Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109222643803
Človek – bitje mnogoterih razsežnosti 19.del

sobota, 11. april 2020 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Zakonitost duševne ravni življenja = bivanja

Bolj kot jo stimuliramo, bolj jo krepimo, a obenem tudi in predvsem razburkamo in napravimo neharmonično.

Še posebno, če stimulacije niso najbolj harmonične, na primer;Več mesa kot zaužijemo, bolj lahko postajamo egoistični, čustveno nesvobodni in agresivni. Zakaj? Kaj porečete? Le kdo ali kaj se skriva izza snovnega? Kje so skriti živalski duševni vzgibi in kdo, kako jih mora v nas premostiti, poduševiti in poduhoviti? Res je, moči ledvic in srca kot organov duševnega in duhovnega sveta.

Duhovno telo ali bitje -jaz - bistvo mene kot človeka

Projektant, idejni oče, vodnik in vzgojitelj duševne (karakter), eterske (temperament) in fizične (instinkti, konstitucija) ravni bivanja.

Duh je zavest, ki govori duši, je del ali iskra Božjega, svet morale, etike, razsodnosti, kreposti, vanj uvrščamo tudi tri moralne ideale človeštva(pravično, resnično in dobro).

Individualne značilnosti posameznika so prstni odtisi, krvne skupine,….

Izraža se skozi entuziazem, popolno prepričanje, notranji glas, glas vesti,…

Uteleša se z elementom železo.

Duh se uteleša skozi železo, organizacija duhakot imunski sistem pa delujev toploti krvi(pomen toplih okončin med hranjenjem, prebavljanjem, spanjem, učenjem).

Organizacija duha = imunski sistem ali somatski instinkt (Higienizem).

Duh kot svet ozvezdij = naš arhetip ali pravzorec, ki omogoča procese nastajanja mineralnih soli, snovnosti, moči soglasnikov.

Obstajakar nekaj vaj krepitve duha in prevzgoje duše.

Preizkušnje so namenjene duhu, skušnjavepa duši,razlika med njima in kako jih prepoznati. O tem smo govorili v septembrskem članku o Ljubezni in zaljubljenosti (drugi del).

»Usoda« duha je postatienost, skupek vseh treh Jazov, torej en Velik Jaz kot tri Višje zavesti(imaginativna inspirativna in intuitivna ), mi kot duh inprevzgojen nižji Jaz.

Njegova značilnost je drug v drugem, vsi smo eno, kar se tiče duha.

Okus – sladko popolneje uteleša duha.

Ritem – 1 (ena), vsako jutro novo rojstvo, ko zjutraj srečam prvega človeka, se duh še bolj prebudi, utelesi.

Dom duha je v naši glavi.

Zakonitost duha

Težji kot bodo prebavni izzivi in bolj kompleksne kot bodo vstopajoče prehrambne moči, težje kot bodo življenjske preizkušnje in bolj kot bodo pretkane skušnjave, bolj se bomo kot duh okrepili, če bomo to delo tudi zmogli.

Kako se okrepimo kot duh in kaj nas kot duha slabi, odmika, raztaplja, kdo in zakaj, kako se mu upira? Na ta vprašanja si poizkušajte za vajo odgovoriti sami, glede na to, da je bilo o tem že veliko napisanega na predhodnih straneh.

Duh je bitje, ki mora prepoznati, sprejeti odločitev in udejanjiti ali prevzgojiti duševne nesvobode.

Odločimo se in pričnimo z delom na sebi, dokler imamo na razpolago še dovolj eterskih moči, ki se preoblikujejo v moči modrosti in dokler smo še dokaj zdravi, sposobni osredotočenja na naš Izvor.

Skupinski Duhovi mineralov, rastlin in živali kot zelo visoko razvita duhovna bitja živijo ali bolje, delujejo iz Saturna, Jupitra in Marsa. Lovke eksperimentiranja zemeljskih pogojev življenja, učenja, razpiranja zavesti ima zavest ali Bitje Skupinskega Jaza spuščene vse do svojih varovancev na Zemlji: mineralov, rastlin in živali. Posamezen mineral, kristal, rastlina in žival se ne razvija, niti razpira zavest, temveč jazkot človek s sonaravnim, ljubečim in svobodnim vzgajanjem predvsem rastlin in živali sodelujem le pri razpiranju zavesti njihovega Skupinskega Duha ali Jaza. Tudi zelo visoke zavesti kot so Skupinski Jazi, se razvijajo, a le pod pogojem, da se Očetov Namen skoznje dovolj dovršeno odvija. Človek kot »bodoči« stvarnik ali Religija Bogov nosi tudi v ravnokar omenjenem primeru precej veliko odgovornost glede na to, da postajamo bitja ali deseta hierarhija – človek kot bitje prinašalec Ljubezni in Svobode. Na koga se bomo zatorej obrnili v primeru, da želimo zaščititi pridelek pred naravnimi škodljivci? Na Skupinskega Duha, kajne? Kaj več o tem pa v knjigi z naslovom Kaplje modrosti, na straneh 124 in 125.

Vzajemno skozi tri trojke (od zgoraj navzdol, kot vsak stolpec in vsaka vrstica vsakega stolpca: duh, duša, eterska raven bivanja kot glava, prsni koš in trebuh).

Je sedaj že kaj bolj jasno? Potrudimo se razumeti, kako bi lahko naslednja poznavanja uporabili v praksi.

Misliti od misliti = hipofiza
Čutiti od misliti = pet organov čuta - glava
Delovati od misliti = ustna votlina

Misliti od čutiti = ščitnica
Čutiti od čutiti = pljuča, srce
Delovati od čutiti = trebušna prepona

Misliti od delovati = jetra, trebušna slinavka
Čutiti od delovati = črevesje
Delovati od delovati = okončine

Vse kar nas, tudi snovna okolica obkroža, je duh, toda v različnih oblikah gostote. Vsaka oblika bitja ali predmeta, na katerega mislimo ali ga opazujemo, je v bistvu ali kot bistvo duh, kajti le duh obstaja, četudi v obliki tepiha ali avta pred vami. Četudi živi v neki obliki snovnega bitja, v katerem ga lahko le s težavo prepoznamo, še zdaleč ne pomeni, da to ni duh ali materializirana svetloba. Da, o njem teče beseda.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109222643803Domov
Powered By GeekLog