Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503224357663
Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 6.del

torek, 11. junij 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Celice rastejo in se razmnožujejo, zapolnjujejo prostor zaradi centrifugalnih moči eterskeravni bivanja. Vse omenjeno, ki je omejenos specifično membrano, ovojnico, fascijo ali kožo, pa vodi notranja modrost in njen imunski sistem, ki poleg tega skrbi tudi za prave oblike telesnih delov (centripetalne moči).

Ko se imunski sistem dodobra odmakne iz oslabljene ali preobremenjene cone, se lahko kmalu pojavi proces nefiziološke ali celo patološke celične rasti. V začetni fazi bo notranja modrost poizkušala omejiti nekontrolirano množenje celic, ki imajo morda že spremenjeno obliko z občasnimi vnetji, lokalno hipertermijo, ali celo z izgradnjo čvrste elastične membrane ali ciste (shranim in zaščitim za pozneje, trenutno nimam moči in časa za procese razgradnje, izničenja in izločitve).

V primeru, da ne bomo pravočasno odpravili vzrokov dokaj popolnega odmika imunskega sistema iz določene organske cone, se lahko pripravimo na težaven, morda celo dolgotrajen izziv -tumor ®rak. Torej, pridobiti in zagotoviti moramo pogoje, kjer bodo centripetalne sile oblikovanja lahko prevladovale nad centrifugalnimi močmi rasti.

Skica prikazuje, kako so na določenem mestu telesnega organa eterske centrifugalne sile celične rasti in/ali množenja pričele premagovati odmikajoče se moči imunskega sistema, ki skrbi tudi za prave oblike tkiv (centripetalne sile).

Kot že rečeno, vzrokov nastanka nekontrolirane rasti celic, tkivpoznamo kar nekaj. Našteli bomo le najpogostejše: dolgotrajno spanje na geopatogenih conah, izpostavljenost elektrosmogu in znanim karcinogenom ter kopičenje le-teh v organizmu, udarci, poškodbe v preteklosti, psihosomatski vzroki, dolgotrajne in pogoste konfliktne situacije v obliki raznoraznih strahov, skrbi, žalosti, jeze, sovraštva.Naštetemu lahko dodamo še enega izmed pomembnejših vzrokov, in sicer dolgotrajna pretirana uporaba uma in intelekta. Namreč, v človeku se vse moči le preoblikujejo, zato se nekaj moči imunskega sistema, ki so usmerjene iz glave navzdol in služijo organiziranju življenjskih procesov ter omejevanju nekontrolirane rasti celic, tudi zaradi pretiravanja v obliki umskih aktivnosti, zlahka preoblikuje v miselne procese. V primeru pravega malignegatumorjaali raka so določene oblikotvornesile imunskega sistema lahko dodobra preoblikovane in upamo, da le začasno preusmerjene drugam, v našem primeru v miselno dejavnost, predvsem mrtvih nepoživljajočihrazmišljanj uma in intelekta.

Kot smo razumeli, se lahko rak razvije, četudi nismo doživljali pogostih in težjih konfliktnih situacij in tudi v odsotnosti psihosomatskih vzrokov. Previdno, kajti z odpravo ravnokar omenjenih vzrokov, torej s prekinitvijo hipnoze zaradi postavitve strahu vzbujajoče diagnoze in pridobitvi bolj modre življenjske filozofije, se ob nadaljevanju umsko intelektualnega naprezanja rak lahko nemoteno in potuhnjeno še naprej razvija, raste. Res je, do 95 % vseh neharmonij se razvije predvsem zaradi duševnih nesvobod, duševnih konfliktov, psihosomatskih vzrokov, ne pa vse. Neharmoničen duševni vzgib ali konflikt je lahko na primer prostato eterskoin imunsko oslabil. Po odpravi sekundarnih vzrokov pa jo lahko zaradi njene oslabitve dotolče v našem primeru zdaj drugi sekundaren vzrok - pretirano umsko intelektualno naprezanje. Prvi in primaren vzrok ostaja v obliki nemoči nas kot duha, da bi prekinili ali vsaj omejili neharmonično razmišljanje, čustvovanje ali pretirano umsko intelektualno naprezanje.

Kaj porečete? Naj vas spomnim še na eno cvetko. Le zakaj se pogostoma dogaja, da zdravniki, kirurgi, zdravilci obolijo ravno za tistimi boleznimi, ali bolje za neharmonijami, ki jih vsakodnevno pomagajo premoščati soljudem, iskalcem zdravja ali vsestranske harmonije? Vsekakor bo za podobne odgovore potrebno poseči v štiridimenzionalni repertoar razmišljanja (logika fizične, eterske, duševne in duhovne ravni obravnave vzrokov) in pozneje še v izbor večplastnih prijemov uravnovešanja. Kar poizkusite.

