Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 08-feb
 • LUV fest

 • petek 10-feb
 • Valentinovo v bivši slogi

 • sobota 11-feb
 • Sobotna ustvarjalnica / Počitniška hišica: urejanje okolice

 • torek 14-feb
 • Reka sedmerih imen

 • sreda 15-feb
 • 17. Festival gorniškega filma

 • petek 17-feb
 • Valentinov ples v pionirskem domu

 • sobota 18-feb
 • Pustno vodenje po Vilinskem Homcu

 • torek 28-feb
 • Zimski festival Ljubljana

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu
   Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
   Spopad idej - edina rešitev je boljša ideja
   |  Verzija prirejena za tiskanje
  A
   september 20 2015 08:13  (Prebrano 2687 krat)  
  Forum Admin
  Admin

  Status: neprijavljen

  Registriran: 05/26/02
  Posts: 1290

  Ob gledanju sponjega videa
  https://www.facebook.com/SIOTW/videos/851804628208336/?fref=nf

  sem dobil sledeč preblisk

  Kje je problem? Če zožamo razmišljanje na botom line je problem v tem, da nimamo proti idej, na globalni ravni za novo paradigmo. Demokracija je trenutno sama sebi prej ovira, kot močna ideja, ki je nekoč vodila spremembo sveta. Če si postaviš temelj odprtosti, enakosti in sprejamanja drugačnih, je eno, če pa se drugačni ne odločijo enako je jasno da boš na krajši ali daljši rok potegnil krajši konec.
  Dejstvo je da islam trenutno zaradi različnih vzrokov v sebi nosi širjatsko idejo, to je zelo podoben statement temu, ko je krščanstvo nosilo v srednjem veku z inkvizicijsko idejo. Krščansko inkvizicijo, je če prav razumem ustavil šele luter, ki je pluraliziral krščanski svet in sploh odprl vrata demokratičnim procesom.
  Torej če se nihče ne zaveda krhosti demokracije in svet spi na lovorikah, da bo večno kot je bilo oz je v statusu, pa saj ne nikoli ne more biti tako kot v srednjem veku, naj vas obvestim, da se motite in to zelo. Zelo hitro je tako, pa ne govorim samo o islamu, tudi rdeči kmeri so z mogočno idejo spravil svojo državo v sredniji vek in še veliko podobnih posledic ideje si lahko naštejemo.
  Problem je še eden, recimo da obstaja še druga ideja, ki jo vse podobne ideje vsebujejo, oz jo imajo za končni cilj, to je da njihova ideja osvoji svet. Spopad teh idej je to kar moramo gledati, da sploh razumemo celotno sliko. Problem je v tem, da določenih idej ali agend, niti ne poznamo, nwo je ena od teh, in igra šaha je zelo prefinjena stvar, ko nwo že misli da zmaguje, z usanjem ideje o demokraciji, mu plamenico iz rok prevzame druga vsaj zaenkrat še lokalno močnejša ideja, to je trenutno širiatsko pravo. Ta ideja je trenutno bolj agresivna od demokracije, ker je demokracija, že mislila da je zmagala, zato njena opreznost pojenjuje. Ob pa pazi obljubljata raj, ena na zemlji druga v nebesih. Kateri ideji verjameš niti ni toliko bistveno, bistveno je da se moraš v vsakem primeru zaradi agresivnosti obeh, čim prej odločiti saj moraš (defakto skoraj ni druge opcije), da idejo širiš ali braniš z enako stopnjo agresije.
  Ampak pazi zdej, ideje imajo zelo prefinjene tehnike za zmago, oz širjenje ena od teh je sigurno populacija pristašev ideje in trenutno je islam spet v veliki prednosti pred demokracijo, ker ko je ideja sprejeta in se počuti varno, se zmanjša naboj in se ne širi tako agresivno kot se je prej, kar pomeni tudi manjšo populacijo, to zelo hitro izkoristi druga ideja, ki se razprede do te stopnje, da se težko zopet ustvari ravnotežje. Ampak jasno nobena ideja se ne da kar tako uničit in izbrisat iz obličja zemlje.
  Faza v katero gremo je da se bo ideja o demokraciji zelo hitro zavedla stanja v katerem se je po 70 letih cone udobja znašla. Verjetno se bo na določeni točki zgodba obrnila in bo demokracija postala agresivnejša, od nas bo odvisno v katero smer se bo razvila obramba ali širitev le te.
  Sedaj pa nagradno vprašanje, je to to ali bomo dobili novo boljšo idejo, ki bo nadgradila obe, ali bomo priča spopadu idej, ki obe sodita vsaj po moji oceni v arhiv zgodovine. Odločitev je naša, vsaj dokler verjamemo v svet, ki ga vodijo ljudje, ko pa se vprašamo od kje prihajajo ideje pa se odpre popolnoma nova dimenzija tako razumevanja kot tudi odločitev.


