Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503231147358
Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 12.del

torek, 2. julij 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Za konec pa si poglejmo še nekatere paradižnikove ne najbolj vzpodbudne geste. Enoletna rastlina, ki najraje uspeva na svojih lanskih razpadajočih truplih, bi nas ravno zaradi omenjenih moči lahko poizkušala zadrževati v preteklosti, starih navadah, nekdanjih občutkih, strasteh, nesvobodnih mislih.

Morda bomo tudi zaradi obilo zaužitega paradižnika in krompirja v našem vsakdanjiku z večjo težavo premoščali in premagovali slabosti reveža uma, vezanega na preteklost in prihodnost ter težko izgrajevali kreposti duha kot gospoda sedanjosti.

Paradižnikova kislost, še posebno, če je le-ta toplotno obdelan v obliki mezge, enostransko stimulira krepitev duševnega sveta, kar lahko pripelje tudi do povečanih moči spazmov ali krčev v notranjih telesnih organih. Krči kot neharmonična gesta duševnega sveta, katerega organizacija naj bi telesnim organom vzdrževala primerne oblike, lahko poškodujejo celične membrane in njim podobne, a mnogo večje ovojnice ali fascije telesnih organov in tkiv do te mere, da bo skozi omenjene razpoke membran pričel z večjo lahkoto rasti tumor. Slabo omejen ali neharmonično oblikovan eterski svet, ki se sam po sebi le obnavlja, širi in raste, bo v našem primeru še z večjo lahkoto postal tumor in pozneje morda celo rak. Duševni svet nesvobod ali konfliktov bi lahko primerjali s plaščem, eterski svet pa z nekdanjo zračnico avtomobilskega kolesa. Skozi razpoke v dotrajanem in preobremenjenem avtomobilskem plašču bo nekoč pokukala zračnica in pojavil se bo mehur, oteklina ali tumor.

Kot smo lahko razumeli, se v vsakem predmetu, rastlini, hrani, skriva tudi neharmonična gesta, ki pa jo lahko odkrivamo predvsem skozi mnogo bolj celosten, večdimenzionalen pristop. Če je na primer paradižnik za priznano znanost, ki proučuje zgolj njegove snovne lastnosti, lahko idealna jed, še ni rečeno, da je vedno to tudi resnica, kajti na preostalih ravneh bivanja bi nam paradižnik kaj lahko povzročal lažje ali večje težave. Z uživanjem paradižnika zatorej, za vsak primer, nikar ne pretiravajmo!

Kot smo lahko ugotovili, nas množično konzumiranje paradižnika in krompirja ne sme zavesti in prepričati, da so določene jedi dobre ali slabe za vse ravni bivanja. Če sta na primer meso in krompir odlični jedi za fizično dimenzijo življenja, še ni rečeno, da bosta tudi za eterski, duševni in duhovni. Zanimivo, da je paradižnik za priznano znanost enkrat škodljiv, drugič pa ga celo priporočajo za pomoč pri določenih ali enakih zdravstvenih težavah, za katere so ga nekoč odsvetovali. Nekaj podobnega se lahko dogaja le v primeru enostranskega pristopa mrtve fizične laboratorijsko-analitične obravnave.

Le zakaj se teorije –muhe enodnevnice izmenjujejo kot gobe po dežju. Zato, ker ne preučujemo večplastno, torej skozi zakonitosti eterske, duševne in duhovne dimenzije življenja. Za omenjene dimenzije bivanja pa znanost še ni izdelala instrumentov zaznave, niti pravih konceptov razumevanja.

