Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2019050322393058
Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 5.del

petek, 7. junij 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Tumor – rak kot posledica neharmonične preobrazbe

Če notranja modrost, ki jo enačimo z duhom in imunskim sistemom, ne bo zmogla primerno izpeljati preoblikovanja sil izgradnje fizičnosti mladostnika v telesne funkcije, kot je tudi reprodukcija, bo del omenjenih eterskihsil ostal svoboden, neuporabljen, kar bi lahko pospešilo nastanek tumorja v obliki hitro rastočega sarkoma.

A le v primeru, da za nekaj podobnega obstaja še kakšen pogoj, kot na primer dednostni dejavnik tveganja, pretirana uporaba uma in intelekta, pogosti isti aktivni konflikti (biologija ali pet bioloških zakonov). O pojavu nenadnega razvoja kostnega raka ste vsi že slišali. Pri mladih, ki so na višku eterskih moči, se maligni tumorji lahko zelo hitro razbohotijo, a le v primeru, da so resnično maligni.

Skozi poznavanja Nove germanske medicine bi lahko odkrivali, da sarkom nastane le kot posledica poškodbe periosta pri punkciji (konflikt nizke samopodobe-samo-razvrednotenja), na primer mladega tekača, ki ne dosega željenih rezultatov, zato možgani odredijo okrepitev kosti v določenem delu noge. Po aktivnem konfliktu pomanjkljive samopodobe v obliki kostne nekroze se prične v naslednji fazi razrešitve konflikta kost krepiti. Na tem delu se zato kopiči kalus (material za novo kost), ki odriva periost od kosti (oteklina, bolečina, punkcija), torej poškodba; organizem dovaja še več kalusa na to mesto, ki se zaradi punkcije izteka v mišico, ki pričenja gniti ali razpadati Þ diagnoza sarkom Þ hipnoza,….

Podobno, toda v malce počasnejši obliki, bi se lahko dogajalo na prehodu iz drugega življenjskega obdobja v tretje, ki ga priznana znanost imenuje menopavza ali andropavzno obdobje. Tudi v ravnokar omenjenem drugem prehodu, nekakšni ločnici, smo malce bolj ranljivi, kar se tiče izkušnje nekontrolirane celične rasti. Verjetnost nastanka malignega tumorja ali raka je še večja, če oseba ni nikoli zanosila, donosila in dojila, saj se moči, ki so bile namenjene procesom nosečnosti in dojenju, niso nikoli uporabile. Morda ste že slišali, da tudi živinozdravniki odsvetujejo sterilizacijo določenih domačih živali po določenem mesecu življenja ali če le-te niso imele vsaj enega mladiča.

V primeru, da življenjske sile, ki so bile namenjene določenim procesom, niso bile uporabljene in ali niso bileprimerno preoblikovane v druge aktivnosti, lahko nekoč in na našo srečo le pripomorejo k pojavu nekontrolirane celične rasti. Omenjene sile dr. Victor Bott(antropozofska medicina) poimenuje otočki organizacije. Kaj vse moramo, ali bolje, bi že morali biti sposobni kot duh in naš imunski sistem v nas kot celoti poleg avtokorekcijskih procesov početi, mar ne?

Nekaj podobnega se dogaja s procesi nastajanja mleka v mlečnih žlezah, za katere menimo, da so omogočeni tudi in predvsem zaradi procesov preoblikovanja spolnih sil. Prej kot bo doječa mati pričela spolno živeti, se fizično in umsko močneje udejstvovati, hitreje ji bo pričelo primanjkovati mleka. Ali zdaj vemo, zakaj se nekateri odrekajo doživljanju naslade? Z določeno tehniko poizkušajo dvigajoče se življenjske moči kundalinija preoblikovati v moči hitrejšega in popolnejšega razpiranja zavesti.

Telesni organi in moči, ki jih ne uporabljamo ali jih preobilno uporabljamo, lahko pričnejo obolevati, se v nas nekontrolirano razvijati, rasti. Pretirana uporaba pa jih ponavadiin na srečo predvsem obrablja ter slabi. Kot vedno in povsod, bo tudi v tem kontekstu potrebno najti pravo mero.

