Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503222641840
Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 4.del

torek, 4. junij 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Druga vrsta rasti celic pa se pojavlja v tkivih, ki so pod nadzorom ektoderma in novejšega mezoderma v fazi razrešitve konflikta, v kateri se mora tkivo, ki je bilo v predhodnem aktivnem konfliktu poškodovano zaradi ulceracij, nekroze in mišične atrofije, ponovno strukturno obnoviti, popolniti, zaceliti in funkcionalno zaživeti.

Katerokoli organsko tkivo bodo duševne nesvobode ali konflikta tekom dneva poškodovale, mora v nočnih urah to popraviti, obnoviti naše etersko telo skozi celično rast. Enako velja za obdobje razrešitve konflikta v ekto in neomezodermalnih tkivih.

Glede na odkritja dr. Hamerja (Nova germanska medicina) in znanj ter izkušenj ostalih poznavalcev petih bioloških zakonov, kot je tudi Mark Pfister bi zdajle lahko pomislili: »Upamo, da lahko verjamemo, da priznana znanost zmore ovrednotiti ali da bo kmalu zmogla, kdaj smo glede na kratko opisani dve vrsti celične rasti in glede na dolgotrajne takoimenovane viseče konflikte, resnično vstopili v proces maligne rasti, kjer bi se že lahko pogovarjali o morebitnih radikalnih in agresivnejših operativnih, obsevalnih in kemoterapevtskih posegih.

Majhen ali velik, a vsekakor problem je ta, da se oba primera celične rasti, četudi v začetnih stanjih, še posebno pa drugi primer rasti v obliki popravljanja škode, zapolnjevanja prostora in nadomeščanja le tega z novimi zdravimi celicami obravnavata enako kot tumor in/ali rak.
Dovolite, da vas spomnim, da sta ravno poznavanje in zavest pravi zdravnik in zdravilo današnjega ter vseh prihodnjih razvojnih obdobij človeštva in da se zavest razpira tudi in predvsem skozi trpljenje zaradi odmika ali padca iz Enosti kot pravega namena, poti, harmonije, iz ravnovesja ali zdravja.

Pomen besede tumor in rak

Kaj bosta zatorej v naši večinoma antropozofski obravnavi zahtevnejšega zdravstvenega izziva pomenili besedi tumor in rak? Beseda tumor bo zaradi lažjega razumevanja okarakterizirala dve ravnokar opisani fiziološki rasti celic (potreba po povečani funkciji ali popravilu nastale škode), besedi rak ali maligni tumor pa bosta pomenili patološko stanje, kjer bo potrebno hitro in krepko vstopiti v vsestransko strategijo prenove, morda tudi v človeku tuje in agresivnejše posege uradne medicine.

Kot bi lahko razumeli, je zemeljski čas vsekakor naš zaveznik, zato umirjeno, brez panike, preudarno in ozaveščeno. Namreč, obdobja celične rasti kot povečane funkcije se lahko dolgo obdobje, tudi celotno življenje, dokaj harmonično izmenjujejo z obdobji upadanja funkcij, nekroze, mišične atrofije,…. Čemu? Zaradi šibkosti nas kot duha, ki ne zmore prevzgojiti naše duše in prevlade njenega uma, intelekta in ega.

Nekontrolirana rast celic bo v primeru, da je nekdo enak takoimenovani viseči konflikt doživljal mesece, celo leta, vsekakor počasnejša v tretjem, še posebno pa v četrtem življenjskem obdobju, ko smo presegli 72 let. Namreč, v omenjenih obdobjih so v primerjavi z mlajšo populacijo eterske moči rasti, obnavljanja že močno zmanjšane. V glavi bo možnost nastajanja raka najmanjša, v trebušni votlini pa največja, kajti v glavi in iz glave navzdol živita ter delujeta budni duh kot čuječnost, navzočnost, zavest in njegova organizacija-imunski sistem. Trebušna votlina pa je z okončinami vred od glave še najbolj oddaljena. V glavi bodo ravno zato še najbolj prisotne moči: simetrije, budnosti, zaznavanja, tudi bolečine (pomislite na glavobol, bolečino zoba)in delovanja imunskega sistema, kar za prsni koš, še posebno pa za trebušno votlino, ne bi mogli v enaki meri trditi.

Če v glavi vlada popolna simetrija (pomislite na organe čuta: dve očesi, dva uhlja, nos in usta na sredini), pa to ne velja za dom duše, prsni koš. Srce je postavljeno bolj na levo stran telesa in nagnjeno pod kotom 22,5°, pljučni krili se razlikujeta po številu režnjev (dva ali trije), bronhija se spuščata v pljuča vsak pod drugačnim kotom, in še bi lahko naštevali. V trebušni votlini pa bi razen sečil, rodil in spolovil, ki jih antropozofska medicina uvršča v duševni svet bivanja, težko našli moči simetrije in parne telesne organe. Potrebušnica ovija le neparne organe eterske ravni bivanja.

