Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20060903102311724
Znamenje meseca - Devica

ponedeljek, 4. september 2006 @ 05:03 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Piše: Bern Jurečič v novi številkiKarme plus

PORTRET DEVICE - DEKLE S KLASJEM
Devica, šesto znamenje zodiaka, zajema poslednje poletne dneve, obdobje neposredno pred jesenskim enakonočjem, zato je, tako kot vsa znamenja na prehodu letnih časov (Dvojčka, Strelec, Ribi), izredno spremenljive narave.

V simboliki tega znamenja pripada ključno mesto njenemu elementu - zemlji, njen najbolj pogost slikovni prikaz pa je dekle, ki v rokah drži klas ali snop žita. Obdobje Device je namreč čas jesenskih del, nabiranja plodov narave, priprav na zimo ter tehtanje in ocena vrednosti pridelka, kar pomeni tudi osnovno značilnost tega analitičnega in zadržanega znamenja.

Merkur, vladar Device, se tu nahaja v svojem izgonu, kar ni zanemarljivo. Hitri in prilagodljivi Merkur (grški Hermes), glasnik bogov z Olimpa, je zaščitnik trgovcev, popotnikov in otrok, pa tudi tatov, potepuhov in prevarantov. V Devici daje velik pomen mentalni komunikaciji in spremembam, kar ji pomaga pri prilagajanju in družabnosti.

ZNAČAJ IN LASTNOSTI

Devica sodi med ženska spremenljiva znamenja zemeljske narave in s svojim pomenom označuje šesto hišo horoskopa. Označujejo jo veliko samoangažiranje, delo, požrtvovalnost, družbeno koristne aktivnosti, znanje in čistoča. Devica ima močno izražen kritični duh, obremenjuje se s podrobnostmi in se nagiba k perfekcionizmu. Kot posledica teh lastnosti se pojavlja pretirano dlakocepstvo, pa tudi razna sumničenja.

Kritično oko Device bo hitro opazilo zunanji izgled stvari in ljudi, predvsem občutek za estetiko ali higieno, čistočo in skrb za zdravje. Na njeno področje sodijo tudi materialna in denarna vprašanja. Za Devico denar pomeni varnost in samostojnost, zaradi svojega nepotrebnega strahu, skrbi in nepripravljenosti za tveganje pa lahko postane pretirano varčna ali celo skopa.

Devica se rada izobražuje, nenehno zbira in širi svoje znanje in pogosto postane pravi strokovnjak v svojem poklicu. Prav podrobnosti so za njo ključnega pomena, vendar se ji lahko zgodi, da ji neka skrajna analiza in temeljito razčlenjevanje - k čemer je nagnjena - zamegli pravo sliko in skrije bistvo stvari. Rojena je za intelektualne poklice, še posebno sta ji blizu medicina in psihologija. Živali obožuje in jih bo najverjetneje imela vedno v svoji bližini.

Pripadniki tega znamenja najpogosteje nimajo veliko iskrenih prijateljev niti veliko emocionalnih zvez. Čeprav gre v osnovi za prilagodljivo znamenje, pa Devica ni sposobna intuitivno prepoznati prave osebe, zato pogosto reagira napačno in v neprimernem času.

Za razliko od Leva Devica ne stremi po življenju na sceni in pred očmi javnosti ter zato raje pomiri svojo vest z dobro opravljenimi nalogami, kot pa da bi požela aplavz in priznanje okolice.

Z dobro postavljenimi planeti bo Devica uspešno opravljala svoj posel in zadane naloge ter s tem dosegla tisto stopnjo sposobnosti, ki ji bo omogočila uvid v širok spekter najbolj podrobnih podatkov. Zaradi svoje želje po obveščenosti se bo oborožila z vsem mogočim znanjem in izkušnjami.

Neugodno postavljeni planeti bodo Devico ovirali od otroštva dalje, saj bo ves njen trud v razne projekte ostal brez vidnih rezultatov. Njeni brezupni napori pri doseganju popolnosti in izguba dragocenega časa lahko samo poglobijo strahove in izgubo varnosti, zato se lahko začne izgubljati v morju nepravičnih kritik ter se tako paralizira zaradi nevidnih podrobnosti. Namesto nadebudnega perfekcionista lahko Devica postane neutruden tečnež in ciničen kritik vsega obstoječega.

Zaradi vedno prisotne sumničavosti in nezaupanja drugim ni sposobna računati na tujo pomoč, kar zanjo nemalokrat predstavlja pravo prikrajšanost, ki lahko privede do nezmožnosti uresničitve postavljenih načrtov.

