v telesu in je dobrodošel tudi pri negi kože, še piše portal Miss7.

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20210509085610275Domov
Powered By GeekLog