Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/200501290023270
Sončna osebnost ali skupina leta 2004

sreda, 2. februar 2005 @ 11:23 CET

Uporabnik: Igor Petek

Piše: Igor Petek

GALERIJA SLIK IZ PRIREDITVEV četrtek, 27.1.2005 je bila v prostorih NUK-a zaključna slovesnost in podelitev priznanja Sončni osebnosti ali skupini leta 2004, ki jo že drugo leto podeljuje spletni časopis Sončeve pozitivke v sodelovanju s spletnimi časopisi Svet-je-lep, Moj uspeh, Med-over-net, Karmaplus, Lunin-net in Veggieinfo.V konkurenci dvajsetih nominiranih posameznikov ali skupin, je po glasovanju bralcev v omenjenih spletnih revijah za leto 2004 to prestižno nagrado prejel:

Stanko Valpatič in Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

za skrb za pravice živali


Na tej slovesnosti je bilo letos prvič podeljeno tudi posebno priznanje za življenjsko delo, ki ga je po izboru urednikov sodelujočih revij prejel:

dr. France Susman

Za svoj neutrudno, večkrat tudi pionirsko raziskovanje širine človeškega duha in svoj prispevek k bolj zdravemu načinu življenja v Sloveniji.


Slovesnost je potekala svečano, lahko bi rekli tudi zelo sproščeno. Vse skupaj je lepo povezovala voditeljica Jana Debeljak. Za res slovesen začetek je poskrbela Skupina Jadranke in Zlatke na gongih, katerih čudovit zvok je napolnil prostor in srca vseh prisotnih. Sledil je nastop Tomaža Priteklja, ki je ob spremljavi kitare zapel eno od svojih pesmi. Po tem uvodnem delu je besedo dobil Aleš Pevec, organizator izbora Sončne osebnosti in te zaključne prireditve. Nagovoril je vse prisotne, se zahvalil vsem nominirancem, novinarjem in drugim gostom, da so se odzvali vabilu. Sledilo je povabilo vsakega nominiranca posebej na oder in vsak nominiranec je prejel knjigo Franja Trojnarja - Moč osebne rasti. Vsi nominiranci so tudi nagovorili občinstvo in prav vsak je povedal kakšno lepo misel, ki se te res dotakne. Bi pa posebej poudaril in citiral besede Stojana Sveta-Stojčija, ki je prisotne nagovoril z besedami:

"Dragi nominiranci za sončno osebnost leta, dragi gostje.
Danes je v politiki, gospodarstvu, kulturi nivo komuniciranja ljudi na takšnem nivoju, kjer ljudje v sogovornikih iščejo njihove slabosti, iščejo njihove napake, na osnovi katerih jih bodo v komuniciranju bodisi osmešili, užalili, demantirali ali pobili.
To je še posebej razvidno v raznih medijih in na raznih forumih.
Mi smo presegli te okvirje in iščemo drugi v drugih tisto, kar je pozitivno.
Zvedamo se, da smo vsi mi tu tudi zato, da drug drugemu pomagamo in si plemenitimo življenje.
Mi smo znanilci nove dobe.Besede, ki so izrečene iz ljubezni srca imajo neverjetno moč, da se lahko dotaknejo mnogih src s pozitivno energijo.
Iščimo drug v drugem tisto, kar je dobro in ne tisto kar je slabo!
Iščimo drug v drugem tisto, kar je lepo in ne tisto, kar je grdo!
V čast mi je, da lahko z močjo ljubezni skupaj z vsemi vami spreminjamo na bolje ta naš svet...."Sledila je proglasitev Sončne osebnosti ali skupine leta 2004 in nato še podelitev priznanja za življensko delo.