  your life, your expression, your software
  Profil Spletna stran
  Quote
  A
   september 20 2015 08:15   
  Forum Admin
  Admin

  Status: neprijavljen

  Registriran: 05/26/02
  Posts: 1290

  Gape je napisal

  direktna demokracija
  in je še 'idej' ... zadost za use poštimat!
  velika večina njih sicer deluje znotraj sistema in je zato tud omejena s sistemom ... ta in še kera, sistem pač presega ...

  Marjan pa v enem drugem postu

  Znotraj katerihkoli etabliranih skupin so spremembe skoraj vedno nezaželene, zato nam skušajo "prodati" svoj pogled na svet kot edini realen Naša civilizacija nam vsiljuje določen način razmišljanja, na primer Aristotelovo logiko. Toda njegovo logiko so nam vgradili v naš jezik in sistem razmišljanja, zato smo padli v ta linearni svet vzrokov in posledic, kot da drugih načinov ni. Podobno so nam vcepljali teorijo evolucije Charlesa Darwina, ki jo je Karl Marx prenesel na družbo. In čeprav Darwinova teorija nima znanstvene podlage, je še vedno priznana in jo še vedno poučujejo, kar ni tako nepomembno. Ker so ljudje sprejeli njuno ideologijo, to posledično pomeni, da živijo v svetu, kjer zmagujejo močnejši, šibkejši pa morajo umreti ali postati nepomembni v brezpravni množici, s katero močnejši lahko manipulirajo in jo izkoriščajo. Prav tako živijo v svetu, kjer je po Marxovih besedah kapitalist zaradi dobička pripravljen narediti katerokoli kaznivo dejanje. Potisnili so nas torej v svet brezmejnega pohlepa, brezobzirnosti, uničevanja okolja, sovraštva in vojn ter jim je uspelo, da so nas prepričali, da je to demokracija oziroma najvišja stopnja zgodovinskega razvoja človeštva.
  Prav tako nas je uradna zgodovina učila, da poleg naše civilizacije ni bilo ničesar, razen civilizacij, kot so sumerska, egipčanska, majevska itd. Pred njimi pa naj bi po Zemlji skakali le neandertalci.


  your life, your expression, your software
  Profil Spletna stran
  Quote
  A
   september 20 2015 08:17   
  Forum Admin
  Admin

  Status: neprijavljen

  Registriran: 05/26/02
  Posts: 1290

  Tat Purusha

  Vedska kultura je bila na zemlji mnogo mnogo prej kot samo 5000let nazaj... recimo Krišna govori v Bhagavad Giti, da je predal to isto duhovno znanje polbogu Sonca pred 120mil let wink emoticon

  Naš planet je star miljarde let... in cel čas so na njemu ljudje in ostala živa bitja... dobe se menjajo vmes, obličje se spreminja, populacija tudi... v eni dobi sploh ni mest, cest in organizirane civilizacije... ker v tej dobi so vsi jogiji... potopljeni v dolgotrajne meditacije... in osredotočeni na najvišji cilj wink emoticon

  V drugih dobah se potem stvari zapletejo počasi... vedno večjo vlogo dobijo ženske, ki ekspandirajo ideje... moški svet je zelo preprost in enoličen. Raznolikost prinese v družbo ženska energija wink emoticon

  In tako se iz te Sattya yuga dobe počasi spremeni vse še 3x. Danes smo v Kali yuga dobi, to je doba prevar in brezbožnosti. Doba ko so ljudje najbolj v neznanju. Doba ko religija postane nereligija in obratno... to je naša doba... ampak v vsem tem kaosu neznanja je ena dobra stvar... to je petje svetih imen Boga. To je proces za današnjo dobo, da se duša zbudi in osvobodi ujetosti v materijalno matrico wink emoticon.

