Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • sreda 01-maj
  • Med naravo in kulturo

  • petek 03-maj
  • Človek in čas

  • nedelja 05-maj
  • Razstava Interspace

  • sreda 08-maj
  • Razširjeni vid

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Osebna in duhovna rast Nov topic Pošlji odgovor
     Mi smo tovarna svoje sreče
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: Zdrava Atmosfera
     november 02 2012 11:07  (Prebrano 1302 krat)  


    LJUDJE, KI NE VEDO, DA JE ŽIVLJENJE TOVARNA, AVTOMATIČNO IN SLUČAJNO ŽIVIJO.

    Vse preveč je ljudi, ki tavajo v življenju in živijo iz dneva v dan ter pozabljajo, da so sami v svojem življenju pogon v lastni tovarni življenja. Drugače živijo samo v nagonu, da bi v njihovo življenje po naključju priletela sreča. Na vse situacije raje odreagirajo, namesto da bi odfunkcionirali. Vsako reagiranje je odpiranje vrat nečastnemu in vsako funkcioniraje je delovanje Božjega v nas.

    Za vse v življenju se je treba potruditi, a še najbolj za svojo srečo, ker če mi sebe ne znamo v vsaki minuti pripeljati do sreče, potem smo v svoji tovarni okuženi ali smo obsedeni skozi dezinformacije.

    Zato na nas pritiska strah, ki se kaže s tremo. Mi sebe tolažimo, da nas zafrkavajo misli, katerim dajemo, da nas vodijo. V ozadju je nevidna sila zloduha, ki je demon ali več demonov. Tako nas ujamejo v past stagnacije ali nam grizejo dušo, ker brez molitve smo zalepljeni na labilnost, in tako naše življenje gre mimo nas brez uspeha. Samo pobožni z molitvijo svojim mislim dajejo nalogo, da delajo za nas in nam tako privlačijo Božje darove ali vse dobro.

    Tako kot vi, tudi jaz dobro poznam to stanje, ker vsi mi moramo prehoditi vsa stanja, da lahko stopimo na višji nivo. Zaljubiti se v vsako stanje, ki ga doživiš, je prava umetnost. Razpoloženje lahko samo s trudom in švicanjem skozi molitvice preženeš, da se ponovno povežeš s seboj in se pripelješ do miru in tišine v sebi, da bi svoj blagoslov nadaljeval. Tako ti uspe odgnati razpoloženja, ki te želijo prevzeti z labilnostjo. V vseh različnih razpoloženjih čepi nečasrni, da bi ti ukradel tvojo srečo, a v labilnosti je demon. Moj ljubljeni učitelj mi je nekoč dejal: Ako nemaš sreče v sebi, nečeš je nikada imati - ili je u tebi Kraljestvo božje ili je kaos pakla u tebi.

    V sebi sem imela veliki boj, da sem lahko te besede sprejela kot najboljše navodilo, da se poglobim vase in iščem srečo v sebi. Človek se mora zavedati, da s svojim mišljenjem in kalkuliranjem sam sebi koplje jamo. To se zgodi zato, ker ne sprejmemo vsega kot dar in ker želimo vedno nekomu biti všeč. Ali pa premalo ljubimo sami sebe, da bi se s progresijo potrudili v sebi poiskati svojo srečo. Mojster vedno govori: 'Če si ti v redu, vse je v redu, ker je Božje v radu'. Če je človek v sebi zadovoljen in zadovoljen, je v sebi srečen in mu različna stanja ne morejo prinesti viharja v njegovo življenje. Mogoče zapiha veter ali se emocije malo razburkajo, toda jih z zaupanjem, da si ti gospodar v svoji tovarni, lepo počistiš, ker si hvaležen za BOŽJI DIH, ki se pretaka skozi tebe. Z zaupanjem in vero se zavedaš, da si podnevi in ponoči korito Božje reke, ki se pretaka skozi tebe, ker nas Božje potrebuje, da izpelje svoj plan v obliki vizije skozi človeka, ki služi narodu.

    Jaz sem se odločila biti Božje korito reke in skozi poslušanje, ki bo služilo človeku, in skozi gledanje, ki bo služilo narodu.

    Hvala Dragemu Bogu, da nam je poslal našega ljubljenega učitelja Draga, ki nas vodi in uči, kako priti do resnice in sreče v sebi, da postanemo stabilni in čvrsta opora človeku in narodu. Vsak nima te sreče, da bi dobil v svoje življenje Božje vodstvo, kot je naš mojster nad mojstri, učitelj Drago. S svojo sposobnostjo obdarja naše duše z ljubeznijo, lepoto, dobroto in bogastvom, da se končno prebudijo in zaživijo ter sprejmejo odgovornost za svojo lastno tovarno, ki je naše življenje, in to brez prigovarjanja in pregovarjanja. Obnašajmo se spontano kot najboljši lastnik, od katerega je odvisno naše življenje in življenje vseh, ki nam pridejo na pot v življenju. Ni pomembno, kako bogati smo navzen, pomembno je, kako bogata je naša duša, ki v sreči živi in radost deli. Še manj pa je pomembna naša zunanja lepota, temveč so pomembne naše oči, iz katerih lepota in veselje žari.

    Anica, predsednica slovenske podružnice nevladne organizacije Zdrava atmosfera


    Quote
    Forum generiran v : 0,03 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 09:39

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 0,41 seconds