Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190603212114280
Pomen komunikacije, ki jo imaš sam s seboj

četrtek, 6. junij 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Komunikacija, ki jo imaš sam s seboj, odločilno vpliva na tvoje življenje. Si ponavljaš zgolj odgovore, ki si jih sprejel od drugih (kdo si, kakšen si, kako moraš živeti, kaj moraš imeti, kaj moraš postati, kaj je pomembno …), ali si znaš zastaviti tudi pomembna vprašanja?

Če se nečesa ne zavedamo, to ne pomeni, da tega ni

Verjetno se nihče od nas ne zaveda gravitacije, pa ta na nas kljub temu deluje. Se zavedate svoje komunikacije s samim seboj?

Človek je sam sebi največji sovražnik ali najboljši prijatelj ali karkoli vmes. Kakšni ste v odnosu sami do sebe? Ste prijazni kot v odnosu do prijatelja, ki ga imate radi?

Test 1: Kako komunicirate sami s seboj? Kadar vam stvari ne uspejo, ali pogosteje kritizirate sami sebe ali se jezite na druge? Kadar vam uspe doseči želeno, ali se uspeha veselite ali se sekirate zaradi nekega detajla, ki še ni popoln? Kakšna je vaša resnica?

Beseda komuniciranje izhaja iz latinske besede communicare, kar pomeni posvetovati se, razpravljati o nečem, vprašati za nasvet. Se kdaj posvetujete sami s seboj? Koga sprašujete? Koga poslušate?  Znate komunicirati s svojim zdravim razumom, srcem in dušo? Kakšne vesti vam sporoča vaša duša? Na katere druge vidike sebe še naslavljate svoja vprašanja?

Test 2: Kakšna je energija vaših misli? Kam je usmerjena? Koliko modrosti in resnice dobite iz posveta s samim seboj?

Test 3: Ko se pojavi neka misel, ki vas ne podpira, kaj storite? Jo sprejmete kot resnico, jo preslišite ali poiščete resnico, ki se skriva za njo? Kako prepoznate svoje misli od drugih?

Posamezniki, ki raziskujejo človeško psiho, so ugotovili, da bolj ko imamo sebe radi in smo avtentični, večja je naša samozavest, bolj smo uspešni, pri tem pa ima odločilen pomen prav komunikacija s samim seboj. Nekateri komunikaciji s samim seboj pripisujejo kar 90-odstotni pomen. Koliko pomena komunikaciji s seboj pripisujete vi sami?

Če je misel potencial, je naše stanje v življenju odraz te misli, vendar samo misel ni dovolj. Zato je en gram prakse pomembnejši od njenega tisočkratnika teorije.

Izkušnja naših pogosto nezavednih misli so naša čustva. Kaj čutite ob tem v sebi?

Pa začniva:

dr. Kristina Knific

Vir: www.svetloba.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190603212114280Domov
Powered By GeekLog