Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20180220191703796
4 najpogostejše napake pri najemu kombija

torek, 20. februar 2018 @ 19:17 CET

Uporabnik: AlesTo

V nadaljevanju vam bom predstavil 4 najpogostejše napake pri najemu kombija, da se boste lahko izognili morebitnim nevšečnostim. Pri načrtovanju dobrega potovanja je bistvena izbira dobrega prevoza. Če na potovanju zataji prevozno sredstvo, lahko pokvari celo potovanje ali vaš zaslužen dopust. Če nameravate za dopust najeti potniški kombi, je potrebno usmeriti pozornost na nekatere malenkosti.

Pri najemu kombija ne zaupajte najboljšim reklamam
V zadnjih nekaj letih so se na internetu pojavili mnogi ponudniki kombi vozil, katerih cilj je, da svojim uporabnikom prodajo najugodnejšo storitev, pa vendar se v ozadju lahko skriva nekoliko drugačna ponudba. Ker smo ljudje vsak dan v časovni stiski, smo velikokrat nestrpni in želimo reševati stvari kar se da hitro, tako se po navadi odločimo za ponudnika, ki ima na videz najlepšo reklamo. Vendar pa lahko prav s takšnim dejanjem naredimo sami sebi največ škode. Preden se odločite za najem kombija, si vzemite čas. Povprašajte pri znancih, prijateljih, sodelavcih,… prav njihove izkušnje vam lahko pomagajo pri pravilni izbiri.

Pred najemom kombija obvezno preberite drobni tisk
Prepričajte se o pravilni ceni za izposojo kombija. Pozanimajte se, ali je v ceni vključen DDV, kolikšna je omejitev glede kilometrine, razne letališke takse, pristojbine, vinjete, parkirnine,… Poskrbite, da boste pred najemom kombija pri ceni najema upoštevali resnično vse stroške, tako boste prišli na realno ceno najema kombija.

Čistoča vozila
Običajno je, da se kombi po nekaj dnevni uporabi umaže. Nekatera podjetja vam bodo za čiščenje umazanije, ki jo boste pustili ob vračilu, zaračunala. Taki stroški čiščenja so običajno kar višji od dejanskih, zato si vzemite nekaj časa preden boste kombi vrnili, poberite smeti iz tal in obrišite ali očistite večjo umazanijo. Prav tako so pri nas cenovno ugodne ročne avtopralnice, in če boste kombi vsaj splahnili pred vračilom, si lahko prihranite kar nekaj denarja.

Poškodbe vozila
Pred najemom kombija se prepričajte, da vse na vozilu deluje brezhibno in da vozilo ni poškodovano. Preverite luči, ogledala, blatnike, pnevmatike, … morebitne poškodbe zapišite že ob začetku najema na pogodbo, v nasprotnem primeru lahko namreč za vse poškodbe na kombiju odgovarjate prav vi.

Tako, naštel sem vam nekaj najpogostejših napak pri najemu kombijev. Svetujem vam, da jih upoštevate, saj boste z malo previdnosti imeli zelo dobro izkušnjo z najemom.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20180220191703796Domov
Powered By GeekLog