Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200331164932844
ESPN in Netflix predstavljata serijo The Last Dance

sreda, 1. april 2020 @ 10:00 CEST

Uporabnik: ivancsasa

Mandalay Sports Media v sodelovanju z NBA Entertainment in Jump 23 pripravlja dokumentarno serijo v 10 delih o Michaelu Jordanu in prizadevanjih Chicago Bullsov za osvojitev šestega naslova prvakov v ligi NBA leta 1998, ki bo premierno predstavljena na Netflixu ob ponedeljkih, z začetkom 20. aprila.

Danes so sporočili, da bo težko pričakovana 10-delna dokumentarna serija »The Last Dance« na Netflixu premierno predstavljena v ponedeljek, 20. aprila, nato pa bosta vsak teden sledili dve novi epizodi. Serija bo na voljo tudi v ZDA na programu ESPN.

Serija, ki jo je režiral Jason Hehir (“The Fab Five,” “The ’85 Bears,” “Andre the Giant“), pripoveduje zgodbo ene največjih ikon in ene najuspešnejših ekip v zgodovini športa - Michaela Jordana in Chicago Bullsov iz devetdesetih let. Na voljo bodo še nikoli videni posnetki sezone 1997-98, ko je ekipa v osmih letih osvojila že svoje šesto prvenstvo v ligi NBA.

Jeseni 1997 so se Michael Jordan, Jerry Reinsdorf, lastnik Bullsov in glavni trener Phil Jackson dogovorili, da bodo filmski ekipi NBA Entertainment omogočili, da ekipi sledi skozi celotno sezono. Nastal naj bi izjemen portret ikoničnega igralca in slavne ekipe - portret, ki se razkriva šele sedaj, več kot dve desetletji pozneje, v dokumentarni seriji »The Last Dance«.

Medtem ko bo serija prikazovala burno sezono 1997-98, bodo gledalci lahko izvedeli, kako se je vse skupaj sploh začelo – od Jordanovega otroštva, težkih časov Bullsov pred prihodom Jordana in sestave ekipe po prihodu Jordana leta 1984, pa vse do borb, ki so ekipo pripeljale do prvega naslova v ligi NBA.

Serija bo gledalce popeljala skozi prvih pet prvenstev, v katerih so Chicago Bullsi dominirali, vmes pa si bodo lahko ogledali še njihove izzive, borbe in zmage izven igrišč, ki so bili del kulturnega fenomena, ki so ga ustvarili Jordan in Chicago Bulls.

Gre za neverjeten scenarij, ki služi kot fascinatno ozadje glavne zgodbe, ki govori o prvenstvu leta 1998 in predstavi obsežne profile Jordanovih soigralcev, kot so Scottie Pippen, Dennis Rodman, Steve Kerr in glavni trener Phil Jackson, obenem pa vsebuje ogromno svežih intervjujev iz današnjih časov, ki so jih naredili s tekmeci in slavnimi osebnostmi iz sveta košarke in izven. Vseskozi pa bodo gledalci lahko priča vsem napetostim in konflikotm, ki so opredelili to zadnje, šesto osvojeno prvenstvo lige.

»Michael Jordan in Bullsi iz 90. letih niso bili le športni zvezdniki, ampak svetovni fenomen,«je komentiral režiser Jason Hehir. »Produkcija dokumentarca »The Last Dance« je bila neverjetna priložnost za raziskovanje izjemnega vpliva, ki ga je imel en človek in ena ekipa.

Skoraj tri leta smo iskali vse možne načine, da bi predstavili zgodbo o dinastiji, ki je definirala to ero in da bi te športne junake predstavili kot ljudi. Upam, da bodo gledalci uživali v gledanju naše serije, prav tako kot smo mi uživali pri njenem nastanjanju.« 

Rezultat je ena najbolj fascinantnih športnih dokumentarnih serij, ki so jih ustvarili, gledalci pa je vsekakor ne bodo želeli zamuditi. Celoten dokumentarec bo predvajan na Netflixu izven ZDA in na programu ESPN v ZDA po naslednjem razporedu:

NETFLIX

Ponedeljek,  20. april - 12:01 a.m. PT - “The Last Dance” Epizoda 1 in 2

Ponedeljek, 27. april - 12:01 a.m. PT- “The Last Dance” Epizoda 3 in 4

Ponedeljek, 4. maj - 12:01 a.m. PT- “The Last Dance” Epizoda 5 in 6

Ponedeljek, 11. maj - 12:01 a.m. PT - “The Last Dance” Epizoda 7 in 8

Ponedeljek,, 18. may - 12:01 a.m. PT- “The Last Dance” Epizoda 9 in 10

ESPN

Nedelja, 19. april

9 p.m. ET – Premiera “The Last Dance” Epizoda 1

10 p.m. ET - Premiera “The Last Dance” Epizoda 2


Nedelja, 26. april

7 p.m. ET – Ponovno predvajanje “The Last Dance” Epizoda 1

8 p.m. ET - Ponovno predvajanje “The Last Dance” Epizoda 2

9 p.m. ET - Premiera “The Last Dance” Epizoda 3

10 p.m. ET - Premiera  “The Last Dance” Epizoda 4


Nedelja, 3. maj

7 p.m. ET - Ponovno predvajanje “The Last Dance” Epizoda 3

8 p.m. ET - Ponovno predvajanje “The Last Dance” Epizoda 4

9 p.m. ET - Premiera “The Last Dance” Epizoda 5

10 p.m. ET - Premiera “The Last Dance” Epizoda 6


Nedelja, 10. maj

7 p.m. ET - Ponovno predvajanje “The Last Dance” Epizoda 5

8 p.m. ET - Ponovno predvajanje “The Last Dance” Epizoda 6

9 p.m. ET - Premiera “The Last Dance” Epizoda 7

10 p.m. ET - Premiera “The Last Dance” Epizoda 8

Nedelja, 17. maj

7 p.m. ET - Ponovno predvajanje “The Last Dance” Epizoda 7

8 p.m. ET - Ponovno predvajanje “The Last Dance” Epizoda 8

9 p.m. ET - Premiera “The Last Dance” Epizoda 9

10 p.m. ET - Premiera “The Last Dance” Epizoda 10

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200331164932844Domov
Powered By GeekLog