Flavonoidi v vinu še zdaleč ne rešujejo častivinu. Tudi v nafti bi lahko odkrili spojine, ki bi delovale proti razvoju malignih tvorb, kar pa še ne pomeni, da bo naftne derivate dobro konzumirati. Če nam je alkohol nekoč pomagal raztapljati skupinskega duha (mi smo), še zdaleč ni rečeno, da nam bo tudi danes koristilo raztapljanje individualnih moči duha (Jaz sem). Enako ne bo vseeno, ali v Kristusu prepoznamo preroka ali Božjega Sina, če mislimo, da živimo eno ali več zemeljskih življenj, če pijemo vino ali grozdni sok, jemo živalsko ali pšenično meso v žitu, pijemo analgetik kemične sinteze ali homeopatsko arniko. Se vam ne zdi, da je o tem resnično vredno razmišljati?

Dovolite, da vam za konec javljanja s frekvence in valovne dolžine tumor - rak, položimo na srce še nekaj, kar vam bo lahko še prav prišlo: »Ne žrtvujemo, ali bolje ne darujemo se zato, da bodo nekoč drugi pomagali nam.Pa vendar, tudi zaradi svobodnega služenja pomoči potrebnim, lahko kadarkoli brez zadržkov prosimo, ko smo sami pomoči potrebni. Koliko in kdaj nam bodo namenili pomoči, bodo odločili Oni. Bolj kot se nam zdi, da je položaj brezizhoden, da smo sami, bolj smo obkroženi z Njimi ali z Božjo Pomočjo.«

Ponekod v svetu se raka kot katastrofe oblike lotevajo z ogrevanjem. Zanimivo, kajti imunski sistem in njegov proces vzdrževanja oblik bomo brez informacijskih zdravil še najlažje zvabili na želeno mesto ravno s fizično silo toplote. Toda pozor, da vas ne bo kdo še obtožil, da se mu je benigno stanje prelevilo v maligno ali zločesto, predvsem zaradi »vašega« vročega termoforja, obkladka njivske preslice, toplega obliva,… V hudih stiskah je duša razuma pripravljena storiti vse, ko se zalomi pa naš ego kot duša občutkov že išče odgovorne. Pa saj nimate licence za zdravljenje, mar ne? Moralno ste pa le odgovorni, kajti beseda je moč ali sila, ki se želi, se hoče manifestirati v dobrem in slabem, če sploh lahko ločujemo, kaj je dobro in kaj ni. Iznad določene ravni zavesti vsekakor ne.

Skratka, nekateri zdravilci so izredno sposobni, saj delujejo od izvora – duha, skozidušo, etersko ravenin vse do posledice - fizisa, v našem primeru tumorja, raka. Ali ni tudi naše snovno telo tako nastalo, od duha pa vse do snovnega telesa? Skozi motiviranje zdravljenca k vzdrževanju stanja budnega duha in dovolj budnega, pričujočega, navzočega opazovanja mislinjegovega uma, skozi prošnje in zahvale, jim uspeva nuditi dovolj podpore zdravljenčevi ozdravitveni moči. Čeprav ne razpolagajo z dokazi, ki bi zadovoljili priznano znanost, lahko nekaterim še kako zaupamo. Predvsem pa zaupajmo svojemu notranjemu glasu, sebi kot bistvu - duhu, ki je eno z Božjim, ki venomer govori in šepeče, le spoznati,slišati ga inmu zaupati, se bo marsikdoše moral naučiti.

Res je, pravo in resnično zdravilo sedanjosti in prihodnosti je zavest, zavest kot glas duha, ki govori, usmerja in prevzgaja dušo. Naše zdravje je zatorej tudi in predvsem rezultat kakovosti odnosa, ki ga imamo s Kristusom. Ne z institucijo, temveč s Kristusom kot Zavestjo, z Logosom vseh Logosov (razvojni upravljalni zakon vsega obstoječega, tudi našega Sončnega sistema), z zdravnikom in zdravilom, s Potjo, Resnico in Življenjem. To lahko pričnemo udejanjati že danes skozi dovolj svobodno razmišljanje, čustvovanje in delovanje. Naše zaupanje, popolno prepričanje v Njegovo Voljo nam bo vsekakor v veliko pomoč v procesih premoščanja vseh, tudi zdravstvenih izzivov. Kaj vse smo lahko izkusili, se naučili, prevzgojili, pridobili skozi procese odmika od harmonije? Tudi naš jarem je zato lahko prijeten in lahek.

