Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190707195725686




5 elementov intimnosti

četrtek, 15. avgust 2019 @ 05:01 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Veliko definicij obstaja o ljubezni. Nihče od nas pa zares ne ve, kaj druga oseba občuti kot ljubezen, ker ne živimo v njenem telesu in glavi ter ne doživljamo njenih čustev in občutkov. Za vsakega izmed nas je ljubezen lahko nekaj drugega in z ljubeznijo je povezanih veliko pričakovanj. Kaj je ljubezen za vas?

Ljubezen je lahko ena velika iluzija. Ker so naša čustva in občutki plod naših misli. Naše misli pa se lahko spremenijo in tudi se spreminjajo… Če tako izberemo.

Zato v Access Consciousness-u med 5 elementi intimnosti ni ljubezni. Je pa med njimi spoštljivost, zaupanje, ranljivost, dopuščanje in hvaležnost. Tudi seksa in kopulacije ni med njimi. Z nekom namreč lahko seksate, pa ni nujno, da med vama obstaja teh 5 elementov. Je pa seks čisto nekaj drugega, če teh 5 elementov med dvema osebama obstaja.

Kakšna razlaga se skriva pod vsako izmed teh besed?

Da bi vse te elemente lahko imeli v skupnosti z drugimi ljudmi, je nujno, da imamo vse to najprej sami s sabo. Zato preden kažemo prst na druge, preverimo, če smo spoštljivi do sebe, če smo v dopuščanju sebe, če smo hvaležni zase, če sami sebi zaupamo in če smo ranljivi. Drugi nam v resnici samo zrcalijo to, kar je v nas. Če smo totalno ranljivi in v dopuščanju sebe, nas sploh lahko kdo prizadane?

Vprašajmo se tudi, če imamo vseh teh 5 elementov intimnosti s svojimi partnerji, če jih imamo. Če ne, je morda čas, da jih najprej postavimo v odnosu do sebe? Če potem nismo zmožni imeti teh elementov v odnosu z drugimi, je čas, da se vprašamo, ali smo sploh v odnosu s pravo osebo oziroma kaj si sploh želimo v življenju ustvariti?

Ljubezen, seks ali 5 elementov intimnosti? In kaj če imamo lahko vse? In kako bi to izgledalo, če bi začeli s 5 elementi intimnosti?

Polona Plešec

Vir: www.svetloba.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190707195725686







Domov
Powered By GeekLog