Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2008042218320362
Evropski sončni dnevi 16 in 17. maj

ponedeljek, 12. maj 2008 @ 14:32 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Dogajanje na temo okolju prijazne sončne energije
Napoved za naslednji vikend: (Evropski) sončni dnevi

Prihodnji konec tedna, 16. in 17. maja, se bodo odvijali prvi Evropski sončni dnevi v Sloveniji. Otvoritev bo potekala 16. maja, ob 13.30 uri, v Celju, na prizorišču Celjskega sejma, številni brezplačni dogodki pa bodo organizirani po vsej Sloveniji.

Projekt Evropski sončni dnevi se je k nam razširil iz drugih evropskih držav, kjer je že postal tradicionalen, njegov namen pa je širjenje informacij o okolju prijazni sončni energiji. Namenjen je tako otrokom kot odraslim, strokovni in širši javnosti.

Osrednji dogodki bodo potekali 16. maja, na prizorišču Celjskega sejma - Sejem energetike, in sicer:
- 11.30 Svečana podelitev priznanj, »Energetsko učinkovita stavba« in akcije Dnevnikove priloge Moj dom »Iščemo energetsko najvarčnejšo hišo«, sejna soba Celjanka.
- 12.00 Okrogla miza Integracija solarnih sistemov v zasnovi objektov, sejna
soba Celjanka (diskusijo bo koordiniral g. Franko Nemac, APE)
- 13.30 Evropski Sončni dan - dijaki Gimnazije Celje Center, hkrati z njihovimi vrstniki po drugih evropskih prestolnicah bodo v zrak spustili balone, atrij sejmišča.

Pestro bo tudi drugod po Sloveniji, saj so v številnih krajih prijavljeni najrazličnejši dogodki - dnevi odprtih vrat, delavnice, predavanja, predstavitve, razstave, vožnja s hibridnim vozilom, izlet in ekskurzija, projekcija filma ter fotografski natečaj. Program dogodkov dobite na spletni strani http://www.ape.si/wwwesd/dogodki.htm. Projektu so se priključila številna slovenska podjetja in ustanove, ki se zavedajo pomena skrbi za okolje in želijo biti s svojim ravnanjem zgled drugim.

Koordinator projekta v Sloveniji je Agencija za prestrukturiranje energetike (ApE d.o.o.), sofinancirata pa ga Evropska komisija v programu Inteligentna energija – Evropa ter Ministrstvo za okolje in prostor RS

Lep pozdrav
Katarina Vertin

vodja projektov

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2008042218320362Domov
Powered By GeekLog