Podobne moči utelešenosti vseh treh nesnovnih dimenzij bivanja (eterska, duševna in duhovna) bi lahko odkrivali tudi skozi dihanje, bitje srca in bolečino. V glavi na primer zaznavamo sebe in okolico s polno zavestjo. Dihanja in bitja srca pa se skorajda ne zavedamo, še manj pa fizioloških procesov in delovanja trebušnih organov. Zato bo vsaka motnja, šum, napihovanje kot prisotnost plinov v območju pola volje že nakazovalo patološki proces ali vsaj oslabitev najbolj vitalnih funkcij eteričnega telesa.

Delovanje duha in njegove organizacije si lahko zamislimo v obliki postopnega spusta v triprostorski balon. Najlažje bo napihniti prvi, ustom najbližji del ali komoro. Potisniti zrak v drugi, malce manjši in bolj oddaljen del balona prsni koš, bo že težji zalogaj, s še večjim naporom pa bomo napolnili tretji, zadnji, najbolj oddaljen in najmanjši prostor balona. No ja, v praksi bo mnogokrat najtežje napihniti prvi del balona, pa vendar smo, vsaj upam, izbrali dober primer razumevanja nekaterih procesov organiziranosti tridelnosti človeka.

Če na primer v zgodnjem poletju stopimo v ne ravno toplo morje do kolen, nas bo mnogo manj zeblo, če smo zgoraj oblečeni vsaj v kratko spodnjo majico. V primeru, da ne stojimo v vodi, nam bo bolj toplo, če smo vsaj spodaj dobro oblečeni, obuti v nogavice in zaščiteni z dobrim obuvalom. V obeh primerih nas bo imunski sistem, ki se uteleša skozi organizem toplote, mnogo lažje zaščitil, če smo pokrili ali oblekli vsaj en del telesa. Torej, v primeru spodaj brez bo lažje segrel sredinski pol, v primeru zgoraj brez pa boimunski sistem zaradi manjše porabe moči v oblečenem spodnjem polu, z večjo lahkoto poskrbel za toploto kože zgornjega dela telesa.

Če poenostavimo, lahko rečemo, da je še kako pomembno pomagati imunskemu sistemu tako, da vedno poskrbimo in zaščitimo vsaj enoraven bivanja, en telesni pol, življenjski proces ali/in telesni organ. Še posebno danes, ko smo kot civilizacija mnogo bolj etersko šibki kot nekoč. Naj vas spomnim vsaj na nekdanje luške delavce in zidarje, ki so od jutra do večera prelagali 50 do 100 kilogramska bremena. Ali je danes česa podobnega sploh še kdo sposoben, razen morda dvigovalcev uteži in boksarjev, mojstrov borilnih veščin?

Kaj menite, zakaj smo kot človeštvo etersko in fizično oslabeli? Ker smo miselno ali umsko preveč aktivni, pogosto v stresu ali aktivnem konfliktu strahu, jeze, skrbi…, premalo se gibamo na svežem zraku, morda premalo spimo, ne upoštevamo dovolj življenjskih ritmov, uživamo bolj osiromašeno hrano iz nesonaravno vzgojenih rastlin, morda nas je oslabilo tudi pogosto jemanje antibiotikov, antihistaminikov, antipiretikov, množično odstranjevanje žrelnice, mandljev, slepiča in žolčnega mehurja ali celo obvezna cepiva. Vem, da bi nekaj podobnega zelo težko dokazovali, še težje pa bi nas bilo prepričati, da kaj takega ni mogoče.

Nekje sem prebral, da so ugotovili zmanjšanje moči poguma in volje po delovanju pri mnogih, ki so jim bile odstranjenenebnice (mandlji). Nič hudega, če vam za vsako misel ne uspem predložiti imen svetovno dovolj znanega in uglednega strokovnjaka priznane znanosti fizične dimenzije bivanja, razmišljanja. Mnogo bolj pomembno bo, da si za vse prebrano ali slišano zmoremo poiskati dovolj prave in resnične večplastne odgovore in da postanemo pozorni, če se omenjeno res dogaja v večini primerov našega vsakdanjika. Brez skrbi, tudi žrelnico in nebnici bi lahko uvrstili v limfni sistem ali v organizacijo eterske dimenzije bivanja, ki živi in deluje predvsem v trebušni votlinikot polu presnove, volje ali akcije. Le zakaj so opazili hitrejšo rast otrok v obdobju, ki je sledilotonzilektomiji aliadenotonzilektomiji(operativna odstranitev nebnic oziroma mandljev ali žrelnice in nebnic)? Ali niso tudi procesi rasti v domeni eterskeravni bivanja?