Jadranka in Zlatka s skupino gongov in Tomaž Priteklj so še enkrat prostor napolnili s čudovitimi zvoki. Čisto na koncu pa je Aleš Pevc še enkrat nagovoril vse zbrane in se vsem zahvalil z besedami:

Za vso pomoč pri organizaciji prireditve, se zahvaljujemo vsem sponzorjem in donatorjem: Podjetju Mediacor d.o.o., ki je prispeval odlične sokove iz ekološke pridelave znamke Biotop in NUK-u, poleg njih tudi vsem predavateljem in pisateljem: Franju Trojnarju, ki je za vse nominirance prispeval knjigo Moč osebne rasti, Tomažu Korelcu za knjigo filozofija zmagovalcev in CDK-ju (Center za duhovno kulturo) za knjigo Od čustvene inteligence do modrosti srca.
Zahvala gre tudi glasbenim skupinam: Jadranke in Zlatke s skupino gongov in Tomažu Priteklju, ki so s čudovito glasbo popestrili to prireditev.

Zahvala gre tudi podjetju Siix za tisk in oblikovanje zahval ter priznanj, lektorici Mateji, vsem sodelavcem in dobrim ljudem, ki so prostovoljno pomagali, ter vsem revijam in časopisom, ki so bili pobudnik, organizator in medijski pokrovitelj akcije.

Zahvaljujem se tudi vam dragi obiskovalci in novinarji, ki ste spremljali prireditev. Še posebej bi se rad zahvalil našim bralcem, ki so s svojimi predlogi in glasovi izbrali Sončno osebnost leta 2004.

Najtopleje in iz vsega srca pa se za obisk in čudovita dejanja in besede zahvaljujem vsem nominiracem, zaradi katerih ta prireditev sploh obstaja.Sledila je skromna pogostitev s sadjem in sadnimi sokovi in večer se je v prijetnem kramljanju prisotnih zavlekel v zgodnje nočne ure.

Fotografije iz prireditve pa si lahko ogledate tukaj: ">GALERIJA SLIK IZ PRIREDITVE

Nominiranci letošnje akcije so (po abecednem redu) bili naslednji:

· Alois Kolar in Damjan Likar za knjigo Aids je ozdravljiv

· Angela Prem za knjigo Vodnik po poti samospoznavanja

· Boris Vene in Nikola Grubiša za knjigo Iz novodobnega miljonarja ali bogastvo je v nas

· Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice in Stanko Valpatič za skrb za pravice živali

· dr. France Susman za serijo člankov in aktivnosti povezanih z zdravim načinom življenja, okoljem in načinom življenja

· Društvo za podporo Tibetu za dobrodelni koncert z Giannijem Rijavcem in ostale aktivnosti za podporo Tibetanskih otrok

· dr. Igor Kononenko za organizacijo sekcije o Integrativni medicini

· Janez Zupan in Vitacenter Naklo za Teden zdravja

· Jure Pogačnik in Zveza joga društev Slovenije za medreligijsko molitev za mir in dobrodelno akcijo za otroke obolele za rakom

· Ljerka Bizilj in TV Slovenija za osvečanje širše javnosti s prispevki o osebni rasti v oddaji Dobro jutro

· dr. Manca Košir za zazvzemanje za socialno pravičnost in dvig bralne kulture

· Miha Jensterle s skupino za ureditev portala Ekorega in akcijo bitka za vodo

· Miran Zupančič za serijo člankov v katerih razlaga ljubezen do življenja in smiselnost bivanja na tem svetu

· Mirjana Želježič in društvo Humanitas za pravično trgovino

· Mitja Fajdiga za serijo poglobljenih in poučnih člankov na področju zdrave prehrane in ekologije

· Olga Urbanc Berčič in Odbor za zaščito Save Dolinke za akcijo ohranimo Brje pri Bledu

· dr. Petar Papuga za zavzemanje za priznanje alternativne medicine

· Stojan Svet - Stojči za poezijo in članke s katerimi vzgaja in ustvarja popolnejši svet, svet ljubezni, svet prizanesljivosti in sožitja med ljudmi

· Tomaž Pritekelj za serijo knjig Jaz Sem

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/200501290023270Domov
Powered By GeekLog