Žedelna odsotnost imunskega sistema iz določenega tkiva lahko omogoči marsikaj, kaj šele njegova popolnejša odsotnost, morda celo avtoimunsko bolezen, bi pripomnil marsikateri zdravstveni uslužbenec. Le pomislimo, kaj bi se zgodilo, če bi vzgojiteljica nekaj minut, uro ali dve pustila otroke same v razredu. Kaos. Ali bi začasni in popolnejši odsotnosti ali šibkosti imunskega sistema resnično lahko naprtili odgovornost, da je napadla in uničila svoja tkiva, telesne organe? Da bi notranja modrost ali organizacija duha uničevala sama sebe, bi kaj lahko bil višek znanstvene fantastike, kaj menite? Kaj več o tem pa ob drugi priložnosti. Zaenkrat le v razmislek.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

Pojasnilo

Prijemi ali različne tehnike harmoniziranja in razlage nastanka neravnovesij, ki so navedene, predstavljajo le možnosti, ki bi vam jih morda razložili in priporočili zdravniki in/ali različni profili zdravilcev, poznavalcev določenih filozofij, miselnosti, zato za morebitne neuspehe, upam, da se razumemo, ne morem prevzemati odgovornosti. Vsebina je namreč polna večplastnih razlag, zatorej izbiro prepuščam Vam. Vseeno pa se ob raznih dilemah posvetujte z vašim zdravnikom ali zdravilcem.

Opomba
Spoštovani bralci, če se nam je morda kje v besedilo prikradel tiskarski škrat, se vam vljudno opravičujemo!

LITERATURA IN VIRI

Victor Bott, Medicina antroposofica, IPSA EDITORE, marec, 1992
Mark Pfister in Simona Cella, Bolezen je nekaj drugega, Sanje, 2017
LuigiCostacurta, Vivi con gli agenti naturali, Copyright byLuigiCostacurta, 1984
Sergio Maria Francardo, Medicina antroposoficafamiliare, Edilibri, 2004
Dr. Phil JohannesZwiaver, Antropozofska medicina, Založba Ajda, Vrzdenec
Sveto pismo Stare in Nove zaveze, slovenski standardni prevod iz izvirnih jezikov, Svetopisemska družba Slovenije, Ljubljana, 2006
Leon Chaitow, Cepljenje in imunizacija – nevarnosti, zablode in alternative, En založba Maribor, 1998
Rudolf Steiner, Alcool e nicotina, Editriceantroposofica, Milano, 1998
Udo Renzenbrink, Alimentazione e scienzaspirituale, CooperativaeditriceAlassio (SV), 4. EdizioniItaliana, 1990
Walter Holtzapfel le connessionispiriturali di fegatopolmone, rene, cuore, Natura e Culturaeditrice, 1995 Alassio
SvenSommer, Homeopatija, Mladinska knjiga
ChristofJänicke/dr Jörg Grünwald, Alternativna medicina, Modrijan, Ljubljana, 2009
Louise L. Hay, Življenje je tvoje, Iskanja, 1994
MechthildScheffer, Bachova cvetna zdravila v teoriji in praksi, DZS, 1994
Dr. med. Josef H. Kaiser, Novi veliki Kneippov priročnik, ZTT, EST, CZ, 1975, München
Nekajletna redna predavanja EnzaNastatija, Trst; Smeri področja: antropozofska medicina, homeopatija, pedagogika, arhitektura, biodinamično kmetijstvo
Predavanja Maria Jannarellia: Antropozofija 2016
Predlogi: Jože Medle in Romina Salvi
Franc Božjak, Klic k spremembi, bolezen ni poraz, 2009
Dr. MarkusWiesenauer, AnnetteKerckhoff, Homeopatija za dušo, Mladinska knjiga 2005
Lektoriranje: Rozalija Pečarič


LITERATURA FRANCA BOŽJAKA

KNJIGE

  1. PREHRANJEVANJE TELESA, DUŠE IN DUHA, Dobre in vprašljive moči ločevalne diete, veganstva, presnojedstva in posta
  2. KLIC K SPREMEMBI, BOLEZEN NI PORAZ
  3. KAKŠNA BO NAŠA PRIHODNOST, Smo pripravljeni
  4. POT LJUBEZNI K NESKONČNI ENOSTI
  5. KAPLJE MODROSTI, O človeku, Naravi, Zemlji in Vesolju
  6. JAZ SEM, SaintGermain

SKRIPTA (brezplačna v elektronski obliki)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503224357663Domov
Powered By GeekLog