Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503230841578
Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 11.del

petek, 28. junij 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Entuziazem pa pomeni, da smo povsem zedinjeni z Višjim Jazom, z Bogom, kar sproži procese nastajanja in sproščanja toplote, notranje toplote.
Rak bi ravno zato lahko okarakterizirali kot hladno neharmonijo, ki ji primanjkujejo moči prave notranje srčne toplote, tudi v obliki entuziazma za nek projekt, delo na sebi, služenje pomoči potrebnim. Dokler nam ravnokar omenjeno ne bo uspelo izpeljati na sebi, nam nekaj podobnega ne bo uspelo spodbuditi v sočloveku.

Tisti, ki so o procesih odmika od harmonije primerno seznanjeni, bodo lahko aktivno in umirjeno sodelovali v procesih nadaljnjega zdravljenja ali pridobivanja vsestranskega ravnovesja.

V primeru, da mu zdravniki tega ne bodo zaupali, bi lahko pomenilo, da o njegovi usodi ponovno odločajo le oni – zdravstveni delavci, in mu potemtakem nihče drug (kaj šele, da bi si sam) ne zmore pomagati ali ga v trenutnemu stanju primerno usmerjati. Navsezadnje je tudi bolezen pomemben del njegovega življenja ali križišče, potisk na poti razpiranja zavesti in verjamem, da so se delno tudi zaradi tega pojavila temu primerna društva, organizacije, ustanove, kot sta v Sloveniji na primer tudi DAR in HOSPIC, ki skrbijo za človeka vreden pristop in vsestransko pomoč v njegovih procesih prepoznavanja, sprejemanja in preseganja bolezni, ali celo zapuščanja zemeljskega življenja in vsega, kar je z njim povezano.

Po mnenju ljudske modrosti lahko tumor ali rak postaneta življenju resnično nevarna le v primeru, da tudi skozi pritisk na določen telesni organ ali tkivo povsem omejita življenjske ali eterske procese (dihanje, proizvajanje toplote, hranjenje, delitev celic, vzdrževanje življenja, rast in razmnoževanje) povezane s sedmimi planeti in/ali pretoke telesnih tekočin (limfa, venozna in arterijska kri, žolčni in ostali prebavni sokovi, nastajanje in prenos hormonov…).

Kdaj bi se nekaj podobnega lahko uresničilo, ne zmore nihče povsem predvideti, kaj šele časovno napovedati, opredeliti, pa vendar je čas po mnenju poznavalcev Nove germanske medicine vsekakor naš zaveznik. Zakaj je temu tako, boste lahko razumeli skozi opis vseh posameznih faz posebnih bioloških superprogramov narave v zadnjem delu vsebine Tumor, rak-skrivnost minulega stoletja.

Morda je bolj pomembno, da tukaj in zdaj nekaj vrstic namenimo tèmi o smrti kot postopni prekinitvi zemeljskega učenja življenja. Zakaj lahko poleg visoke starosti in porabljenih energetskih rezerv, poškodb telesnih organov, tkiv umremo? Dokler bo naše etersko telo zmoglo v večerno nočnih procesih obnavljanja popraviti večino škode, ki jo je duša v obliki jeze, strahov, skrbi, žalosti,… povzročila na eterskem in fizično snovnem telesu, se ne bo nič skrb vzbujajočega dogajalo. Stanje pa lahko postane zaskrbljujoče, ko so energetske ali eterskerezerve skorajda izpite, ko iztrošeno etersko telo ne zmore več zadovoljivo obnoviti vsega, kar je duša skozi pogoste in dolgotrajne aktivne konflikte ali dvojnike ega ter skozi delovanje bolečinskega jedra poškodovala, opustošila. Iz duševne ravni bivanja v obliki spazmov ali krčev bodo procesi nezdravja sestopili na etersko raven (motene funkcije), nakar pa še na fizično raven življenja v obliki strukturnih sprememb, poškodb telesnih tkiv ali organov. V primeru naše dobre usode ali karme, delno pa tudi svobodne volje v obliki večjih moči nas kot duha, se bo neharmonija izražala vsaj v enem izmed ravnokar omenjenih procesov duše, eterskega ali fizičnega telesa. Postala bo zaznavna in izrazna predvsem zaradi zadostnih moči nas kot duha v prepoznavanju odmikov od ravnovesja in volje po prenovi, spremembi, prevzgoji duševnih nesvobod. In ravno zato se bomo pravočasno in odgovorno lotili vsestranske strategije prenove. V nasprotnem primeru, če nas mora zaradi ne najboljše usode bolezen popeljati v smrt, saj se približujemo odhodu z zemeljskih pogojev bivanja, naše fizično telo pa nam ne zmore omogočati več tistega, kar bi nam moralo nuditi v obliki inštrumenta ali templja duše in duha, potem bo ravnokar omenjena bolezen ali neharmonija ostala tiha, neizražena, nepozunanjena daljše obdobje. Ko pa se bo naposled le izrazila, bo njeno poslanstvo popeljati nas v zadnji stadij zavestnega sprejemanja in udejanjanja posledic, tudi poizkusa odhoda na najboljši možen in prebujen, očiščen način.

