Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • sreda 01-maj
  • Med naravo in kulturo

  • petek 03-maj
  • Človek in čas

  • nedelja 05-maj
  • Razstava Interspace

  • sreda 08-maj
  • Razširjeni vid

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Osebna in duhovna rast Nov topic Pošlji odgovor
     Jahvići
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Yoda
     december 08 2017 20:07  (Prebrano 1261 krat)  
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    JAHVIĆI (pismo jeznemu in razočaranemu prijatelju)


    Prijatelj je fatalno razočaran in skrajno odklonilno nastrojen do vseh duhovnih gurujev, zdravilcev in njim sorodnih igralcev na odru Življenja. Razlog so njihove prevare in manipulacije, zato sedaj odklanja vsako tovrstno vodstvo in sprejemanje znanja. Človeško gledano prijatelja v njegovem gnevu lahko razumem, a menim, da si dela s tem škodo. Zato sem mu skušal pokazati večplastnost in več različnih vidikov problema. Zaradi poenostavitve in nekaterih pomenljivih analogij ta skupina Stvarnikove 'igralske zasedbe', na katero je prijatelj 'sveto' jezen dobi skupno 'partizansko' kodifikacijo Jahvići in v nadaljevanju za še večjo poenostavitev zapis z malo začetnico. Torej jahvići, mehki in trdi č pa sta tudi enakovredna. V kabali je Jahve lastno ime Boga, ki izhaja iz njegove najvišje prvinske manifestacije. V pogovornem jeziku pa često kritiziramo 'male bogove' vsakdanjosti......Toliko za razumevanje izbranega poimenovanja.

    Prijatelj je tudi deklariral, da se je pripravljen učiti samo še od Najvišjega, nikakor pa ne več od kakršnegakoli jahvića. (To je približno podobno stališču znanega velikega 'Svaruna' s Pozitivk, ki se že nekaj časa ni pojavil s svojimi sicer venomer ponavljajočimi svarili.) Preden preidem na bistvene 3 točke sporočila za prijatelja pa še nekaj uvodnih pojasnil glede drugih uporabljenih pojmov. Najvišji je neustvarjen, on je, ki je Stvarnik. Vsa ostala bitja, vključno z vso množico jahvićev in nas ostalih (statistov) smo ustvarjena bitja. Določeno relativno a nebistveno težo lahko dodamo še delitvi na remanentne in neremanentne jahviće. Tako bi naprimer večini najbrž dobro znani mojstri, elohimi in angeli 7 žarkov spadali domnevno med remanentne, presenetljivo pa moramo Sai Babo uvrstiti med neremanentne. In tu so še krščanski svetniki, ter mnogi drugi za katere pa pri najboljši volji ne najdem ustrezne razvrstitve. Zgodba 7 žarkov in pripadajočih jahvićev je na netu široko in raznoliko razpisana in za ilustracijo dodajam 3 linke.

    7 žarkov in pripadajočih angelov, elohimov in mojstrov
    http://www.mistika.center/7-bozanskih-zarkov-7-nadangelov-in-7-caker
    http://www.mistika.center/7-bozanskih-zarkov-7-nadangelov-in-7-caker

    7 žarkov
    http://www.share-international.net/slo/publikacije/arhiv/ezoterika/aart_sedem_zarkov.htm
    http://www.share-international.net/slo/publikacije/arhiv/ezoterika/aart_sedem_zarkov.htm

    Mojstri 7 žarkov
    http://www.jazsemgong.com/jazsemgong/wordpress/?p=2628
    http://www.jazsemgong.com/jazsemgong/wordpress/?p=2628

    Sedaj pa je besedilo dovolj opremljeno z uvodnimi pojasnili, da lahko preidemo na bistvo sporočila, ki sem ga posredoval prijatelju (samo malenkost sfrizirano - za vsak slučaj).

    1. Človek se mora vprašati ali je popolnejše stanje obstoj vsega, ali neobstoj česarkoli (latentno stanje), ali pa morda vprašljiv obstoj samo dobrega po izbiri posameznika - za kakšne bi to utegnilo biti nekakšno debilno uživaško sr....... V kolikor izbereš obstoj popolnosti si izbral poleg nebes tudi pekel v paketu in seveda tudi vse vmesne variante. Strukturizacija zavesti prinaša nepogojenost in s tem izničenje koncepta dobro - slabo..Za Crowleya so bila mnoga tovrstna vprašanja 'prepovedana'. V nadaljevanju je domnevna razlaga zakaj. No v bistvu, če smo natančni so prepovedana vprašanja 'zakaj', ker so 'napačna'.. Sam verjamem v obstoj 'napačnih' vprašanj.. Pojasnilo je lahko samo religiozne narave kar se vidi že iz besede 'verjamem'. 'Napačna' vprašanja pa imajo lahko tudi hudo škodljive posledice (glej 2 točko na koncu).

