Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200111153317466
Vi niste vaš um, vi ste Čudovito Bitje

ponedeljek, 3. februar 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: SENAD

Dragi prijatelji, vabim vas, da spoznate, da ste v resnici čudovita Bitja Čistega Zavedanja in Ljubezni in Modrosti.

Opazujte vaš odziv na naslednje vabilo k sodelovanju:»Vzemite svinčnik in papir.«

Se je vaše počutje kaj spremenilo? Se je pojavil kakšen ugovor ali izgovor? Ste si morda rekli ali zaslišali v umu: »Pa kaj še.«, »Bom najprej malo prebral, pa bom potem videl.«, »Ne da se mi zdaj iskati.« ali »Ko berem, ne pišem.« :)

Ste se mogoče ob tem predlogu spomnili, kako težko je življenje in vas je na enkrat vse minilo? :)

Zdaj, ko ste prisluhnili umu in telesu, pa lepo vzemite svinčnik in papir. Nikamor se nam ne mudi. Naslednji stavek vas bo počakal. Morda se vam res ne da, nič zato, z veseljem vzemite svinčnik in papir. Tako, zdaj pa si najprej zapišite vse morebitne prejšnje ugovore in izgovore.

Glavni namen prebujanja je, da spoznate, da ste vi več kot le um in telo. S kratko vajo lahko takoj izkusite različna stanja uma in spoznate, da vi niste um, temveč Bitje Čistega Zavedanja.

Vi ste Bitje, um pa je le orodje za razmišljanje. S prebujanjem boste spoznali to pomembno razliko, se ločili od uma, se zavedli sebe kot Bitja in začeli uporabljati um kot orodje.

1. Tišina: za trenutek zaustavite vse misli v glavi in prisluhnite tišini.

2. Asociacije, prosti tok misli, ki so ali niso povezane z vašim trenutnim stanjem in dogajanjem: počakajte, da se misli pojavijo same od sebe, ne razvijajte jih, samo opazujte, kako prihajajo in odhajajo kot valovi.

3. Misli, ki opisujejo trenutno stanje ali dogajanje: poglejte po prostoru in počakajte, da um samodejno prepozna nek predmet in ga imenuje ali opiše neko stanje ali dogajanje.

4. Prosti tok misli z vašim nadaljevanjem: počakajte, da se neka misel pojavi, potem jo prevzemite, ponovite in sami nadaljujte ter razvijajte na primer s komentarjem »to je dobro«, ali »to ni dobro«.

5. Namerno mišljenje: v mislih štejte do deset. To je lep primer, da lahko vi kot Bitje um uporabljate kot orodje.

Tišina, misli ustavite tako, da prisluhnete tišini, štejte do deset, prenehajte šteti in ustavite um, tišina.

6. Namerno mišljenje z asociranjem: izberite si neko temo, npr. nek predmet in počakajte, da se pojavijo asociacije v povezavi s tem predmetom. Ob tem imate na voljo več možnosti. Lahko prevzamete nadzor nad mišljenjem in nadaljujete z namernim mišljenjem, na primer komentiranjem; lahko zaustavite um; lahko tudi preusmerite tok misli ali pustite asociacijam, da se same razvijajo naprej.

7. Vpliv drugih - branje/poslušanje: ko berete ta stavek, izkušate zunanji vpliv na vaš um. Ko berete na primer knjigo, knjiga bere vas:)

Na te informacije lahko reagirate ali ne. Zunanji vpliv drugih oseb na vaš um in njegovo reaktivnost je najbolj očiten v dramatičnih trenutkih, kot na primer med prepirom, ko vas nekdo v afektu v hipu potegne v dogajanje. Še preden se dobro zaveste, se že spet kregate, čeprav ste si že tolikokrat rekli, da je bilo zadnjič res zadnjič.

