Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Novi e-časopis - kdo stoji za tem?
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Zaspana
     november 12 2008 10:34  (Prebrano 1771 krat)  
    Forum Sonček
    Sonček

    Status: neprijavljen

    Registriran: 08/09/08
    Posts: 10

    Prejela sem e-pošto, v katerem se me obvešča, da je pričel izhajati nov e-časopis, pri katerem sodelujejo tudi Pozitivke. Lepo. Za tem stoji organizacija, ki skrbi za povezovanje nevladnih organizacij. Lepo.
    Manj lepo pa je, da je vpliven član te organizacije oseba, ki je nekoč, v drugi organizaciji, nad menoj izvajala mobbing. In bilo je razvidno, da se ji zdi to nekaj normalnega, ustaljena praksa. Ni lepo.
    Postajalo je vedno huje, na koncu je zadeva pristala na sodišču, vse se je končalo meni v prid. Lepo.
    Ta oseba nikoli ni bila kaznovana, le organizacija. Ki je za plačilo odškodnine trošila davkoplačevalski denar. Ni lepo.
    Zakaj ne bi s svojo takratno izkušnjo mobbinga pomagala komu, da se izogne tej grozi ali se vsaj lažje izvleče iz nje? Tako sem sčasoma postala ena od oseb, ki je pomagala ustanoviti društvo, ki se ukvarja za pomoč žrtvam mobbinga. Imenuje se Pogum. Lepo.

    Na enega od začetnih sestankov, še preden smo formalno postali društvo, smo dobili pomoč, ki bi nam pomagala prebroditi pravne zadeve glede ustanovitve. Pomoč je prišla v obliki te osebe ... Ni lepo.
    (Vsi člani namreč niso vedeli podrobnosti v "mojem" primeru ...) Kap me je zadela. Nisem mogla biti tiho, oseba je bila razkrinkana, s sestanka se je pobrala, drugi člani pa so razumeli, da tako dvolične "pomoči" res ne potrebujemo. Lepo.

    Organizacija, ki jo omenjam, s to osebo vred, je hudo povezana z organizacijo, ki se ukvarja s pravno pomočjo nevladnim organizacijam. Mobbing se dogaja v vseh in to ne le s strani te, meni tako drage osebe. Kako izprijen je ta svet. Ustvarjajo lepe, pozitivne stvari, navzven so tako lepi, navznoter pa ...
    Zato sem skeptik. Ta časopis zame ni verodostojen. Še tako sončni časopis ne bo skril teme izprijenosti, ki stoji za njim.


    Profil
    Quote
    A
     november 13 2008 08:08   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Zdravo Zaspana, verjamem ti, da se ti je zgodilo verjetno nekaj zelo neljubih stvari, verjetno se tako imenovan mobing dogaja tudi na tem nivoju, kjer bi morali biti še posebej občutljivi na tovrstne pojave in to res ni prav.

    Moram pa v obrambo časopisa in tudi Cnvosa reči, da moje izkušnje z CNVOSom nikoli niso šle v tej smeri, vsi smo zelo tvorno sodelovali, še celo več, na vseh NVO sestankih z zelo različnimi organizacijami sem vedno dosedaj naletel na veliko zaupanje in medsebojno spoštovanje ter stmenje k skupnim ciljem. In tudi v v pisarni CNVOSa, vsaj kadar sem bil jaz tam so bili tam zelo topli in luštni odnosi.

    Če prav bi težko rekel za koga gre, sem sam tudi glede napak ljudi, precej pozitivno naravnan in mogoče se je po vajini izkusnji spremenil tudi ta človek, in so zato odnosi veliko boljši kot so mogoče bili? V tem primeru tvoj trud in to da si si upala temu postaviti po robu sigurno ni bilo zamanj.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Zaspana
     november 18 2008 12:50   
    Forum Sonček
    Sonček

    Status: neprijavljen

    Registriran: 08/09/08
    Posts: 10

    Nasilje ni vedno očitno, ne tečejo vedno potoki krvi in ni nujno, da kriki parajo ušesa. Posebej grozljiva so včasih tista drobne, pritlehne in prefinjene oblike, skrite drugim, neveščim očem.
    Mobbing ni le neka "neljuba" zadeva, je hud problem v družbi, zaradi njega se dandanes žal dogajajo celo samomori. Pa tudi zdravniki in psihoterapevti bi lahko veliko povedali o tem ...Zato ga ne gre omalovaževati. Dogaja se vsepovsod, v vseh strokah, delovnih okoljih in na vseh položajih.

    Kdor pozna mobbing, ve, da se večina tistih, ki izvajajo mobbing, ne bodo šli znašat nad drugimi vpričo zunanjih oseb. Kako topli in luštni so tisti odnosi, ko odidete? Tisti, ki izvaja mobbing, je pogosto zelo spoštovana oseba, cenjena, strokovna in oh in sploh, s čimer preslepi marsikoga, ki mu nasede, s tem pa se povzroča škoda tistim, ki mobbing doživljajo, saj ne dobijo razumevanja ali podpore, kar njihovo stisko le še poglobi.

    Ta človek se žal ni spremenil, morda bi se kdaj, če bi bil osebno odgovoren. Vem iz drugih virov, da deluje na svoj način naprej. Vem pa tudi, da je nekaj teh ljudi (ni edini) zelo dobro zaščiten, tudi s strani RKC.

    Moje izkušnje gotovo niso bile zaman. In - lepo je, če želimo verjeti v dobro, a včasih je lepo pri tem odstraniti tudi tančico z oči.


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 4,38 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 08:46

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 4,73 seconds