Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20100725184414976
Najbolj kritično ni sedmo leto

ponedeljek, 22. marec 2021 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Sta skupaj nekako zdržala pet ali šest let in zdaj malo s strahom pričakujeta sedmo leto? Strah je verjetno odveč, prava kriza prihaja šele nekaj let kasneje.

Do zdaj je veljalo, da "če preživita sedmo leto zakona, bosta skupaj do smrti". V sedmem letu zakona naj bi namreč "ljubezen in privlačnost zamenjali dolgčas, nezadovoljstvo in razočaranje". A "legendo" o težavnem sedmem letu zakona je na laž postavilo kar nekaj raziskav, ki namigujejo, da je najbolj črno in zato tudi precej bolj usodno dvanajsto leto zakona.

Premalo ljubezni in še kaj
Raziskave namreč opozarjajo, da se zelo veliko parov loči ravno v dvanajstem letu zakona. Najpogostejši razlog za ločitev naj bi bilo pomanjkanje ljubezni in nerazumevanje, vse pogosteje pa pari povedo, da se ločujejo "tudi zaradi finančnih pritiskov in sporov, povezanih s premalo prihodki in vse večjimi stroški". Strokovnjaki sicer dodajajo, da ima vsak (srečen ali nesrečen) par svojo zgodbo. No, za vsak primer se dvanajstega leta zakona, če ste do tja prilezli, lotite malo bolj previdno in strpno. In kdaj naj krizo pričakuje vse več parov, ki živijo na koruzi?

Vir: Žurnal24

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20100725184414976Domov
Powered By GeekLog