Bolezen tudi očiščuje, zato omogoča lažji in popolnejši prehod v duhovni svet bivanja in na začetek poti, ki nas bo popeljala k ponovni utelesitvi duše in duha, v novo fizično snovno telo. V novem življenju kot priložnosti, bodo zato prisotne še večje moči vsestranskih procesov, tudi razpiranja zavesti, ki bodo omogočale preseči šibkosti, nezadostnosti predhodnega fizično snovnega, eterskega in duševnega telesa.

Skozi ravnokar opisan pogled, je smrt velika milost, ki nam omogoča zaključek zemeljske izkušnje s fizično snovnim telesom, ki naši duši ne zmore več nuditi potrebnih pogojev plemenitenja v obliki prevzgoje njenih nesvobod. Ko bo naše fizično snovno telo zaradi iztrošenja energetskih rezerv, s katerimi smo se rodili, doseglo stanje nesposobnosti nudenja zemeljskih izkušenj, nam bo le to odvzeto.

Verjamem, da se naša duša boji in izmika tèmam, kot je smrt njenega fizičnega in eterskega telesa, pa vendar, iz podobnih strahov bo potrebno čimprej izstopiti in pričeti razvijati kar se da svobodno razmišljanje, ki ne bo vezano na organe čuta, koristoljubje kot računico, temveč bo vezano na svobodno razmišljanje, čutenje in udejanjanje ne glede na končni izzid.

Smrt kot del celote – Življenja,  je trenutek prehoda, ko neko obdobje umre zato, da se lahko rodi novo obdobje, podobno kot se žrtvuje seme zato, da vznikne novo življenje – rastlina. V trenutku, ko je stanje zavesti (zavest je glas duha, ki govori duši) dopolnilo svoje poslanstvo, nalogo, se mora pričeti preoblikovati v višje stanje zavesti. Enako se dogaja tudi s planetom Zemljo, s celotnim svetom, ki nas obkroža zunaj in znotraj.

Kaj več o skrivnostih rojstva in smrti si lahko preberete v naših brezplačnih skriptah z enakim naslovom.

Verjamem, da je dobrih prijemov vzpostavljanja harmonije na trgu, tudi pod rubriko prehrambni dodatki, bachove, avstralske,… cvetne esence, oligoelementi, derivati iz embrionalnih tkiv rastlin,… še veliko, vsega naenkrat pa le ne bomo zaužili. Ko nam teče voda v grlo, bi želeli zaužiti vse mogoče po malem ali celo dvojno dozo, toda kot že rečeno, notranja modrost ne zmore prepoznati, prebaviti in sprejeti toliko informacij naenkrat. V primeru, da se odločate sami, izbirajte predvsem tiste moči harmoniziranja, katerim dovolj zaupate ali ste začutili, da so za vas v tem trenutku prave. Izogniti pa se morate predvsem jemanju folne kisline, saj stimulira celično rast in množitev.