Obilo vsestranskih moči!

KONEC

Franc Božjak

Pojasnilo

Prijemi ali različne tehnike harmoniziranja in razlage nastanka neravnovesij, ki so navedene, predstavljajo le možnosti, ki bi vam jih morda razložili in priporočili zdravniki in/ali različni profili zdravilcev, poznavalcev določenih filozofij, miselnosti, zato za morebitne neuspehe, upam, da se razumemo, ne morem prevzemati odgovornosti. Vsebina je namreč polna večplastnih razlag, zatorej izbiro prepuščam Vam. Vseeno pa se ob raznih dilemah posvetujte z vašim zdravnikom ali zdravilcem.

Opomba
Spoštovani bralci, če se nam je morda kje v besedilo prikradel tiskarski škrat, se vam vljudno opravičujemo!

LITERATURA IN VIRI

Victor Bott, Medicina antroposofica, IPSA EDITORE, marec, 1992
Mark Pfister in Simona Cella, Bolezen je nekaj drugega, Sanje, 2017
LuigiCostacurta, Vivi con gli agenti naturali, Copyright byLuigiCostacurta, 1984
Sergio Maria Francardo, Medicina antroposoficafamiliare, Edilibri, 2004
Dr. Phil JohannesZwiaver, Antropozofska medicina, Založba Ajda, Vrzdenec
Sveto pismo Stare in Nove zaveze, slovenski standardni prevod iz izvirnih jezikov, Svetopisemska družba Slovenije, Ljubljana, 2006
Leon Chaitow, Cepljenje in imunizacija – nevarnosti, zablode in alternative, En založba Maribor, 1998
Rudolf Steiner, Alcool e nicotina, Editriceantroposofica, Milano, 1998
Udo Renzenbrink, Alimentazione e scienzaspirituale, CooperativaeditriceAlassio (SV), 4. EdizioniItaliana, 1990
Walter Holtzapfel le connessionispiriturali di fegatopolmone, rene, cuore, Natura e Culturaeditrice, 1995 Alassio
SvenSommer, Homeopatija, Mladinska knjiga
ChristofJänicke/dr Jörg Grünwald, Alternativna medicina, Modrijan, Ljubljana, 2009
Louise L. Hay, Življenje je tvoje, Iskanja, 1994
MechthildScheffer, Bachova cvetna zdravila v teoriji in praksi, DZS, 1994
Dr. med. Josef H. Kaiser, Novi veliki Kneippov priročnik, ZTT, EST, CZ, 1975, München
Nekajletna redna predavanja EnzaNastatija, Trst; Smeri področja: antropozofska medicina, homeopatija, pedagogika, arhitektura, biodinamično kmetijstvo
Predavanja Maria Jannarellia: Antropozofija 2016
Predlogi: Jože Medle in Romina Salvi
Franc Božjak, Klic k spremembi, bolezen ni poraz, 2009
Dr. MarkusWiesenauer, AnnetteKerckhoff, Homeopatija za dušo, Mladinska knjiga 2005
Lektoriranje: Rozalija Pečarič


LITERATURA FRANCA BOŽJAKA

KNJIGE

  1. PREHRANJEVANJE TELESA, DUŠE IN DUHA, Dobre in vprašljive moči ločevalne diete, veganstva, presnojedstva in posta
  2. KLIC K SPREMEMBI, BOLEZEN NI PORAZ
  3. KAKŠNA BO NAŠA PRIHODNOST, Smo pripravljeni
  4. POT LJUBEZNI K NESKONČNI ENOSTI
  5. KAPLJE MODROSTI, O človeku, Naravi, Zemlji in Vesolju
  6. JAZ SEM, SaintGermain

SKRIPTA (brezplačna v elektronski obliki)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503231147358Domov
Powered By GeekLog