Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20201103122211408
Sedem razlogov, zakaj redni spolni odnosi delujejo blagodejno

petek, 20. november 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Dobro je vedeti, kako blagodejno na naše zdravje vplivajo redni spolni odnosi ...

Izboljšuje odpornost 
Močan imunski sistem je v časih koronavirusa pomembnejši kot kadarkoli prej in seks je zagotovo najbolj zabavna aktivnost, s katero ga lahko izboljšate. Po poročanju Indexa je študija iz leta 2004 dokazala, da so imeli ljudje, ki imajo spolne odnose vsaj trikrat tedensko, 30 odstotkov višji nivo imunoglobulina, protiteles, ki se borijo proti boleznim. 

Izboljšuje počutje
Endorfin, oksitocin in dopamin ustvarajo občutke zadovoljstva, ki ne trajajo le za časa spolnih odnosov. Redni seks pa tudi ščiti pred depresijo in povečuje občutek sreče. 

Pomaga proti nespečnosti
Spolni odnos pred spanjem izboljšuje kvaliteto spanca. Pri moških za to poskrbi prolaktin, ki se sprošča ob orgazmu in poskrbi, da se počutijo sproščeno in utrujeno, pri ženskah pa estrogen, ki po seksu izboljša fazo spanja, ki ji rečemo REM. 

Intimne predele ohranja pri zdravju
Redna spolna akcija ohranja mišični tonus in pretok krvi v naših intimnih predelih ter pri ženskah ohranja naravno vlažnost, ki v menopavzi začne upadati. 

Zmanjšuje bolečino
Seksa ne zavračajte zaradi glavobola. Izkazalo se namreč je, da orgazmi lahko zdravijo glavobol, pa tudi menstrualne krče, bolečine v hrbtu in celo bolečine ob artritisu. Lajšanje bolečin je posledica sproščanja endorfinov, naravnega aspirina v telesu (to je tudi razlog, da med bolj divjim seksom ne občutimo tako močne bolečine).

Zmanjšuje možnosti za raka na prostati
Rak prostate je eden najbolj pogostih rakov pri moških, mlajših od 60 let. Naraven način, da zmanjšate to možnost, so redni spolni odnosi. Študija objavljena v  Journal of American Medical Association je odkrila, da imajo moški, ki ejakulirajo najmanj 21-krat mesečno, manjše možnosti, da zbolijo za rakom na prostati. 

Znižuje krvni pritisk
Redni spolni odnosi so veliko učinkovitejši pri zniževanju krvnega pritiska kot zdravila, so ugotovili na ameriški univerzi v Georgi. Seks naj bi naslednji dan zmanjšal višino krvnega tlaka za kar 13 odstotkov, masturbacija pa tukaj nima enakega učinka kot seks s partnerjem. 

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20201103122211408Domov
Powered By GeekLog