Ne pozabite na Marijo Treben in njene obkladke rmanove tinkture, švedske grenčice, njivske preslice, na že omenjen čaj štirih rastlin (njivska preslica, kopriva, rman in ognjic), na meditacijo, koncentracijo, na prisotnost tukaj in zdaj, na mentalno dinamiko, avtogeni trening, na vaje zakoreninjenja, torej spusta duha in imunskega sistema v trebušno votlino ter okončine, na prošnjo kot pomoč v procesih prenoveduhovnemu svetu Presvete Trojice in še na marsikaj, kar boste našli v poglavju Strategija prenove, že omenjene naše knjige Klic k spremembi, bolezen ni poraz.

Vseeno se za hip zaustavimo pri zeliščni mešanici štirih rastlin.

Poglejmo si rastlino ognjič iz bolj duševno – duhovne dimenzije ali ravni bivanja, iz katere izhajajo moči preoblikovanja in diferenciacije celic. Podobno kot pri ognjiču, se tudi pri človeškem in živalskem zarodku iz embrionalnih lističev razvijajo različni organski sistemi, telesnatkiva in organi. Ognjič bo skorajda celo leto višek moči bujnosti v obliki stebel in listov preoblikoval v cvetove. Pri človeku bo zato ognjičev poparek omogočal preoblikovanje moči nekontroliranih sil množenja in rasti v sile oblikovanja. Vsak organ in del telesa ima seveda povsem svojo obliko. Tumor kot povečana vsebina ali le oteklina, še posebno pa rak je zato prava katastrofa oblike. Nič čudnega, če je zeliščarka, gospa Marija Treben ognjič uvrstila v ozdravitveni kvartet čajne mešanice programa proti raku (poparek njivske preslice, rmana, koprive in ognjiča).

Njivskapreslica je prinašalec silicijevega procesa v nas kot celoto. Silicijeve spojine bodo omogočale netehtno, skorajda homeopatsko hranjenje skozi Vesolje in utelešanje imunskega sistema v vse telesne dele. Rastlina je svoje vegetativne sile lista preoblikovala v nekakšne izrastke v obliki igličastih žarkov. Kaj vse lahko prinašajo žarki silicijeve svetlobe pa že vemo. Sprejmejo, prenašajo in preoblikujejo informacije kot nekakšna vestalka – Venera. In pomislite, največ silicijevih spojin je prisotnih ravno v organih čuta, torej tudi na koži, v beločnici, v dlakah in laseh.

Rman je skorajda edina rastlina, katere cvet še dolgo zatem, ko odcveti, zadrži svojo obliko. Njegov cvet je kot nekakšen nebesni svod, poln zvezd v obliki majhnih svetlih cvetov. In kaj potrebujemo pri zaustavitvi benigne ali maligne rasti, če ne tudi sporočilo procesov vzdrževanja pravih oblik telesnih organov in tkiv?

Kaj pa kopriva? Ste jo že kdaj poizkusili presaditi ali posejati. Brez uspeha, mar ne? Zaseje se sama, a le v predele, kamor mora prinesti red, kjer primanjkuje moči harmonije in železa. Z veseljem bo zrasla povsod, kjer je nekaj odpadnega lesa, železa, opeke. Čudno, mar ne? Še zdaleč ne, kajti na omenjenih kaotičnih področjih bo kopriva tudi v sebi pridobivala moči procesov nastajanja železa. Železo pa je element, skozi katerega se naš duh veže na fizično telo, na toploto krvi, v kateri živi imunski sistem ali organizacija duha. Kopriva nam bo poleg utelešanja duha pomagala tudi v mnogih strategijah zdravljenja sečil, jeter in slabokrvnosti.

Ste povsem prepričani, da bi z dokaj zemeljsko analitično zeliščarsko ali farmakološko logiko zmogli priti do podobnih idej ali celo ugotovitev?
Dotakniti se moramo še prehrane, vsaj mesa, prosa in paradižnika. Živalsko meso resda hrani vse ravni bivanja, toda na zelo neharmoničen način, saj je ravno meso tista beljakovina, ki enostransko aktivira hiter razvoj fizičnega telesa, torej tudi procese množenja celic, ki so v domeni eterične dimenzije bivanja. Mesni hrani se bomo zato, v predrakastem obdobju, če smo ga seveda uspeli zaznati, še posebno pa v času ugotovljene, dokazane nekontrolirane rasti, raje izognili. Vseeno pa sem mnenja, da zaužitje mesa duši, ki je od njega odvisna, enkrat ali dvakrat na teden ne bo škodilo. Vsekakor bolje, kot da bi doživljala abstinenčno krizo, pa čeprav bo privolila v vse, kar ji bo kdorkoli dobronamerno svetoval.

