Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190708141410394
10 stvari, ki se zgodijo, če moški prenehajo seksati

sobota, 13. julij 2019 @ 05:01 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Da, celo to se zgodi, da moški ne mislijo neprestano na seks, zagotovo pa bi morali imeti v mislih to, da je dobro imeti urejeno spolno življenje. Seks je pač zdrav in, tako kot hrana in pijača, potreben za normalno duševno in fizično življenje vsakega odraslega moškega. Marsikaj pa se drastično spremeni, če prenehate seksati ...

1. Vaš libido se bo zmanjšal

Dejstvo je, da se z leti začne v moških telesih zniževati nivo testosterona, če pa telesu odrečete spolnost, potem se testosteron še dodatno zniža. To pa se lahko kaže v tem, da začnete izgubljati zanimanje za seks. Kar pomeni, da boste manj seksali in tako še naprej zniževali nivo testosterona. Če ste stari 80 let, vam morda to ne bo šlo ravno na živce, če pa niste, potem zaradi manj seksa zagotovo ne boste na boljšem.

2. Penis se vam dejansko lahko skrči

Dobro, če vas to ne spodbudi, da naredite kaj glede svojega spolnega življenja, potem vam najbrž ni pomoči. Vaš penis potrebuje stalen in konkreten dovod krvi, da ostane prožen in elastičen. Da doseže svoj poln "delovni" potencial, pa potrebuje "akcijo", nato pa se skrči nazaj v prvotno stanje in velikost. Če penis "stradate" s seksom, se vam lahko skrči za 1-2 centimetra, a le zakaj bi hoteli, da se vam to pripeti?

3. Tvegate, da se vam povečajo težave z erekcijo

Obstajajo številni faktorji, kot so kajenje, depresija, anksioznost, alkohol, ki prispevajo k erektilni disfunkciji, dejstvo, da ne seksate, pa to še poveča. Ko prenehate seksati, vaše telo pride v stanje, ko ne pričakuje spolnosti, zato posledično postane manj odzivno.

4. Telesna odpornost vam pade

Imunoglobulin je v prvi vrsti telesna obramba proti virusom, študije pa so pokazale, da spolna neaktivnost vodi k občutnemu zmanjšanju nivoja imunoglobulina v telesih moških. Redni seks ga lahko zviša tudi za 30 odstotkov. Imunski sistem je neposredno povezan z vašo spolno aktivnostjo in se začne sesuvati, če prenehate seksati.

5. Nivo vašega stresa se poveča

Kako srečno ste se počutili, ko ste imeli reden seks? Precej, kajne? Drži namreč, da je seks dober za vas in da sprošča hormone sreče, kar vas osreči od znotraj navzven. Seveda pa je to tudi dober preganjalec vseh vrst frustracij, kar vam je zdaj zagotovo jasno kot beli dan, mar ne?

6. Pričakujte spremembo vaših sanj

Očitna posledica naraščanja stresa v vas je tudi dejstvo, da se bodo začele fizične potrebe odražati v vaših sanjah. Pomanjkanje seksa v resničnem življenju tako lahko vodi v zanimive fantazije, medtem ko bi morali (recimo po noro dobrem seksu) sladko spati.

7. Odtujite se od svojega partnerja (če ga imate)

Podhranjeno spolno življenje lahko vodi k večji negotovosti, ki vas preveva iz dneva v dan. Začenjate dvomiti o svojih sposobnostih ali celo dvomiti v svojega partnerja. Morda bo prišlo celo do tega, da se boste začeli spraševati o vaši zvezi, kar zagotovo ni nekaj, kar bi lahko jemali pod razno. To se lahko pokaže v odtujitvi od vašega partnerja. Seks torej lahko reši vašo zvezo. Potrebujete še kakšen razlog?

8. Poveča se možnost za razvoj raka prostate

Če redno seksate, potem se vam možnost za razvoj raka na prostati zmanjša do 20 odstotkov. Hormoni, ki se sproščajo v vašem telesu, vas varujejo pred to boleznijo, kar pa ne velja, če imate sušo na tem področju. Torej, če že ne za vas, naredite to za svojo prostato!

9. Vaša samozavest vse bolj trpi

Če se vaše telo počuti dobro, se počuti dobro tudi vaš um, vaša samozavest pa je običajno prav tako v višavah. Če tej popolni sliki odvzamete seks, se morda ne boste počutili več zadostno ali pač manj spolno privlačni. Ko vam ta občutek enkrat zleze pod kožo, vam izsuši duha in vas čustveno potre. Zakaj bi si hoteli to narediti? Kaj še čakate, čim prej si omislite "vročo akcijo"!

10. Zmanjša se tveganje za okužbe spolno prenosljivih bolezni in sečil

To je morda edina pozitivna lastnost, če nimate spolnih odnosov. Zagotovo drži, da se tveganje za okužbe spolno prenosljivih bolezni in sečil zmanjša. A to zveni podobno, kot če rečete, da če nehate jesti, se poveča možnost, da shujšate, kajne? Zaščiteni spolni odnosi vas bodo prav tako obvarovali pred vsem tem, zato morda pozabite na to zadnjo točko in seksajte čim prej – še danes!

Vir: 24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190708141410394Domov
Powered By GeekLog