Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
No če sem pošten, bi moral ta post začeti z naslovom: "Če vas muči kislina, pomagata špinača in rozina."
Razlog za ta naslov pa je članek v reviji Misteriji (res je hvalim konkurenco ) v katerem pišejo o zakisanoti telesa.
In najboljša naravna bazična uravnatorja sta prav špinača z indeksom 14 in rozine z indeksom 21.
Od sadja pa banana in kivi, sicer z verdnostima med 4 in 6.
Torej za zdravo življenje, je recept jasen od nekdaj, veliko sadja zelenjave, malo žitaric in meso ob nedeljah.
Za to, da boš velik in močan pa se je špinača.
Po praznikih (obilica dobrot, ki dvigujejo indek kisline v telesu) pa se po izročilu naših babic prileže orehova potica z rozinami!
Čeprav orehi so malo kisli, tako da z njimi ne pretiravajte
Iz istega razloga gre verjetno zelo dobro skupaj sir in grozdje, sir ima namreč najvišji indeks povzročanja zakisanosti in z grozdjem ga, vsaj tako si predstavljam, ker za grozdje ni navedenih vrednosti, prijetno oblažimo.
your life, your expression, your software
Gost: Šanti
avgust 08 2008 07:17
Glede želočne kisline pomaga tudi limona. Sliši se mogoče malo ne logično ampak ob zaužitju limone in kisline ki jo imamo (preveč) v želodcu se sproži kemična reakcija, ki jo laično lahko povem takole - in - dajo plus. Sem sprobala.
No takole, ko vas muči odvečna kislina si stisnite 1/2 ali celo limono-sok in ga popijte na eks brez vode . Vsaj 5 minut ne pijte vode na limonin sok. Meni je pomagalo.