Med "višjimi tipi" tega znamenja najdemo zdravnike, veterinarje, profesorje, tajnike in jezikoslovce, medtem ko med predstavniki "nižjega tipa" Device lahko najdemo samopomembne kritike, namišljene bolnike, omejene intelektualce ali "večne služabnike".

LJUBEZENSKO ŽIVLJENJE
ONA

Ženske-Device ne krasi velika strast, pa tudi spontanost in sproščenost ji nista prirojena. V svojih nastopih je nevsiljiva, zadržana in hladna. Ker je nagnjena k večnim analizam in nesmiselnemu tehtanju razlogov Za in Proti, se bo težko odločila za kakršno koli rešitev. Zaradi vsega tega je prej ko slej pasivna in lahko se ji zgodi, da gredo mimo nje vse pomembne življenjske priložnosti. Od partnerja pričakuje pozornost in številne dokaze njegove ljubezni in spoštovanja, sama pa se bo potrudila izpolniti vse dolžnosti, katere partner pričakuje od nje. Njena odločitev za trajnejšo partnersko zvezo ali zakon je posledica dolgotrajnih priprav in skrbnega razmisleka o vseh prednostih in pomanjkljivostih.
Devica se izogiba kakršnemu koli nasilju ali burnim izbruhom ljubosumnosti. Nezvestobo svojega partnerja bo natančno analizirala, čustveno pa se ne bo pretirano obremenjevala. Njena nezvestoba je lahko posledica krize in brezizhodnih situacij, želje po spremembi ali potrebe najti nekoga, ki ji bo nudil dovolj podpore in tolažbe.

ON
Moški, rojen v znamenju Device, bo najverjetneje iskal popolno ženo, saj bi le takšna lahko izpolnila njegove velike zahteve in pričakovanja. Utrujen in razočaran od številnih brezuspešnih iskanj na koncu zelo pogosto sprejme takšno, ki je popolno nasprotje njegovih želja. Vedno prisotna mera razuma bo tudi njemu tako ženski predstavnici tega znamenja zmanjšala možnosti za užitek in popolno predajo sentimentu in čustvom. Zaradi svojih visokih moralnih vrednot ima v primeru, da vzdržuje zveze z več ženskami hkrati, zelo slabo vest. Devica se nenehno trudi, da bi svoji partnerki vedno znova ugajal in izpolnjeval vse želje, pri tem pa seveda ne pozablja na materialno situacijo.
Ker sam nezvestobe ne označuje kot zelo slabo dejanje, bo svoji partnerki - seveda po podrobni analizi - oprostil manjše "telesne" izlete.

FIZIČNI IZGLED
Pripadniki tega zemeljskega jesenskega znamenja sodijo med najbolj fotogenične v zodiaku. Običajno so tako kot vsa spremenljiva znamenja - razen Rib - zelo sloke in visoke postave. Imajo visoko ali poudarjeno (pogosto izbočeno) čelo in poudarjene lične kosti, ošiljeno brado in dolg koščen obraz. Očesne veke so pogosto zelo opazne, ustnice tanke, lasje pa pri moških valoviti, pri ženskah pa pogosto neopazni, povprečni, celo sprani. Zaradi svojega vladarja Merkurja hodijo Device zelo hitro in energično, njihove kretnje pa so žive in živčne. Pripadniki tega znamenja posvečajo veliko pozornost svojemu izgledu, urejenosti in čistoči, s pazljivo izbrano obleko dajejo vtis sproščenosti in svežine. V restavraciji jih bomo nezmotljivo spoznali po tem, da pobirajo drobtinice po mizi, stalno nekaj počno s prsti in se močno bojijo karkoli umazati.

ZDRAVJE
Znamenje Device vlada spodnjemu delu trebuha, želodcu, jetrom in prebavnemu traktu, zato ti organi najpogosteje obolevajo. K temu svoj delež prispevata tudi pretirana živčnost in neurejen način življenja, čeprav ti ljudje težijo k temu, da se vse postavi na svoje mesto.

Z znamenjem Device je povezano tudi:
ŠTEVILO: 6
DAN: sreda
BARVA: bela, siva
KOVINA: nikelj
DRAGI KAMNI: sardoniks
ŽIVALI: pes, piščanec, želva, mravlja
RASTLINE: marjetica, zlatica, krompir, pšenica, cikorija
DRŽAVE: Slovenija, Hrvaška, Švica, Turčija, Brazilija, Kreta
MESTA: Zagreb, Atene, Pariz, Basel, Boston, Lyon, Los Angeles

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20060903102311724Domov
Powered By GeekLog