Proso je žito, ki vsebuje največ moči silicija in principa janga. Silicij je posrednik, ki bo v nas kot celoto utelešal moči imunskega sistema, kar pomeni, da nas bo jangiziral, in sicer zaradi silicijevega procesa odpiranja k svetlobi, nastajanju oblik, pretočnosti, povezovanja med telesnimi organi in obenem ločenosti med njimi. Silicijeva kislina je fizična opora, ki omogoča prisotnost duha in imunskega sistema v glavi, od koder se spuščata navzdol do vseh telesnih organov.

Silicij sprejema vse in prejeto tudi nesebično oddaja. Omogoča netehtno hranjenje skozi kožo, lase, pljuča. Silicijevi procesi so najbolj zastopani v  prosu in ječmenu, kar nam skozi idealno prebavo omogoča zdravje nohtov, las, kože, pokončno držo, polno moč organov čuta, tudi prebavil. Žita zatorej bolj kot vsaka druga rastlina utelešajo svetlobo v zemeljsko snovnost, kot življenje svetlobe, ki sestopa v našo telesnost. Njihovo bistvo ali esenco bi lahko poimenovali Moči vstajenja kot prenove, preoblikovanja, prevzgoje.

Na obroke prosene kaše nikar ne pozabite, zato zaužijte enega na dan skupaj z zelenjavo ali sadjem, saj vam bo še kako koristil.

Nekaj podobnega bi lahko rekli za korenje in za njegovo duhovno bistvo, ki ga prinaša v nas. Poimenovali smo ga žarek svetlobe, ki se uteleša v zemljo, kar bi lahko pomenilo: »Sile imunskega sistema, ki vstopajo v fizično in etersko telo, še posebno pa v trebušno votlino.

Vsekakor obstajajo tudi fito pripravki in homeopatska zdravila, ki podpirajo, omogočajo, informirajo ter vodijo procese spusta duha in imunskega sistema v trebušno votlino. Naj omenim vsaj enega, in sicer Phosphorus (nizke desetinske potence) ali fosfor, ki deluje kot zažigalna vrvica ali svetilnik, kažipot našemu duhu skozi procese spusta v zapuščene, temačne, neozaveščene telesne dele, tudi in predvsem v trebušno votlino.

Moči paradižnika nismo uspeli opisati v knjigi o prehranjevanju telesa, duše in duha, zato ga bomo poizkusili spoznati tukaj, vendar zelo na kratko. Kot ponavadi, nas bo zanimalo njegovo bistvo v smislu moči, ki jih prinaša, in procesov, ki jih v nasaktivira.Paradižnik potrebuje pri rasti neko oporo, zato je rastlina, ki pleza v obliki vetrnice. Vezan je na element zemlja in voda, saj je rastlina polna vode, poleg tega pa vsebuje tudi nekaj sil toksičnosti v obliki alkaloida solanina, še posebno, če so plodovi še zelenkasti in niso dosegli popolne zrelosti. Uživali naj bi le dovolj dozorele rdeče paradižnike, v katerih omenjenega alkaloida skorajda ni mogoče več izslediti.

