Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20191228105929221
Nevihte oživijo rastlinje

četrtek, 28. december 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Piše: D. N. v novih Misterijih, www.misteriji.si

Strela močno vpliva na semena in deževnico
V naravi ni nič samo sebi namen. Vse ima smisel. In nečemu služi. Tako pravi avstrijski raziskovalec dr. Fritz Florian. Ugotovil je, da imajo svoj namen tudi frekvence. Tako frekvence strel spodbujajo rast rastlin in semen.

Strele, očarujoč naravni pojav, se dogajajo v troposferi, najnižjem delu Zemljinega ozračja. To je v približno osem kilometrov debeli plasti, ki se naslanja na zemeljsko površje. Strele dosežejo napetost do enega milijona voltov. Po njih pa se pretaka električni tok do štiristo tisoč amperov.

Blisk strel povzročijo vzbujeni plini plazme v zraku. Strele ustvarijo širok spekter sevanja, od visokoenergetskih gama žarkov do rentgenskih žarkov in elektromagnetnih izmeničnih polj v območju kilohercev. Visoke električne napetosti lahko izmerimo še nekaj kilometrov stran od strel.

Ali ta naravna elektrika vpliva tudi na rast in razvoj rastlin, je bilo raziskovalno vprašanje dr. Floriana. Za to obstaja kar nekaj indicev, pravi. V pradavnini, ko so veliko časa divjale močne nevihte, je rastlinje bistveno bolj bujno raslo kot danes. Tudi danes rastlinstvo še posebno zaživi po nevihtah. Ali visokoenergijska strela lahko torej spremeni semena in deževnico? Da, vzročna povezava obstaja, pravi dr. Florian, vendar to še ni natančno raziskano.

KOT TESLOV TRANSFORMATOR
Zakon o elektromagnetni indukciji ima pri tem pomembno vlogo, ker naravni sistem za sprožitev strel deluje kot Teslov transformator. Ta nima železnega jedra in deluje resonančno. Primarna tuljava je strela sama, sekundarna tuljava ali antena za sprejem dipola tvorita semenska DNK in citoplazma rastlin. Naredimo lahko preprost poskus, s katerim ugotovimo, ali se semena res obnašajo kot dipoli. Več semen, denimo kreše, povprek vržemo v posodo z vodo ali jedilnim oljem. V nekaj minutah se bodo grupirali majhni otočki semen – mini plavajoči magneti.

Da se semena s svojimi celičnimi DNK resonančnimi vezji obnašajo kot majhne dipolne antene, dokazuje Eike Georg Hensch v knjigi Geomantično načrtovanje, gradnja in bivanje (Geomantisch Planen, Bauen und Wohnen). Tudi nemški inženir elektronike prof. dr. Konstantin Meyl, ki je neodvisno od Nikole Tesle odkril skalarne valove, razlaga, da lahko spiralna struktura DNK in citoplazma sprejemata elektromagnetna izmenična polja, ki jih ustvarjajo strele, in da lahko te informacije, ki jih dobijo, rastline dolgotrajno shranijo. Sklepamo lahko torej, da visokonapetostna elektromagnetna polja, ki jih ustvarjajo strele, naravno sprostijo rastne zavore v semenski DNK rastlin in zato znatno pospešijo njihovo kalitev.

PLAZMA AKTIVIRA SEMENA
Dr. Florianu se je zaradi tega vedenja rastlin zastavilo vprašanje: Ali je mogoče razviti tehniko, ki bi posnemala učinek strel? S tem bi bilo olajšano delo vrtnarjev in kmetov, saj bi bili ti bolj neodvisni od naravnega pojava strel.

Njegovi poskusi s klasično plazemsko razelektrilno kroglo so pokazali, da je takšna tehnika mogoča. Pridelava semen, aktiviranih s plazmo, je pravzaprav precej preprosta, pravi. V svojem laboratoriju je semena trave za eno do pet minut izpostavil visokoenergetskim strelam, ki jih je ustvarjala plazemska krogla. Uporabil je plazemsko kroglo Ball Plasma proizvajalca Basetech. Rezultat poskusa je bil osupljiv. V primerjavi z rastjo običajnih semen trave je bila rast semen, ki jih je v laboratoriju aktiviral s plazmo, dvakrat hitrejša, bilke te trave pa so v istem obdobju zrasle še enkrat višje. S tem je dokazal, da tudi strele iz laboratorija deaktivirajo naravne blokade bio­loške rasti v semenih.