  Naš svet je cikličen... stvari se manifestirajo in spet izginejo... in tako v krogu wink emoticon

  Tehnologija se skozi dobe spreminja in v ciklusu teh 4-ih dob se tehnogije ponavljajo... v vsaki Kali Yuga dobi se uporablja enaka tehnologija wink emoticon

  V prejšnjih dobah so imeli leteča mesta, mistične moči in odprto tretje oko wink emoticon


  your life, your expression, your software
  Profil Spletna stran
  Quote
  A
   september 20 2015 08:20   
  Forum Admin
  Admin

  Status: neprijavljen

  Registriran: 05/26/02
  Posts: 1290

  Moj odgovor
  mogoče ni tolk cikličnost problem, čeprav je eden oz vesoljskih zakonov, kot tudi zakon vzroka in posledice. Edina stvar, ki je fora in lahko gre nad vse zakone, ter s tem dokaže svobodno voljo, če jo seveda razumemo je ideja. Največji problem je da smo se zataknili v spopadu idej in da kot civilizacija nočemo iz cone udobja in tega, da bi celoten svet naredil korak v smeri boljših rešitev. Zato so vojne, neenakost, izkoriščanja tako revnih kot bogatih...

  Ko bomo imeli boljšo idejo od večnega življenja v nebesih (krščanstvo), 70 devic v raju (islam) neomejeno bogastvo in 70 devic na zemlji (NWO), superiornost človeške rase (znanost), navidezna sprememba sužnjelastniškega sistema (Demokracija) ... in od kopice drugih večjih oz manjših podobnih idej, bomo spremenili svet


  your life, your expression, your software
  Profil Spletna stran
  Quote
  A
   september 27 2015 08:09   
  Forum Admin
  Admin

  Status: neprijavljen

  Registriran: 05/26/02
  Posts: 1290

  Nekateri hvalijo, drugi grajajo tale članek

  http://www.delo.si/mnenja/pisma-bralcev/pomagam-beguncem-pocutim-se-kot-carovnica.html

  Dejstvo pa je da gre za spopad idej, ki ga večina ljudi sploh ne razume in ne vidi, zato se tudi pomenit ne morejo.

  Moj zapis oz odgovor na to temo:

  Vse pohvale za njeno delo, samo pri vseh teh preveč "odprtih" prostovoljkah, me moti samo to, da so odprte samo do strani, ki jo zastopajo in potem se full čudijo, kako da drugi ne razumejo njihovega stališča.

  In vsi ampak, res vsi se pogovarjamo o povsem dveh različnih temah, ki jih odprti in zaprti med sabo mešamo in se zato sploh ne moremo nič zmenit.

  Temi sta begunci vs imigranti in pa integracija vs islamizacija, to sta dve povsem drugi temi, oz štiri teme, in o vseh se je treba enakopravno in odprto pogovorit. Ker pa odprti govorijo samo o beguncih in integraciji, zaprti pa o imigrantih in islamizaciji napredka ni. Eni obtožujejo druge, in obratno, to pa je vse kar smo dosegli, karavana pa gre dalje.

  Dejstvo pa je najprej treba ugotoviti zakaj se sploh gre? V osnovi gre za spopad idej, ki imajo globalne posledice, točka ena je vprašanje katere ideje so zadaj in koliko so stare. Potem je naslednje vprašanje, če gre za nekaj idej, ki jih ne znamo zložiti skupaj, je čas za tretjo idejo, ki presega vse dosedanje in jih nadgrajuje. Naša civilizacija mora biti sposobna narediti korak naprej v smislu celote človeštva, ne pa da se še vedno gremo igrico vrtičkarjev. Sploh, ker bo točka dve globalno podnebna kriza, kjer bo težava, če stvari glede idej ne bomo razumeli še veliko večja in odmevnejša, kot je sedanja.


  your life, your expression, your software
  Profil Spletna stran
  Quote
  Nan
   september 27 2015 13:44   
  Forum Rimska cesta
  Rimska cesta

  Status: neprijavljen

  Registriran: 01/26/08
  Posts: 767

  Vse eno "prepucavanje" po medijih, pa kdo "brani ljudi" in mlatenje prazne slame, a migranti kar naprej prihajajo ...nazadnje 1800 na italijanski obali.


  Profil
  Quote
  Forum generiran v : 27,25 sekundah
  Nov topic Pošlji odgovor   Časovni okvir je CET. Ura je 06:52

  Običanji topici Običanji topici
  Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
  Prilepljeni topici Prilepljeni topici
  Novosti Novosti
  Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
  Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
  Dovoljen ogled postov od gostov 
  Gostje lahko dodajo poste 
  Omogočen celoten HTML 
  Cenzuriranje 
  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2023 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 29,18 seconds