Pri notranji tišini, ki nastane vsakič, ko ustavite um, ste lahko opazili, da ste preživeli, kljub temu, da niste mislili. To je jasen in razumljiv primer, da telo samo ne misli. Vi kot Bitje ste ta, ki misli. Vi ste Mislec, um je le orodje za mišljenje.

S prebujanjem se boste počasi zavedli samega sebe kot Čistega Zavedanja onkraj uma in telesa. Vi ste Bitje, ki po želji uporablja um za mišljenje ali ga ustavi, če ga ne potrebuje.

Z zgornjimi vajami boste morda prvič spoznali, da vi niste um, da sta vi in vaš um dva različna pojava.

S temi vajami ste izkusili, da lahko namerno upravljate z umom. Lahko ga poženete, opazujete tok misli brez vmešavanja, sprejmete misel in jo naprej razvijate, namerno mislite in po želji zaustavite um in zaključite z mišljenjem.

Pomembno je, da opazite in razumete razliko med temi stanji in načini delovanja vašega uma. Da ločite med: ali vi namerno mislite lastne misli ali le slišite in poslušate asociacije uma, delne osebnosti ali obiskovalce z drugih planetov oziroma t.i. glasove v glavi.

Razlika je očitna. Da bi jo lahko opazili, jo je treba opaziti. Vedite, da ste v vaši glavi vi glavni, vi ste Operater, ki odloča, če, kdaj in koliko časa bo um kot orodje delovalo. Ne dovolite, da orodje odloča namesto vas. Ali da celo mislite, da ste vi to orodje.

Resnični Vi ste Bitje Čistega Zavedanja onkraj vseh telesnih in čustveno – mentalnih procesov. Igralec in ne vloga, Operater in ne orodje.

Vi ste Zavedajoče se Bitje v materialnem telesu.

Če ste zgornjo vajo preskočili, si razloge za preskok ali izogib zapišite v dnevnik. V primeru, da ste se odločili za to, da si ne boste zapisovali in ste se ob tem morda rahlo namrdnili, dvignili nos ali celo vznemirili, ste se prepustili in dovolili eni od vaših delnih osebnosti, da vas je prevzela in odgovorila v vašem imenu.

Morda je bil Jezni, sin Pomembnega Jaza: »Ti boš meni govoril, naj pišem, pazi, da ti ne zapišem eno okrog ušes! A sploh veš, s kom imaš opravka?!«.

Ali Nemočni, predstavnik Ubogega Jaza: »Še živeti ne morem, kaj šele da bi pisal. Ne znam, ne morem in nočem, pa še ne da se mi. Saj bi pisal, če bi imel papir, pa nimam svinčnika.«.

Že naslednjo sekundo lahko začnete znova in znova in znova. Ostanite pri sebi, prisluhnite domislicam vaših delnih osebnosti in si jih zapisujte. Dokler se ne prebudite.

Delne osebnosti boste z lahkoto prepoznali po njihovih škodljivih vedenjih in neprijetnih mislih, občutkih, čustvih, besedah in dejanjih. Jeza, žalost, nestrpnost, napetost, prizadetost itd itn.

Delnim osebnostim se bodo pridružili tudi obiskovalci z drugih planetov, »glasovi v glavi«, ki bodo poskušali sabotirati vaše prebujanje. Grozili vam bodo, vas prosili in se vam prilizovali. Ne popuščajte jim, temveč jih opuščajte. Prisluhnite jim, a na njih ne reagirajte, saj to niso vaše misli. Če se boste zaradi njih počutili neprijetno, vdihnite in izdihnite ter se sprostite. Potem jih mirno zapišite v svoj dnevnik.

Vse najboljše za vse.

Seno

Več o vaši Čudovitosti lahko preberete v seriji knjig Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

1. knjigo si lahko sposodite ali kupite na https://www.biblos.si/isbn/9789612901981,

2. del pa na: https://www.biblos.si/isbn/978961948330

Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti.

Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

Kliknite tu in se naročite tam:)

https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

Dobrodošli in vse najboljše.

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200111153317466Domov
Powered By GeekLog