Poskus je naredil tudi s semeni redkve, koruze in mung fižola. Rezultati so bili enaki. Je pa ugotovil, da se koristne frekvence in jakosti polja razlikujejo glede na vrsto semena. Študije semen kreše so pokazale, da elektromagnetno polje petih kilohercev z gostoto magnetnega polja enega miligavsa pospeši kalitev. Nasprotno pa lahko visokofrekvenčna sevanja nad šest kilohercev zavirajo kalitev semen ali jo celo povsem zaustavijo. Vsaka vrsta semen ima svoj elektromagnetni tolerančni frekvenčni pas, znotraj katerega frekvence spodbudijo njihovo rast. Semena redkvice imajo rada petkiloherčno elektromagnetno polje, hitreje rastejo in postanejo veliko večja.

PROGRAM AUDACITY
Katere resonance imajo rade posamezne rastline, lahko ugotovimo zelo enostavno, pravi dr. Florian. Za obsevanje semen z različnimi elektromagnetnimi frekvencami, od enega do dvajset kilohercev, potrebujemo MP3 predvajalnik. Različne elektromagnetne frekvence ustvarimo denimo z brezplačnim računalniškim programom Audacity. Nato jih shranimo na USB ključ ter predvajamo z MP3 predvajalnikom, da aktiviramo semena. Več o tem enostavnem postopku lahko izvemo na spletni strani dr. Floriana Pflanzencode.xara.hosting.
Dr. Florian je analiziral tudi frekvence strel v naravi.

Analiza je pokazala, da frekvence elektromagnetnega polja strel nihajo od enega do šestih kilohercev, višja polja so redka. Frekvence elektromagnetnih polj naraščajo in padajo, čemur v tehničnem jeziku pravimo nihanje. Če želimo sami analizirati frekvence strel, lahko uporabimo brezplačno programsko opremo HDSDR, ki si jo prenesemo s spletne strani Hdsdr.de. Priključitev antene na avdio vhod računalnika ni potrebna.

VODA NOSI INFORMACIJE
Vendar strele ne vplivajo le na semena in rastline, temveč tudi na vodo. Znano je, da si voda lahko »zapomni« veliko informacij. Izraz »aktivacija vode«, ki ga uporabljajo neodvisni raziskovalci vode, pravzaprav pomeni prenos novih informacij na vodni medij. To znanje je v osnovi že prastaro. Uporabljajo ga denimo tudi v katoliških obredih, kot je transsubstanciacija, ko se voda simbolično spremeni v vino, ali ko z blagoslovom vode le-to spremenijo v sveto vodo.

Zato tudi vrtnarji priporočajo, da rastline zalivamo z deževnico. Zakaj je temu tako, ni težko odgovoriti: ker visokoenergijska strela ne aktivira samo semen, ampak tudi vodne kapljice v dežnih oblakih. Ker ima voda spomin, shrani informacije iz strele. Zato aktivirana mehka deževnica spodbudi rast semen in rastlin.

Ali lahko tudi to naredimo doma?
Da, odgovarja dr. Florian. Potrebujemo le majhna elektromagnetna polja z izmeničnim tokom jakosti enega miligavsa. To pa lahko varno dosežemo z navadno komercialno plazemsko kroglo, ki jo je izumil Nikola Tesla. Z njo nekaj minut vplivamo na vodo. Voda, ki jo plazma tako aktivira, je enaka kot deževnica iz neviht. Rastlinam odlično dene. Vidimo lahko torej, da mati narava rastline s svojim naravnim »gnojilom« iz strel oskrbuje na dva načina: prek aktiviranih semen in s pomočjo »informirane« deževnice.

In kaj zdaj vse to pomeni?
Ali lahko aktiviranje semen in rastlin s frekvencami poveča tudi odpornost rastlin proti boleznim in škodljivcem, zaradi česar bi se lahko odpovedali pesticidom? Tudi to je še stvar preizkusov. Že zdaj pa lahko opisane tehnike aktivacije semen uporabijo kmetje in vrtnarji tako rekoč brez vsakih stroškov.

Dobrodošlo je tudi zalivanje rastlin z vodo, ki jo je aktivirala plazma, saj spodbudi hitrejšo rast, še pravi dr. Florian, ki izvaja raziskave na področju medicine, elektronike in biologije s poudarkom na bioloških učinkih skalarnih valov.

D. N.

Strele ustvarjajo visokonapetostna elektromagnetna polja, ki sprostijo rastne zavore v semenski DNK rastlin.

Vsaka vrsta semen ima svoj frekvenčni pas, znotraj katerega frekvence spodbudijo njegovo rast.

Foto: Strele aktivirajo rast semen in rastlin. (Foto: Raum&zeit)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20191228105929221Domov
Powered By GeekLog