Tudi teritorialni strah zmore povzročiti vnetje nebnic ali žrelnice. V primeru, da smo jih odstranili, bi se aktivno delovanje straha kaj lahko preselilo na glasilke in okoliška tkiva.

Vem, da se danes stroka mnogo bolj preudarno odloča glede odstranitve telesnih organov, tkiv, pa vendar izgleda, da teme ne zmoremo zaključiti, kajti v dvojnost in trojnost človeka bi morali še marsikaj uvrstiti, saj veste, železo se kuje, ko je še vroče…

SE NADALJUJE

Franc Božjak

Pojasnilo

Prijemi ali različne tehnike harmoniziranja in razlage nastanka neravnovesij, ki so navedene, predstavljajo le možnosti, ki bi vam jih morda razložili in priporočili zdravniki in/ali različni profili zdravilcev, poznavalcev določenih filozofij, miselnosti, zato za morebitne neuspehe, upam, da se razumemo, ne morem prevzemati odgovornosti. Vsebina je namreč polna večplastnih razlag, zatorej izbiro prepuščam Vam. Vseeno pa se ob raznih dilemah posvetujte z vašim zdravnikom ali zdravilcem.

Opomba
Spoštovani bralci, če se nam je morda kje v besedilo prikradel tiskarski škrat, se vam vljudno opravičujemo!

LITERATURA IN VIRI

Victor Bott, Medicina antroposofica, IPSA EDITORE, marec, 1992
Mark Pfister in Simona Cella, Bolezen je nekaj drugega, Sanje, 2017
LuigiCostacurta, Vivi con gli agenti naturali, Copyright byLuigiCostacurta, 1984
Sergio Maria Francardo, Medicina antroposoficafamiliare, Edilibri, 2004
Dr. Phil JohannesZwiaver, Antropozofska medicina, Založba Ajda, Vrzdenec
Sveto pismo Stare in Nove zaveze, slovenski standardni prevod iz izvirnih jezikov, Svetopisemska družba Slovenije, Ljubljana, 2006
Leon Chaitow, Cepljenje in imunizacija – nevarnosti, zablode in alternative, En založba Maribor, 1998
Rudolf Steiner, Alcool e nicotina, Editriceantroposofica, Milano, 1998
Udo Renzenbrink, Alimentazione e scienzaspirituale, CooperativaeditriceAlassio (SV), 4. EdizioniItaliana, 1990
Walter Holtzapfel le connessionispiriturali di fegatopolmone, rene, cuore, Natura e Culturaeditrice, 1995 Alassio
SvenSommer, Homeopatija, Mladinska knjiga
ChristofJänicke/dr Jörg Grünwald, Alternativna medicina, Modrijan, Ljubljana, 2009
Louise L. Hay, Življenje je tvoje, Iskanja, 1994
MechthildScheffer, Bachova cvetna zdravila v teoriji in praksi, DZS, 1994
Dr. med. Josef H. Kaiser, Novi veliki Kneippov priročnik, ZTT, EST, CZ, 1975, München
Nekajletna redna predavanja EnzaNastatija, Trst; Smeri področja: antropozofska medicina, homeopatija, pedagogika, arhitektura, biodinamično kmetijstvo
Predavanja Maria Jannarellia: Antropozofija 2016
Predlogi: Jože Medle in Romina Salvi
Franc Božjak, Klic k spremembi, bolezen ni poraz, 2009
Dr. MarkusWiesenauer, AnnetteKerckhoff, Homeopatija za dušo, Mladinska knjiga 2005
Lektoriranje: Rozalija Pečarič


LITERATURA FRANCA BOŽJAKA

KNJIGE

  1. PREHRANJEVANJE TELESA, DUŠE IN DUHA, Dobre in vprašljive moči ločevalne diete, veganstva, presnojedstva in posta
  2. KLIC K SPREMEMBI, BOLEZEN NI PORAZ
  3. KAKŠNA BO NAŠA PRIHODNOST, Smo pripravljeni
  4. POT LJUBEZNI K NESKONČNI ENOSTI
  5. KAPLJE MODROSTI, O človeku, Naravi, Zemlji in Vesolju
  6. JAZ SEM, SaintGermain

SKRIPTA (brezplačna v elektronski obliki)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503222641840Domov
Powered By GeekLog