Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Osebna in duhovna rast Nov topic Pošlji odgovor
     V O D A
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Yoda
     oktober 08 2013 00:19  (Prebrano 1990 krat)  
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    http://vimeo.com/19287211httphttp

    Tole je slovensko podnaslovljen video o znanstvenih izsledkih glede lastnosti vode, ki seveda nima samo kemičnih in fizikalnih lastnosti, temveč je tudi medij zavesti..... in to je znanstveno ugotovljeno.

    Dodajam pa še tole gumijasto kost na temo antagonizma med kreacionisti in evolucionisti.
    V kolikor odvzamemo dimenzijo časa, ki je v bistvu gibanje uma se pokaže da so kvantni skoki ista stvar kot postopne - evolutivne spremembe.....
    Samo da se um enkrat giblje skokovito, drugič pa evolutivno....
    Zaustavljanje uma pomeni odvzem časa, takorekoč večnost.. Preprosta formula, ampak tehnologija zaustavljanja uma pa je malo teže obvladljiva....






    Profil
    Quote
    Astronom
     oktober 08 2013 23:52   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 12/24/10
    Posts: 1393

    Pozdravljen Yoda,

    Podajam odgovor na "gumijasto kost":

    Moje mnenje je, da je itak vse skupaj kreacija duha "spirit", torej kvantna (klik-ideja). Evolucionist za razliko od kreacionista kreaciji doda le čas, ki je v bistvu "pot" od ideje do realizacije. Podobno pot ubere evolucija - seme je že na začetku (kvant-klik), potem sledi rast-razvoj ... No, da stvar ni čisto enostavna, je evolucija v bistvu neskončno zaporedje kvantov - torej kvantnih dogodkov (klik-idej), ki si sledijo v nekem zaporedju - recimo temu vzroka in posledice. Lahko bi rekli, da je evolucija povezano (urejeno, z razumom obdelano) zaporedje ogromnega števila kvant-klikov (naključij) ... recimo mutacij, da bo bolj nazorno. Mutacijo lahko v okviru evolucije razumemo kot klik-dogodek, a vseeno ji vedno razum lahko dodeli vzročno-posledično povezavo z nekim drugim kvant-klikom (mutacijo). Lahko rečemo, da razum (um) povezuje črte med točkami in določa zaporedje kvantov, ki sicer sami po sebi (brez uma - opazovalca) ne vejo, zakaj se dogodijo...

    Vzročno-posledičnost je torej ena megla - iluzija, s časom vred, ki si jo je izmislil um, da zamegljuje pogled na Resnico.

    Zato ni nič lažjega, kot je zaustaviti um ... enostavno odvzemi "vzročno-posledičnost" dogodkom, ki jih opazuješ in zaustavil boš um. Res pa bo svet potem videti dokaj kaotičen in predvsem polen nepovezanih naključnih dogodkov.

    Vzročno-posledičnosti pa lahko dodeliš tudi drugačne zakonitosti in pravila - zakaj pa ne, saj si je to izmislil um - na primer, če stara mama skoči v bazen, ki ga prej um ustrezno "programira", bo morda iz vode ven prišla povsen prerojena in pomlajena.

    Enako velja glede "programiranja" za "V O D O" - da ne bom šel iz konteksta teme ...

    Je pa za znanost tole malo škakljiva tema, ker pri obnašanju kvantov težko pričakuješ ponovljivost rezultatov, ki je za znanstven pristop ključnega pomena. Da je vpliv medija zavesti na izid znanstveno dokazan pa je v osnovi sporen, saj znanost zavesti že v osnovi ne priznava kot medij, oziroma vir kakršnekoli sile. Znanost je pač omejena sama s seboj in teh stvari nikoli ne bo znanstveno dokazala.


    Profil
    Quote
    Yoda
     oktober 10 2013 09:36   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    Zanimiva interpretacija, Astronom. Zanimivo bi bilo tudi poskusiti praktično tvojo formulo zaustavljanja časa. Zdi se da je tu mnogo poklicanih da poskusijo, malo izbranih, ki uspejo.
    Če si med izbranci, blagor ti.

