Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

četrtek 21-jan
  • Predstavitev učne pomoči

  • petek 22-jan
  • Sensperience - online audio igra

  • ponedeljek 25-jan
  • Naša gostja - Bojana Košnik Čuk

  • torek 26-jan
  • Srečanja: Vesna Milek

  • petek 29-jan
  • Angleški bralno-debatni krožek

  • torek 02-feb
  • Ko je bila Ljubljana središče svetovne politike

  • sreda 03-feb
  • SOS 3: Ponovno prebujenje

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Zdrava prehrana, zdravilna zelišča, dobri recepti,... Nov topic Pošlji odgovor
     Barvanje prihov z naravnimi barvami.
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     april 10 2009 09:06  (Prebrano 1665 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Rožnati/lila/roza pirhi:
    - z vložene rdeče pese odlijemo tekočino,jo nekoliko razredčimo in v njej kuhamo ter ohladimo jajca. Lahko pa vzamemo pol- kilogramski paket zamrznjenih malin,jih odmrznemo,prilijemo malo vode, zmiksamo,precedimo,dodamo malo kisa in v tej tekočini kuhamo jajca.
    - trdo kuhano jajce namočimo v grozdni sok z dodatkom limoninega soka
    - jajce skuhamo v šipkovem čaju ali pa trdo kuhano jajce namočimo v sok vložene rdeče pese ali v borovničev, brusnični ali ribezov sok; jajce lahko skuhamo v zavrelici od kuhanja rdeče pese (500 g pese na liter vode) ali v zavrelici iz zamrznjenih malin (250 gramov na liter vode);

    Rdeči pirhi:
    - za rdeče teran
    - jajca kuhamo v šipkovem soku ali v zavrelici iz suhih lupin rdeče čebule, vode in rdečega kisa;

    Skoraj črni pirhi:
    - jajca kuhamo v gostem ruskem čaju
    - jajca kuhamo v pravem čaju;

    Oranžni/pomarančni pirhi:
    - v vroči vodiraztopimo nakaj žlic rdeče paprike in v tej tekočini kuhamo jajca.
    - jajca kuhamo v zavrelici vode in nekaj žlic mlete rdeče paprike;

    Rumeni pirhi:
    - v vodi najprej skuhamo skodelico ognjičevih cvetov z malo kisa in soli,nato precedimo in v zavretku skuhamo jajca.
    - za rumena pa žafranika ali kurkuma.
    - v vodi skuhamo olupke 6 jabolk sorte zlati delišes, 3 žlice mlete kurkume, žličko žafrana v prahu, 2 žlici kamilic ali 4 pesti suhih bezgovih cvetov;

    Zeleni pirhi:
    - v vodi pol ure kuhamo špinačo,zeleni čaj,koprive,preslico,kislico in regrat(na 2 litra vode naj bo kar pol kilograma zelišč,žlica zelenega čaja,in deciliter kisa)Nato z paličnim mešalnikom vse skupaj zmiksamo precedimo skozi gazo in v tej tekočini štirideeset minut kuhamo jajca( ) nato jih kar v tej vodi tudi ohladimo.
    - jajca skuhamo v zavrelici iz špinače ali kislice, lahko pa tudi v zmiksani mešanici vode in mladih listov kopriv, praproti, bršljana, bezga ipd. (250 gramov listov na liter vode). Nežne zelene odtenke dosežemo s kuhanjem jajc v zelenem čaju;

    Rjavi pirhi:
    - rjave pa že veste,da se kuhajo v vodi skupaj z olupki čebule.
    - v vodi skuhamo suhe lupine rjave čebule
    - vroče trdo kuhano jajce namočimo v skodelici instant kave z dodatkom kisa ali limoninega soka (1 žlička na 2 dl kave)
    - jajca kuhamo v precejeni instant kavi ali turški kavi; odtenke barve reguliramo s količino kave.

    Vijolčni pirhi:
    - za vijolčna jajca je dobro rdeče zelje
    - v vodi skuhamo suhe lupine rdeče oziroma vijoličaste čebule
    - jajca kuhamo v zavrelici iz enakega razmerja vode in soka iz črnega ribeza

    Sivi pirhi:
    - jajca kuhamo v zavrelici iz 2 pesti zdrobljene hrastove skorje in litra vode


    Tole nam je poslala vesta za kar se ji najlepše zahvaljujemo.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Forum generiran v : 2,90 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CET. Ura je 05:37

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2021 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 4,34 seconds