Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20080928221523418
Liobani. Razlagam - bi rad sodeloval?

nedelja, 28. september 2008 @ 22:15 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Liobani. Razlagam - bi rad sodeloval?

Notranja svetloba, Božja inteligenca, ti pomaga tudi pri reševanju šolske naloge

Vse o tem lahko prebereš v knjigi »Razlagam – bi rad sodeloval?«, ki je namenjena mladostnikom od 12. do 18. Leta starosti.

Odlomek iz knjige:
Mnogi ljudje mislijo, da so inteligentni, če so shranili veliko znanja. Gotovo imajo primerno oblikovan intelekt, vendar nimajo prave inteligence. Inteligenca je Božja modrost, je vesoljno življenje, ker je Bog vesoljna zavest.

Inteligenca, Bog, bi se rad povezal z očiščenimi, nanj naravnanimi možganskimi celicami, z njimi bi torej rad sodeloval. Potem razum – možganske celice – deluje kot instrument, po katerem se Bog razodeva temu svetu in deluje v njem.

Kdor svoje možganske celice, svoj razum, programira samo z znanjem, lahko postane samo intelektualec. Intelektualni ljudje so pogosto zelo omejeni, ker imajo človekove možganske celice le omejeno zmogljivost sprejemanja človeškega znanja. Intelektualec daje samo tisto razumsko znanje, ki ga je sam shranil. Vendar pa so možgani poleg tega sposobni sprejemati veliko več informacij.

Človek, ki je usmerjen navzven, lahko aktivira le majhen del svojih možganskih celic. Zdravniki in znanstveniki tega sveta so spoznali, da bi lahko možganska masa shranila veliko več. Del možganov, ki je pri mnogih latenten, imenujejo »neizrabljene sive celice«.

Velik del možganske mase, torej možganskih celic, je določen izključno za komunikacijo z Božjim – z večno inteligenco. Ta del možganske mase se ne more presvetliti, torej izpolniti s človeškim mišljenjem, govorjenjem in ravnanjem.

Kdor bi rad oživil svojo možgansko maso in prebudil mnoge možganske celice, se mora najprej potruditi, da spozna Božje zakone in jih nato tudi uresničuje. Kdor uresničuje Božje zakone, doseže srčno kulturo. Živi v velikih mislih. Soljudi spoštuje in ceni in je do njih toleranten in naklonjen.

Kdor živi v tej duhovni drži, stopi v stik z notranjim svetovalcem in pomočnikom, z Božjo inteligenco, s svetlo zavestjo. Potem zavest iz učne snovi shrani to, kar npr. šolar potrebuje zdaj ali v prihodnosti. Kajti zavest pozna dušo in zgradbo človeških genov in ve, kaj bo v njih shranjeno in kaj aktivno – ali kaj se lahko aktivira v tem zemeljskem bivanju.

KAKO ČIM USPEŠNEJE REŠITI ŠOLSKO NALOGO

Preden pričneš s šolskimi nalogami, se usedi mirno in pokončno. Na kratko zapri oči in svoje čute in misli obrni v notranjost, k Bogu, svojemu in našemu Gospodu in Očetu, ter prosi večno ljubezen, Boga, večni zakon, da ti je ob strani. Prošnja za pomoč akti­vira svetlo zavest v tebi.

Če za kratek čas zapreš oči in se obrneš k Bogu, večni inteligen­ci, svetovalcu in pomočniku v sebi, ni vpadljivo. Pa četudi, ostani pri tem! Ne zataji Boga, vseeno kaj drugi mislijo in govorijo.

Po kratkem ponotranjenju spet odpreš oči in si ogledaš naloge, ki so pred teboj. To pomeni, da berilo, matematične formule, ali kar pač spada k nalogi, zavestno vzameš vase. S tem se povežeš s tistim delom svoje aktivne zavesti, ki je v veliki meri neobremenjen in lahko doseže tvojo zavest. Tako pride do komunikacije med božanskim v tebi – tvojim Notranjim pomočnikom in svetovalcem - in teboj, človekom z budno zavestjo, ki stremi k Bogu.

Božansko v tebi nato močneje seva v možganske celice, v katerih je shranjena ta učna snov in zadene tudi ob besede, ki so prave za to. Notranja svetloba, Božja inteligenca, v tvojih možganih pove­že znanje in besede. Ti poteki pridejo v tvojo zavest kot občutki in misli - in nenadoma veš rešitev naloge.

Te in nadaljnje naloge, ki jih vzameš vase, že nosijo v sebi odgo­vor in rešitev. Odgovor in rešitev sta tudi v tvoji svetli zavesti, kajti Božje ve vse stvari. Ti pa se moraš povezati z Božjim, priti torej v ko­munikacijo z Božjo inteligenco.

Vedi: Kot sta odgovor in rešitev v šolskih nalogah, tako sta tudi v vseh vprašanjih, problemih in težavah.

Spoznaj: Komunikacija z Božjim v tebi je mogoča samo takrat, če je v tvojih možganih shranjeno, kar si se naučil. Samo takrat lah­ko Božje osvetli te celice.

Dokler si človek, svetla zavest potrebuje tvoje možganske celice kot komunikacijske instrumente; kajti po njih se ti javlja. Če so tvo­je možganske celice napolnjene samo s težavami. problemi in ne­bistvenimi stvarmi, potem ne slišiš odmeva, resonance, torej
nobenega odgovora in rešitve za svoje naloge. Kajti: Tvoji možgani so resonančno dno za tvojo svetlo, božansko zavest.

Če nisi sledil pouku, ker si se ukvarjal z drugimi stvarmi in s svo­jimi mislimi nisi bil pri razlagi nalog, potem tebi, človeku, tvoja Božja zavest ne more pomagati in tudi ničesar ne more shraniti v možgane ter ti nato tudi ne more ničesar posredovati kot odgovor in rešitev.

Zato je pomembno, da se ne ukvarjaš predolgo z nebistvenim in da hitro rešiš težave in probleme.

Zato je zate nujno potrebno, da živiš zavestno, to pomeni, da če je mogoče, takoj očistiš nastale težave in probleme, da nisi pomračen. Tudi človeške misli - vse, kar ni po Božjem zakonu - naj bi vedno takoj predal Kristusovem Duhu, svojemu Odrešitelju v sebi. da jih spremeni v pozitivno moč.

Odlomki so iz knjige:
LIOBANI
Razlagam – bi rad sodeloval?

Knjigo je izdalo Univerzalno življenje.
Vezava: trda
obseg: 152 strani (format 17 x 24 cm)
Cena: 13,00 € (+ poštni stroški)
Knjigo lahko naročite na naslovu:
Univerzalno življenje, Celovška cesta 87, 1000 Ljubljana
Dežurna informacijska pisarna vsak torek od 10.00 do 12.00 ure
Tel./fax 01/568 41 48 – informacije vsak ponedeljek od 18.00 do 19.00 ure
in vsak torek od 10.00 do 12.00 ure

Internet: www.univerzalno-zivljenje.si
Email: info@univerzalno-zivljenje.si


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20080928221523418Domov
Powered By GeekLog