Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Priznam, da sem zaljubljen v avokado, ampak ponavadi, ko ga želim kupiti je v trgovinah na voljo večinoma zelo zelo trd in skoraj vedno traja od tedna do 14 dni, da dozori. Ker se potem lahko dogodi, da na določenih mestih prej zgnije kot dozori, me včasih kar mine da bi ga kupil.
Včeraj pa sem spet kupil dva trda avokadota in rekel nič bom pa vsak teden kupil kakšnega za zorenje na zalogo. Po naključju pa je par dni nazaj Andrejka dobila celo vrečo eko limon, ki so tako v veliki posodi za sadje zasedle praktično ves prostor, zato sem dal včeraj avokado posledično pač na limone.
Zjutraj, ko sem se zbudil in pridem v kuhinjo ter pogledam avokado, enostavno nisem mogel verjet, avokado je bil precej mehkejši? Mislim, da bo v dveh dneh dozorel. Slišal sem že da določeno sadje povzroča pospešeno zorenje drugega, tako recimo bojda v istem prostoru ne smemo imeti jabolk in krompirja (čeprav ju imajo vsi, ki imajo klet zaradi praktičnost verjetno skupaj) in mislim da sem prebral za jabolka in pomaranče. Če kdo več ve, naj prosim napiše.
Če je podoben efekt limon, dobra posledica za avokado, sem zelo navdušen. Sedaj moram po dva nova avokada v trgovino, da vidim, če to res deluje. Naredil bom test enega bom dal na limone drugega pa na drugi konec kuhinje.
Ima kdo podobne izkušnje oz kako vi zorite avokado? Vsi predlogi bodo več kot dobrodošli.
Tudi jaz ga dam med zrela jabolka. Pa tudi limone so ponavadi v isti skledi, tako da ne vem, nisem poskusila samo z limonami. Baje se ga zavije v časopisni papri za hitrejše zorenje a tega nisem poskusila.
Je pa odvisno tudi od samega avokada. Sedaj imam težave z enim avokadom, ki je na vrhu že popolnoma pudingast, tako je mehek, na širšem delu pa popolnoma trd.
Par dni nazaj sem kupila eko avokado, dva v pakiranju. No, tu pa ni težav s trdoto, ker so že v štartu mehkejši, lupina je tudi tanjša in svetlo zelene barve.
Tudi jaz sem nora na avokado. Ponavadi pojem enega na dan.
Težave z zorenjem imam samo, če kupim 'konvencionalno' pridelan avokado.
Bio avokado (še trd) je zrel že v 2 do 3 dneh in je dosti bolj okusen (kupujem jih v trgovinah z zdravo prehrano).