Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109124128207
Bi bila moja ljubimka?

petek, 8. maj 2020 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Sem dobila iskreno vprašanje. V glavi se mi je porajala paleta občutkov. Potrditev, da vse, kar učim, je privlačno moškim, moja vrednota, da si ljubimec, lahko z redkimi, saj energije ne želim razdajati, vprašanja, kaj on razmišlja, kaj ni dobro v njegovem odnosu in še in še.

Najbolj pa sem razmišljala o tem, kakšne odnose želim zase v prihodnosti in kako ljudem pomagati, da znotraj svojih partnerstev ostanejo srečni in izpopolnjeni.

Partnerstvo je garanje, partnerstvo je prilagajanje in učenje obeh akterjev, da si izboljšata odnos, predvsem, da si zgradita svojo lastno intimno vizijo. Partnerstvo zajema veliko področij. Menim, da je spolnost tista, ki gradi samo njun individualni odnos.

Še vedno sem mnenja, da je to baza odnosa, poleg vsega, kar nam je v življenju namenjeno.

Navodil za delo z odnosi nismo dobili, lahko pa se sedaj naučimo pravil igre in se trudimo, da bodo odnosi obstojni in srečni.

KJE PA SMO SE IZGUBILE ŽENSKE?

V preteklosti so moški zaznali moč, ki jo kreira ženska energija, predvsem spolna. Ker so se zavedali le te, so si jo podredili tako, da so postali navidezno močnejši, da so jo obvladovali. Kasneje so se ženske uprle in so prevzemale moško energijo, kar je zopet porušilo sistem narave, Postale smo možače, zatrle svojo primarno energijo in se igrale feministke.

Morda je sedaj čas, da se uravnovesijo energije v obeh spolih in se naučimo, kdaj uporabljamo kakšno od teh.

KAKŠNA JE ŽENSKA SPOLNA ENERGIJA?

Ženska spolna energija je energija kreacije, novega rojstva.

Okoli nas je seksualna energija, kot nekakšna vibracija, karizma. To energijo je treba živeti in nositi kot vsakodnevno oblačilo. Ljudje to vidijo, začutijo in se povežejo, zato se tudi odzovejo na zelo močen način.
V njej se tudi odraža naša sreča in samozavest, ki nahrani nas in ljudi okoli nas. Na tak način smo povezani s svojim poslanstvom in s svojim partnerjem. Naša seksualna energija je vir, ki nam pomaga, da spravimo vse na svet.

• Jing je kreativna spolna energija, ki se ustvarja v spolnih žlezah. Pri moških je v spermi, pri ženskah pa v jajčnikih in jajčnih celicah. Stalno se obnavlja, a tudi troši – z ejakulacijo in menstruacijo. Na fizični ravni se odraža kot uravnovešeno delovanje spolnih žlez, ki pogojujejo vitalnost in splošno zdravstveno stanje osebe, kot tudi uravnovešeno delovanje preostalih endokrinih žlez.
• Qi je življenjska energija, ki teče po energetskih kanalih (meridijanih) po vsem telesu in hrani vse organe. Njeno središče je v popku.
• Shen je duhovna energija, najbolj subtilna od vseh, ki prebiva v glavi, odraža pa se v očeh.

Ko se naučimo ljubiti svojo energijo, svoje telo in svoje dosežke, ko se začnemo ceniti in poznamo svojo vrednost, takrat se lahko vse čakre sprostijo in iz nas zažari ženska, ki je odprta za vse najboljše. Takrat lahko delimo svojo napajajočo energijo z drugimi in kreiramo nov svet, nove občutke in nove nasmehe.

Zelo pomembno je, da se popolnoma odpremo partnerju, da si dovolimo biti ranljivi in začnemo komunicirati, da se ne skrivamo, ne sme nas biti strah povedati česa, da ne bomo s tem užalili svojega partnerja, moramo se psihološko odpreti, zaupati, energetsko povezati s partnerjem in biti ranljivi.
Na tak način ostanemo povezani s svojim partnerjem, ohranjamo monogamijo in ustvarimo močno energetsko povezavo para, ki je še močnejša kot prej ko smo bili sami.
Partnerstvo mora postati tempelj obeh.

Ko tega ne uspemo skreirati, to povezavo iščemo v drugih. Kot sem pisala pred davnimi časi, vse energije spolnih partnerjev ostajajo v naših telesih še nekaj časa in vse te energije, v kolikor jih delijo med seboj trije akterji, se prenašajo na vse.
V sled tega je potrebno izbirati, s kom bomo te energije delili, da bomo zadovoljni in kreativni.
Predstavljajte si, da odgovorim na vprašanje “Da, bom tvoja ljubimka”. Začnem se spraševati, kam vse predam svojo energijo in komu, ter predvsem, kaj jaz dobim nazaj.
Zato sem mnenja, da je treba pri odnosih, predvsem pa spolnosti, delovati zelo previdno, ne samo s čustvi, temveč tudi z razumom.

Sonja Mušič

Vir: www.mychi.si

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20200109124128207Domov
Powered By GeekLog