Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20080523210211700
Šola za revne v Indiji

petek, 23. maj 2008 @ 21:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Moje ime je Borut Hočevar in sem zadolžen za usklajevanje dogodkov v zvezi z obiskom Mojce in Anupa Gayena v Sloveniji (mediji, sponzorji, predstavitve, društvo Luč upanja,...). S tem pismom vas obveščam, kot botre ali pa simpatizerje njunega projekta šole za revne v Indiji, glede dogodkov in s prošnjo, da posredujete to pismo svojim prijateljem, znancem, sorodnikom in podjetjem.

Za potrebe financiranja projekta šole v Indiji smo sprožili postopek za registracijo društva Luč upanja, prek katerega bi posamezniki (npr. kot del dohodnine) in podjetja lahko nakazovali sredstva. Šola ima zaenkrat 40 učencev, precej otrok iz okolja pa bi takšno pomoč še potrebovalo.

Čeprav se je že okoli 30 novih sponzorjev/botrov ponudilo, da prevzamejo stroške šolanja posameznega otroka, trenutni objekt tega ne omogoča, zato si Mojca in Anup v prvi fazi želita razširiti zmogljivosti na obstoječi najemniški parceli, kasneje pa kupiti zemljo, ki bi omogočala šolanje vsaj 200 otrokom. V zvezi s tem so povezani večji stroški, ki niso zajeti v sponzorskem znesku za enega otroka.

Trenutno si želita urediti novo učilnico za 20 novih otrok (skupaj torej 60 učencev), kuhinjo izven obstoječega objekta, igrišče na dvorišču z igrali in nadstreškom, zaradi pogostih izpadov elektrike pa potrebujeta polnilno baterijo za pogon ventilatorjev. Zaposliti bo potrebno še dve učiteljici, pomočnico kuharice in skrbnika/paznika, v popoldanskem času pa želita izobraževati vaške ženske z raznimi tečaji. Najprej želita organizirati šiviljski tečaj, za kar bi potrebovali nekaj šivalnih strojev in inštruktorico.

Šola potrebuje tudi opremo za administracijo - računalnik in tiskalnik ter povezavo z internetom.

V primeru nakazil na bančni račun, ki je objavljen na spletni strani www.asaralo.org, je nujno potrebno pripisati ime in namen nakazila (npr. charity for school in Piali). Mojca ima namreč težave pridobiti od banke natančen izpis posameznih nakazil (kdaj je kdo dal določen znesek), zato bi tudi tiste, ki ste že nakazali denar, prosil, če bi bilo mogoče posredovati potrdilo o vašem nakazilu.

LUČ UPANJA - društvo v ustanavljanju
za pomoč otrokom v Piali, Indija

* Škrabčeva 31, Ljubljana
* telefon: 040 876 451
* lucupanja@gmail.com
* www.asaralo.org

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20080523210211700Domov
Powered By GeekLog