Solanin, ki povzroča rahle zastrupitve, prebavne težave, bruhanje, diarejo, motnje v zaznavanju, torej v pretoku živčnega impulza, bomo našli skorajda v vseh predstavnikih družine razhudnikov. V mislih imam tudi krompir, jajčevec, papriko, tobak. Krompirju in jajčevcu bomo moči solanina lahko v celoti nevtralizirali ali izločili s toplotno obdelavo, zato ju nikar ne uživajmo v presni obliki, razen majhne količine krompirjevega soka, ki bo še kako blagodejno učinkoval na vnetje želodčne sluznice ali razjedo želodčne stene.Paradižnik je nekakšen psevdo plod in ne spada k zelenjavi, temveč v živilo sadje. Zaradi ravnokar omenjene lastnosti in kiselkastega okusa, naj ga ne bi uživali skupaj z žiti, ajdo ali krompirjem.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

Pojasnilo

Prijemi ali različne tehnike harmoniziranja in razlage nastanka neravnovesij, ki so navedene, predstavljajo le možnosti, ki bi vam jih morda razložili in priporočili zdravniki in/ali različni profili zdravilcev, poznavalcev določenih filozofij, miselnosti, zato za morebitne neuspehe, upam, da se razumemo, ne morem prevzemati odgovornosti. Vsebina je namreč polna večplastnih razlag, zatorej izbiro prepuščam Vam. Vseeno pa se ob raznih dilemah posvetujte z vašim zdravnikom ali zdravilcem.

Opomba
Spoštovani bralci, če se nam je morda kje v besedilo prikradel tiskarski škrat, se vam vljudno opravičujemo!

LITERATURA IN VIRI

Victor Bott, Medicina antroposofica, IPSA EDITORE, marec, 1992
Mark Pfister in Simona Cella, Bolezen je nekaj drugega, Sanje, 2017
LuigiCostacurta, Vivi con gli agenti naturali, Copyright byLuigiCostacurta, 1984
Sergio Maria Francardo, Medicina antroposoficafamiliare, Edilibri, 2004
Dr. Phil JohannesZwiaver, Antropozofska medicina, Založba Ajda, Vrzdenec
Sveto pismo Stare in Nove zaveze, slovenski standardni prevod iz izvirnih jezikov, Svetopisemska družba Slovenije, Ljubljana, 2006
Leon Chaitow, Cepljenje in imunizacija – nevarnosti, zablode in alternative, En založba Maribor, 1998
Rudolf Steiner, Alcool e nicotina, Editriceantroposofica, Milano, 1998
Udo Renzenbrink, Alimentazione e scienzaspirituale, CooperativaeditriceAlassio (SV), 4. EdizioniItaliana, 1990
Walter Holtzapfel le connessionispiriturali di fegatopolmone, rene, cuore, Natura e Culturaeditrice, 1995 Alassio
SvenSommer, Homeopatija, Mladinska knjiga
ChristofJänicke/dr Jörg Grünwald, Alternativna medicina, Modrijan, Ljubljana, 2009
Louise L. Hay, Življenje je tvoje, Iskanja, 1994
MechthildScheffer, Bachova cvetna zdravila v teoriji in praksi, DZS, 1994
Dr. med. Josef H. Kaiser, Novi veliki Kneippov priročnik, ZTT, EST, CZ, 1975, München
Nekajletna redna predavanja EnzaNastatija, Trst; Smeri področja: antropozofska medicina, homeopatija, pedagogika, arhitektura, biodinamično kmetijstvo
Predavanja Maria Jannarellia: Antropozofija 2016
Predlogi: Jože Medle in Romina Salvi
Franc Božjak, Klic k spremembi, bolezen ni poraz, 2009
Dr. MarkusWiesenauer, AnnetteKerckhoff, Homeopatija za dušo, Mladinska knjiga 2005
Lektoriranje: Rozalija Pečarič


LITERATURA FRANCA BOŽJAKA

KNJIGE

  1. PREHRANJEVANJE TELESA, DUŠE IN DUHA, Dobre in vprašljive moči ločevalne diete, veganstva, presnojedstva in posta
  2. KLIC K SPREMEMBI, BOLEZEN NI PORAZ
  3. KAKŠNA BO NAŠA PRIHODNOST, Smo pripravljeni
  4. POT LJUBEZNI K NESKONČNI ENOSTI
  5. KAPLJE MODROSTI, O človeku, Naravi, Zemlji in Vesolju
  6. JAZ SEM, SaintGermain

SKRIPTA (brezplačna v elektronski obliki)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503230841578Domov
Powered By GeekLog