Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20031229155444865
Tolteška razlaga Angela smrti

petek, 2. januar 2004 @ 05:54 CET

Uporabnik: Pozitivke

Razlaga Angela smrti po načinu tajnih znanj Indijancev plemena Tolteki.

Ko živimo v snu Planeta, je tako, kot da smo mrtvi. Kdorkoli pa preživi iniciacijo smrti, ta pa sprejme izjemno darilo: vstajenje. Sprejeti vstajenje pomeni vstati od mrtvih, pomeni biti živ, ponovno postati svoboden. Vstajenje pomeni biti kot otrok - divji in svoboden, s samo eno razliko in to je: namesto nedolžnosti imamo svobodo in modrost. Tedaj smo sposobni prekiniti z udomačevanjem (socializacijo in dresuro), ponovno postati svoboden in pozdraviti svoj um. Predati se Angelu smrti pomeni, da bo umrl naš vsiljivec, mi pa bomo živeli dalje, zdravega uma in popolnega razuma. Tedaj bomo svobodno izrabili svoj lastni (raz)um in usmerjali svoje življenje.

O tem nas na tolteški način uči Angel smrti. Angel smrti pride k nam in nam reče: "Vidiš, da je vse, kar je tukaj, moje, ničesar ni tvojega. Tvoja hiša (stanovanje, vikend...), tvoj partner, tvoji otroci, tvoj avto, tvoja kariera, tvoj denar - vse to je moje in jaz ti to lahko vzamem kadarkoli želim, a za sedaj to lahko uporabljaš."


Če se predamo Angelu smrti, bomo postali za vedno srečni. Zakaj? Zaradi tega, ker Angel smrti odnaša preteklost, da bi se moglo življenje nadaljevati. Vsak trenutek ki je odšel v preteklost, vzame Angel smrti, del, ki je mrtev, da bi mi živeli v sedanjosti. Vsiljivec (v našem umu) želi, da nosimo preteklost s sabo in zato nam je tako težko biti živ. Če živimo v preteklosti, kako potem lahko živimo v sedanjosti? Kako lahko potem sploh živimo v sedanjem trenutku. O tem nas podučuje Angel smrti.


Odlomek iz knjige: Štirje sporazumi, don Miguel Ruiz. Knjiga je praktični vodnik k svobodi. Druga njegova knjiga k popolnim odnosom pa nosi naslov: Mojstrstvo Ljubezni. Vzemite ju v roke in naj postaneta orožje za dosego osebne svobode in popolnih odnosov ter polnosti življenja. Knjigi sta vzporednici za nevro lingvistično programiranje NLP, ki so ga poznali indijanci nekaj tisočletij pred Belim človekom.

Karlo Drago Novak

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20031229155444865Domov
Powered By GeekLog