    2. V kolikor si izbral manifestacijo vseh možnosti v svoji štabni mentalni vaji to vključuje tudi individualizirane zavesti različnih nivojev in obsegov, ki so presenetljivo domnevno vse del ene zavesti, a tega ne vejo, ker so individualizirane. Lahko si pomagajo s konceptom služenja obstoju 'vsega kar je' - po sporočilih inteligence RA, ki je že kolektivna zavest. To so za enega lahko psihološki pripomočki, za drugega nateg, za tretjega duhovna učenja, a v bistvu so istočasno vse to in še marsikaj drugega in obenem tudi nič - prazno, eter, duhica, vakum (v glavi mehanskih fizikov) ha, ha. Mi pa smo, ki smo, ker smo del zavesti Najvišjega ne glede na vse in to je bistvo. In nikoli ni tako, da ne bi bilo nekako, četudi je hudo..

    Kirkegard je menda še danes priznan kot glavni krščanski ideolog, ampak okoli teh vprašanj (pa tudi na splošno) je bil totalno zaciklan, kar mi je potrdil sedaj že pokojni dr. Trstenjak na nekem seminarju. Je mučno v matrico butal z glavo in to obsesivno stanje je nalezljivo, če si nepreviden, vidiš kako je zaciklana v lastnem govnu ta 'krščanska' civilizacija......

    3. Najvišji je neustvarjen, obstaja sam po sebi za razliko vseh ostalih višjih in nižjih jahvičev / 'jahvičev', ki so vsi po vrsti ustvarjeni kot partikularni deli celotnega stvarjenja. V tem se Jahvićii nič ne razlikujejo od tebe, ali mene. Imajo pa znanja do katerih sam težko prideš, četudi si bil v prejšnjem življenju morda sam nekakšen jahvić. Njihova naloga in dolžnost je, da ti predajo znanje, ki ustreza tvojemu doseženemu nivoju razvoja in povrneš kar je bilo pozabljeno skozi reinkarnacijo. (Vidite vsi prijatelji in drugi, da se je dobro in koristno potegovati za lastno remanentnost). Seveda noben 'jahvič' nima popolnega znanja, še manj 'pooblastil' in tako so eni za duhovni vrtec, drugi za osnovno šolo, itd. Torej tudi oni naj bi tako služili Enemu, oziroma njegovi stvaritvi, katere delčki smo vsi. Imajo torej svoje nepopolne vloge v celotnem scenariju Življenja. Seveda pa imamo vsi skupni imenovalec, ki je Enost Najvišjega, kjer je že vključena tudi Večnost.. .Nepopolnost - omejenost, kot princip manifestacije se da sprejeti tudi skozi kvantni vidik, ki vedno pomeni neko odmero, obliko, omejitev. Tako je tudi v luči sodobne kvantne fizike. Kvantizirano znotraj neizmernosti.

    In dalje - sploh ni nujno, da vsi jahviči 'obratujejo' na tem skupnem imenovalcu velike Enosti, z njim in zanj. In če se ti povežeš nanj si transcendiral tiste jahviće, ki so malo egići, malo pa jahvići. Egič pomeni, da sebe dojema kot samostojno, neodvisno individualizirano in ločeno samostojno obstajanje. Nekateri (višji) jahviči so imeli morda v daljni preteklosti nalogo oblikovati človeka fizično in civilizacijsko in sedaj to skupaj s svojimi verniki istovetijo z dejanjem Stvarnika, čeprav so oni tudi bili ustvarjeni... V Matrixu vidiš tistega 'ta starega' pri ekranih, ki ga hoče Neo 'na g...'. Ja to je morda primer takega jahvića. In v filmu je še ena velika napaka, ker ne loči eksplicitno med Stvarnikovo Matrico in matrico (kalupom), ki so jo ustvarili ustvarjeni jahvići.(temna samouničevalna planetarna kolektivna zavest). Morda mora biti tudi ta za tiste, ki so podobni ptičem v kletki z odprtimi vrati, pa nočejo ven. In morda je res to posledica ene od večjih manipulacij s človekom. Dejstvo je, da so vsi ustvarjeni jahviči tudi egiči, Ali pa morda nimajo in ne uporabljajo dodeljene jim svobodne volje ? In to so bili tudi vsi šolski učitelji, profesorji in službeni šefi, pa četudi nekateri med njimi vsega spoštovanja vredni. Eno je ponavljanje razredov, letnikov, drugo pa je ciklično propadanje človeštva. Samo razmišljam. Lahko se vprašamo ali je res napaka samo pri študentu - človeštvu, ali pa je tudi kalup - matrica - šolski sistem neustrezen? Nekatere šole pri tem tudi povlečejo nesramno velik denar od študentov......

    Mi bomo poskušali še naprej pridobivati znanje, ampak po možnosti brez manipulacij. Ne bomo pa se več slepili, da so katerikoli ustvarjeni jahviči neka končna in popolna instanca. Neposredno učenje od Neustvarjenega, brez posrednikov pa mislim, da za večino žal ni možno. Pojasnilo bi terjalo resen študij in poglobitev v enega izmed uveljavljenih ezoteričnih sistemov. Ampak koneckoncev verjamem v Popolnost, kamor spada tudi Odrešenje za vse brez izjeme. V kolikor si privzemamo pravico do sodbe kogaekoli in česarkoli to kaže, da še nismo zreli za razmislek o Popolnosti.



    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 2,82 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 11:40

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 3,29 seconds