    Ampak hotel sem predvsem opozoriti na varljivo večplastnost »gumijaste kosti«. Imel si srečo da nisi zagrizel do trde sredice (kamen, bron, železo) in si polomil zobe. Kajti tam je skrita implikacija antagonizma, ki sva ga korelirala s principom časa.
    Tisti kamenodobni problem razdvaja pripadnike religije, ki uči, da je vse nastalo naključno ter drugo skupino, ki smatra, da je v ozadju vsega pojavnega in nepojavnega inteligenca. Vendar bi se po vsej verjetnosti dalo tudi drugo skupino razdeliti na več skupin. Eni bi si predstavljali inteligenco kot inteligentno mašino, drugi kot bitje, tretji kot zavest, četrti, kot bradatega boga, peti, kot prsato boginjo, šesti kot nič, ali akašo, sedmi kot opazovalca kreatorja itd. Ali je tu možno prijaviti kakšno konsistentno stališče ?

    Glede znanosti pa ni vse tako brezupno, kot si zapisal Astronom. Potrebna bo reforma osnovnih znanstvenih paradigem in potem bo šlo navzgor in v globino…..
    Sedanja znanost pa res često deluje kot »ujetega ptiča tožba« in to ptiča pri odprti kletki.
    Sicer pa sem tu že omenjal svoje stališče, da bi lahko in morali upoštevati dokaze, ki jih prinašajo hipnoza, placebo-nocebo, pa koneckoncev tudi ta video o raziskavah vode in še marsikaj bi se našlo. Menim, da statistika in verjetnostni račun tudi niso odveč.


    Profil
    Quote
    Astronom
     oktober 10 2013 23:28   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 12/24/10
    Posts: 1393

    Praktično preizkusiti "formulo" praviloma ne bi smel biti za nikogar problem. Vendar problem vseeno obstaja. Namreč odločitev o tem, ali preizkusiti formulo ali ne, je prepuščena Umu. Le ta pa za svojo odločitev potrebuje namen. In zdaj, ... kako boš prepričal Um, da si bo želel v okolje, kjer je pravzaprav odveč ? ...

    To je nekaj takega, kot če bi npr. mačka (primer mesojede živali), želel prepričati, da bi si želel solato.

    In zato nisem nič bolj med izbranci, kot ti ali marsikdo drug. Ta teren je zelo klizav in lahko te pripelje na sam vzhodni konec Ljubljane, kjer potem s pomočjo "strokovnega" osebja iščeš svoj kažipot ...

    In - zagrizel sem čisto do sredice ... in moram ti povedati, da tam ni nobenega kamna, brona, železa. Kost je v bistvu votla ... vsi pripadniki, ki si jih naštel (razen morda šestega, čeprav se mi tudi peta dopade Wink ), svojo pripadnost opredeljujejo z Umom (inteligenco), ta pa, kot sva rekla, po definiciji vsebuje tudi čas:
    Čim rečeš, da je nekaj nastalo, je to pogojeno s časovnim okvirjem. Če rečeš, da je nekdo (neka inteligenca) vse ustvarila, postavljaš ločnico med stvarnikom in ustvarjenim in spet vsakega posebej postavljaš v svoj časovni okvir. Um stvari hoče urediti, razumeti, imeti pod kontrolo - vendar to nikoli ni "stanje v odsotnosti uma". Celo nobena razlaga ne more opisati tega stanja. Lahko ga le doživimo izkustveno - enkratno, neponovljivo. Ampak v tem stanju ni ne stvarnika, ne ustvarjenega. Obstaja le potencial, torej možnost za stvaritev ... v bistvu neskončno različnih možnosti - in vse so enako resnične ...

    Glede znanosti pa ... to je področje Uma in v stanju "odsotnosti uma" nima kaj raziskovati ... ker tam vse je ... in vse je resnično. Tam ima formula neskončno možnih rešitev in vse so pravilne. Znanost išče eno - absolutno resnico - tam pa jih je več ...


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 7,26 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 10:25

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 7,76 seconds