Če povzamemo, ugotavljali smo, da procesov nekontrolirane rasti ne bomo zmogli razumeti, kaj šele premostiti na sonaraven način, dokler ne bomo prepoznali sil, ki omogočajo, da se telesne celice množijo, tkiva, organi pa rastejo in vse dokler ne bomo dojeli, od kod izvirajo moči, ki zagotavljajo primerno obliko telesnim organom. Enako pomembno bo ugotoviti, zakaj lahko v nekem trenutku življenja sile množenja in rasti presežejo meje oblik telesnih organov, ki so določene v dednem zapisu posameznika.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

Pojasnilo

Prijemi ali različne tehnike harmoniziranja in razlage nastanka neravnovesij, ki so navedene, predstavljajo le možnosti, ki bi vam jih morda razložili in priporočili zdravniki in/ali različni profili zdravilcev, poznavalcev določenih filozofij, miselnosti, zato za morebitne neuspehe, upam, da se razumemo, ne morem prevzemati odgovornosti. Vsebina je namreč polna večplastnih razlag, zatorej izbiro prepuščam Vam. Vseeno pa se ob raznih dilemah posvetujte z vašim zdravnikom ali zdravilcem.

Opomba
Spoštovani bralci, če se nam je morda kje v besedilo prikradel tiskarski škrat, se vam vljudno opravičujemo!

LITERATURA IN VIRI

Victor Bott, Medicina antroposofica, IPSA EDITORE, marec, 1992
Mark Pfister in Simona Cella, Bolezen je nekaj drugega, Sanje, 2017
LuigiCostacurta, Vivi con gli agenti naturali, Copyright byLuigiCostacurta, 1984
Sergio Maria Francardo, Medicina antroposoficafamiliare, Edilibri, 2004
Dr. Phil JohannesZwiaver, Antropozofska medicina, Založba Ajda, Vrzdenec
Sveto pismo Stare in Nove zaveze, slovenski standardni prevod iz izvirnih jezikov, Svetopisemska družba Slovenije, Ljubljana, 2006
Leon Chaitow, Cepljenje in imunizacija – nevarnosti, zablode in alternative, En založba Maribor, 1998
Rudolf Steiner, Alcool e nicotina, Editriceantroposofica, Milano, 1998
Udo Renzenbrink, Alimentazione e scienzaspirituale, CooperativaeditriceAlassio (SV), 4. EdizioniItaliana, 1990
Walter Holtzapfel le connessionispiriturali di fegatopolmone, rene, cuore, Natura e Culturaeditrice, 1995 Alassio
SvenSommer, Homeopatija, Mladinska knjiga
ChristofJänicke/dr Jörg Grünwald, Alternativna medicina, Modrijan, Ljubljana, 2009
Louise L. Hay, Življenje je tvoje, Iskanja, 1994
MechthildScheffer, Bachova cvetna zdravila v teoriji in praksi, DZS, 1994
Dr. med. Josef H. Kaiser, Novi veliki Kneippov priročnik, ZTT, EST, CZ, 1975, München
Nekajletna redna predavanja EnzaNastatija, Trst; Smeri področja: antropozofska medicina, homeopatija, pedagogika, arhitektura, biodinamično kmetijstvo
Predavanja Maria Jannarellia: Antropozofija 2016
Predlogi: Jože Medle in Romina Salvi
Franc Božjak, Klic k spremembi, bolezen ni poraz, 2009
Dr. MarkusWiesenauer, AnnetteKerckhoff, Homeopatija za dušo, Mladinska knjiga 2005
Lektoriranje: Rozalija Pečarič


LITERATURA FRANCA BOŽJAKA

KNJIGE

  1. PREHRANJEVANJE TELESA, DUŠE IN DUHA, Dobre in vprašljive moči ločevalne diete, veganstva, presnojedstva in posta
  2. KLIC K SPREMEMBI, BOLEZEN NI PORAZ
  3. KAKŠNA BO NAŠA PRIHODNOST, Smo pripravljeni
  4. POT LJUBEZNI K NESKONČNI ENOSTI
  5. KAPLJE MODROSTI, O človeku, Naravi, Zemlji in Vesolju
  6. JAZ SEM, SaintGermain

SKRIPTA (brezplačna v elektronski obliki)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2019050322393058Domov
Powered By GeekLog