Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     10. decembra se dobimo na alternativnem protestu ob dnevu človekovih pravic
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     november 28 2011 22:15  (Prebrano 1633 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    OZIV K ALTERNATIVNEMU PROTESTU na Mednarodni dan človekovih pravic v soboto, 10, decembra 2011

    Uspeh 15. oktobra je sprožil nepričakovano mogočno silo, usmerjeno v globalno akcijo. Človeštvo se je v borbi za resnično demokracijo in individualne pravice združilo preko vseh meja. Temeljna skupna vez tega boja je spoštovanje do človeškega življenja in človeških življenjskih pogojev vključno z okoljskimi pogoji.

    Globalni civilni družbi se je v bran postavil sistem, ki ne temelji na človekovih vrednotah, pač pa na moči. Dan za dnem ta sistem tlači temeljne svoboščine in pred potrebe mnogih neprenehoma postavlja pohlep nekaterih. To je sila, ki financira vojne, monopole farmacevtske in prehranske industrije, po vsem svetu sponzorira diktatorske režime , uničuje okolja, manipulira in cenzorira pretok informacij in zamegljuje transparentnost.

    Kljub različnim kulturnim ozadjem in socialnim razmeram trpimo pod istimi grožnjami. Naša svoboda in dostojanstvo sta na kocki zaradi ‘tržne dinamike’ in podkupljenih državnih institucij, ki našo lokalno in globalno družbo pretvarjajo viz dneva v dan manj pravičen svet. Vlade tega sveta morajo delovati v dobro ljudi, ne proti njim. Prihaja čas, ko bomo skupaj vstali v obrambo svojih pravic in skupaj
    zahtevali pravice, ki so nam jih obljubili že leta 1948 v Splošni deklaraciji človekovih pravic, ki jo je podpisala in ratificirala večina vlad držav sveta in je temelj večine ustav.

    Boj za osnovne človekove pravice je temelj zahtev, ki smo jih v tem zgodovinskem letu globalnih sprememb izrekali na vsakem trgu, na vsakem zboru. Zato ni boljše kulminacije leta protestov kot je globalni dan akcije v obrambo naše neodtujljive človeške enakopravnosti pred tistimi, ki nas hočejo oropati prav tega. Z vzhoda na zahod, od severa proti jugu bomo 10. decembra na ulice in trge skupaj prišli z zahtevo po temeljnih principih, ki so nam bili jasno obljubljeni in so vrojeni človeškemu rodu.

    Teden, ki se začenja z 10. Decembrom (od sobote 10., do sobote 17.), vam želimo predlagati kot teden za alternativno obliko protestov, ki jih bomo opredelili v skupni razpravi. Ideja je v tem, da bomo sodelovali in predlagali nove oblike akcije v ustvarjalnem duhu: lahko organiziramo javne forume in delavnice, nenavadne občanske akcije (‘flash-mobs’), lahko predstavimo gibanje po okoliških šolah in soseskah ali se povežemo s humanitarnimi organizacijami, ki zasledujejo iste cilje. Pozivamo vse posameznike, skupine ali neodvisne humanitarne organizacije, naj se pridružijo temu ustvarjalnemu procesu: povejte nam, kaj boste ustvarili 10. decembra, pošljite nam svoje predloge in na spodnji povezavi glasujte za tiste, ki se vam zdijo dobri. Predstavili jih bomo na spletni strani in jih razširili s pomočjo spleta, da se lahko bodisi pri izvedbi ali razpravi pridružijo še drugi.

    Pozivamo vse posameznike, skupine ali neodvisne humanitarne organizacije, naj se pridružijo temu ustvarjalnemu procesu: povejte nam, kaj boste ustvarili 10. decembra, pošljite nam svoje predloge in na povezavi: FEEDBACK glasujte za tiste, ki se vam zdijo dobri. Predstavili jih bomo na spletni strani in jih razširili s pomočjo spleta, da se lahko bodisi pri izvedbi ali razpravi pridružijo še drugi.Bolj splošna razprava poteka tukaj: titanpad.com/humanrights. Pridružite se in sodelujte!


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    scaming12
     maj 11 2022 20:20   
    Forum Zvezdica
    Zvezdica

    Status: neprijavljen

    Registriran: 11/21/21
    Posts: 23

    In today's world, we are entering Joker gaming a global warming state as ever. A lot of things were lost. Because we humans are destroying the world little by little, causing our world to change a lot. There's a lot of things that get really bad. The sea is full of garbage Lots of plastics floating around. or oil stains from shipwrecks The trees were cut almost completely. Called from a green world Ye will all areas Now it's turned into sugar. or no trees at all in some areas that it should stay like that It's obvious how many trees have been destroyed by humans. And how many trees have been cut down? but never been substituted for anything that was cut at all, only cut, but not planted


    Profil Spletna stran
    Quote
    scaming12
     maj 11 2022 20:24   
    Forum Zvezdica
    Zvezdica

    Status: neprijavljen

    Registriran: 11/21/21
    Posts: 23

    In today's world, we are entering Joker gaming gaming a global warming state as ever. A lot of things were lost. Because we humans are destroying the world little by little, causing our world to change a lot. There's a lot of things that get really bad. The sea is full of garbage Lots of plastics floating around. or oil stains from shipwrecks The trees were cut almost completely. Called from a green world Ye will all areas Now it's turned into sugar. or no trees at all in some areas that it should stay like that It's obvious how many trees have been destroyed by humans. And how many trees have been cut down? but never been substituted for anything that was cut at all, only cut, but not planted


    Profil Spletna stran
    Quote
    Forum generiran v : 3,57 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 07:46

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 3,95 seconds